ΝΔ σε Τσακαλώτο: Εχετε θράσος, αλλά αυτά (δεν) θα κάναμε

Η ΝΔ εγκαλεί τους « τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” ότι «έχουν το θράσος να ρωτούν τη Ν.Δ τι διαφορετικό θα έκανε;

nd-se-tsakalwto-exete-thrasos-alla-auta-den-tha-kaname
SHARE THIS
0
SHARES

 Απάντηση και στο επίμονο ερώτημα «εσείς ποιες δαπάνες θα κόβατε;» που έθεσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή επιχειρεί η ΝΔ ανακοίνωση - σχόλιο για τον προϋπολογισμό. 

Μεταξύ άλλων η ΝΔ αφού σημειώνει ότι δεν θα φόρτωνε στους Ελληνες τα 100 δισ. της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη αναφέρεται στην εκτίναξη του κόστους μισθοδοσίας στο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 521 εκατ. το 2017 και μέχρι το 2021 θα αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ. 

Εγκαλεί μάλιστα η ΝΔ τους « τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” ότι «έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε»

Και υπενθυμίζουν :

1. Δεν θα είχαμε φορτώσει σε όλους τους Έλληνες το κόστος των 100 δισ. ευρώτης δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη και δεν θα είχαμε επιβάλει 14,5 δισ. ευρώ μέτρα με το 3ο και το 4ο Μνημόνιο.

2. Δεν θα είχαμε συμφωνήσει στους εξοντωτικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022.

3. Δεν θα επιβάλλαμε υπερφορολόγηση και εσωτερική στάση πληρωμών για να υπερβούμε κατά 8,5 δισ. ευρώ τη διετία 2016 - 2017 τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να δείχνουμε “τα καλά παιδιά” στην Τρόικα και να μοιράζουμε ελεημοσύνη στους Έλληνες που επλήγησαν ακόμη περισσότερο από τις ανερμάτιστες επιλογές της κυβέρνησης.

4. Θα υλοποιούσαμε εμπροσθοβαρώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Πατρίδα μας, τους οποίους όλοι προέβλεπαν μέχρι το τέλος του 2014.

5. Θα αλλάζαμε το μείγμα πολιτικής με μείωση φόρων και συμμάζεμα των δαπανών.

Ποιες δαπάνες θα μειώναμε;

Για παράδειγμα:

- Τις λειτουργικές δαπάνες. Που αντί να μειωθούν 200 εκατ. ευρώ όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 876 εκατ. ευρώ το 2017 από την κυβέρνηση.

- Τις δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ, όπως εμείς προτείνουμε, αυξήθηκαν 521 εκατ. ευρώ το 2017 και συνεχίζουν να αυξάνονται μέχρι το 2021 κατά επιπλέον 1 δισ. ευρώ!

- Τις δαπάνες προμηθειών. Που αντί να συγκρατηθούν κατά 400 εκατ. ευρώ σε μια τετραετία με μια σοβαρή πολιτική για Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και εκχώρησης (outsourcing) λειτουργιών, συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021!

- Τις μεταβιβάσεις σε λοιπούς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Που αντί να μειωθούν κατά 400 εκατ. ευρώ (π.χ. στους συγκοινωνιακούς φορείς), όπως εμείς υποστηρίζουμε με απλή τήρηση των Προϋπολογισμών τους, αυτές συνεχίζουν να αυξάνουν μέχρι το 2021 επειδή η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα χρήματα των φορολογουμένων!

Εν ολίγοις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αντί να επιδεικνύει τόσο θράσος να ρωτά τη Νέα Δημοκρατία τι θα έκανε ως κυβέρνηση, ας ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τα τόσα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Υ.Γ. Η Νέα Δημοκρατία απαντά επισήμως στους κύκλους του Υπουργείου των Οικονομικών, θεωρώντας ανήκουστο μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως ο Προϋπολογισμός, να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τη "λογική" των διαρροών».

Είχαν προηγηθεί κύκλοι  κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών που εγκαλούσαν την ΝΔ ότι «δεν απαντά ούτε σε ένα "και" της Εισηγητικής Έκθεσης και ανάλογα δεν έχει απολύτως τίποτε να αντιπροτείνει».

 

Όπως αναφέρουν, «αρκέστηκε, βεβαίως, σε μία επαναλαμβανόμενη κατακλείδα για την "ανάγκη νέας οικονομικής πολιτικής" και στην εξ ίσου πολιτικά απέλπιδα ευχολογία για «νέα πολιτική και νέα διακυβέρνηση». Γενικώς.

Όμως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στις Επιτροπές, δίνεται μία ακόμη ευκαιρία στην Αντιπολίτευση να αποκαλύψει την ατζέντα της και να απαντήσει στο ερώτημα που επανειλημμένως έχει θέσει ο υπουργός Οικονομικών στον αρχηγό της:

Από ποιες δαπάνες θα περικόψει για να μειώσει τους φόρους; Από την Παιδεία; Από την Υγεία; Από την ασφάλιση; Από το Δημόσιο;

Hic Rodhus hic salta...»

ΣΗΜ : η  μετάφραση Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook