Νέες γκρίνιες και μασάζ στον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα-Το μπαλάκι στον Τσίπρα

Λανθασμένες εντυπώσεις και καταστροφολογία πίσω από τις γκρίνιες για τα επιδόματα βλέπει η Θ. Φωτίου

nees-gkrinies-kai-masaz-ston-suriza-gia-ta-epidomata-to-mpalaki-ston-tsipra
SHARE THIS
0
SHARES

Παιχνίδι εντυπώσεων για τα επιδόματα από την κυβέρνηση, σε μια νέα προσπάθεια να «χαλιναγωγηθούν» οι αντιδράσεις για τις περικοπές στους πολύτεκνους και να οδεύσει με ομαλότητα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο αυτό και η έκτακτη συνάντηση στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή παρόντων του Ευκλείδη Τσακαλώτου της Εφης Αχτσιόγλου της Θ. Φωτίου με την ηγεσία της Κ.Ο. δηλαδή τους Κ. Ζαχαριάδη (διευθυντή της ΚΟ) Αφροδίτης Θεοπεφτάτου (γραμματέας) και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν. Ξυδάκη και τον κο Λιάκο από το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εκτενής συζήτηση με την Θεανώ Φωτίου να επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα της ώστε να κατευναστούν οι αντιδράσεις και οι γκρίνιες. Η υπουργός φέρεται να είπε πως από τις 800 χιλιάδες δικαιούχους οι 738 χιλιάδες θα δουν αυξήσεις ενώ όσοι δουν περικοπές αυτές θα αντιμετωπιστούν του χρόνου, χωρίς να γίνεται σαφέστερη για τον τρόπο, τα ποσά και τους δικαιούχους.

Οπως είπε «λάθος έχει δημιουργηθεί αίσθημα καταστροφολογίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Όμως, σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να έχεις και κάποιες απώλειες, τις οποίες θα τις αντιμετωπίσουμε».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνουν στην κ. Φωτίου αυτογκόλ  γιατί όπως υποστηρίζουν δεν επικοινωνήθηκε ορθά το γεγονός ότι ενώ αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα, στον κόσμο πέρασε ότι μια αριστερή κυβέρνηση περικόπτει επιδόματα και μάλιστα, πολυτέκνων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν τον κίνδυνο να χάνεται το κοινωνικό αφήγημα που στήθηκε την περίοδο των εορτών με τη διανομή του μερίσματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται μια θεαματική παρέμβαση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής με διορθωτική διάθεση και δεσμευτικές υποσχέσεις.

Ποιοι τηλεφώνησαν στον Τσίπρα  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με προβεβλημένα στελέχη της Κ.Ο που ανέλαβαν εξ ονόματος πολλών  συναδέλφων τους να  μεταφέρουν τον προβληματισμό τους και να ζητήσουν βελτιωτικές κινήσεις ενδεχομένως πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον πρωθυπουργό μεταφέρθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους χειρισμούς της Θεανώ Φωτίου για τον καταμερισμό των επιδομάτων προς τους πολύτεκνους. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Φίλης, Νίκος Ξυδάκης, Κώστας Μπάρκας κ.α) με την Θεανώ Φωτίου κατά την διάρκεια της οποίας οι βουλευτές ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισαν τους κινήσεις της αναπληρώτριας υπουργού «πολιτικό σφάλμα» που δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί διότι όπως φέρεται να της είπαν είναι οξύμωρο να δίνουμε 260 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα στους πολύτεκνους και να μην μπορούμε να το επικοινωνήσουμε στην κοινωνία και ιδιαίτερα σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού.

Σήμερα το πρωί εξάλλου διέρρευσε επιστολή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά προς τον Πρωθυπουργό που ζητεί να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία.

 

Οι πρώτες βολές είχαν πέσει στην Κ.Ο  

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές των επιδομάτων δημιούργησαν ένταση από την πρώτη στιγμή εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.Η Θεανώ Φωτίου διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν βαρύ προς το πρόσωπο της κατά την ενημέρωση των βουλευτών της περασμένη Τρίτη το βράδυ.Στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ τουλάχιστον δέκα βουλευτές του κόμματος (Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Δημαράς, Νίκος Ξυδάκης, Σπύρος Λάππας κ.α) πήραν το λόγο ζητώντας από την αναπληρώτρια υπουργό να επανεξετάσει το θέμα των επιδομάτων. Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σπεύσει να υπερασπιστεί την δουλειά της κ. Φωτίου έναντι της κριτικής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.      

Η χθεσινή παρουσία των εκπροσώπων των πολυτέκνων στη Βουλή επιδείνωσε περαιτέρω το κλίμα καθώς εκτός των άλλων κατέστη σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απωλέσει τις οποίες επαφές έχει με τα συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τρίτεκνες οικογένειες με εισοδήματα από 13.500 -22.500 ευρώ ετησίως θα έχουν μείωση 37 ευρώ το μήνα. Η μείωση θα αυξηθεί στα 52 ευρώ μηνιαίως για εισοδήματα από 22.500 έως 33.750 ευρώ ετησίως, ενώ πάνω από τις 33.750 ευρώ ετησίως το επίδομα κόβεται τελείως.

Αντίθετα οι οικογένειες με ένα και δύο τέκνα θα δουν αύξηση των επιδομάτων.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook