Μπλόκο από ΝΔ και ΔΗΣΥ στο «δίπορτο» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις ψηφοφορίες

Συντονισμένο «μπλόκο» από ΝΔ & Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή.Δεν θα ξαναψηφίσουν ακόμη και αν συμφωνούν ρύθμιση, που κάνουν εκ του ασφαλούς αντάρτικο οι ΑΝΕΛ.

mploko-apo-nd-kai-disu-sto-diporto-suriza---anel-stis-psifofories
|
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα πολιτικά δεδομένα δημιουργεί η πρόθεση της ΝΔ αλλά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην υπερψηφίζουν ρυθμίσεις στη Βουλή οι οποίες δεν ψηφίζονται πρώτα και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Η απόφαση αυτή αν τηρηθεί τελικά χωρίς «παρεκκλίσεις» δημιουργεί μέγα πρόβλημα στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς αρκετά νομοσχέδια- σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ  (σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανέγερση τζαμιού) έχουν «περάσει» με ψήφους της αντιπολίτευσης καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνήθηκαν να τα ψηφίσουν.

Αφορμή για τη νέα αυτή τακτική προκάλεσε η τροπολογία του υπουργείου Διαιοσύνης με την οποία ανοίγει παράθυρο επανεξέτασης αναγνώρισης συλλόγων, στους οποίους είχαν βγάλει «κόκκινη» κάρτα αποφάσεις εθνικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση αφορούσε και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης για την οποία ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυση της.Όπως ήταν αναμενόμενο η ρύθμιση προκάλεσε την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που με δηλώσεις τους προειδοποίησαν ότι θα την καταψηφίσουν.

Οπως έγινε γνωστό, τελικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε την επίμαχη τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». 

Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας κατέστησε σαφές ότι από εδώ και πέρα όταν διαφωνούν οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ θα καταψηφίζει άσχετα αν συμφωνεί ή όχι.

«Δεν μπορείτε να πατάτε σε δύο βάρκες. Εμείς θα έχουμε αρνητική στάση αν δεν τα έχετε βρει εσείς» ενημέρωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Στελέχη της ΝΔ απειλούσαν ότι το ίδιο ενδέχεται να πράξει η παράταξη και για το νομοσχέδιο για τη ταυτότητα φύλου και αυτό παρά το ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως θα το υπερψηφίσει. Στο ίδιο πνεύμα και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από την ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει. «Τέλος αυτή η τακτική. Δεν δίνουμε άλλοθι. Αν στα επίμαχα άρθρα δεν έχετε την απαιτούμενη πλειοψηφία σε εμάς δεν θα βρείτε στήριξη για να συνεχίσετε την ετερόκλητη συμμαχία.

Όσο για το Ποτάμι είπε ότι θα καθορίζει τη στάση του κατά περίσταση. Την ίδια στιγμή οι ΑΝΕΛ δια του Θανάση Παπαχριστόπουλου παρέμειναν αμετάπιστοι. Ο βουλευτής υπενθύμισε τις θέσεις του κόμματος για τα εθνικά θέματα και ζήτησε ως παράκληση αγάπης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να ξαναδεί το θέμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook