Ο μυστικός δείπνος στην Αρχιεπισκοπή που "κλείδωσε" το deal

Το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης που έλαβε χώρα στην Αρχιεπισκοπή στις 25 Οκτωβρίου.

o-mustikos-deipnos-stin-arxiepiskopi-pou-kleidwse-to-deal
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια μυστική συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αρχιεπισκοπή στις 25 Οκτωβρίου, και στην οποία συμμετείχε σχεδόν το… μισό υπουργικό συμβούλιο “κλείδωσε” το deal Τσίπρα-Ιερώνυμου σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ο ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στο μυστικό δείπνο, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συμμετείχαν από μέρους της Πολιτείας οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος, Α. Χαρίτσης, Γ. Κατρούγκαλος και Μ. Καλογήρου και από μέρους της εκκλησίας ο Κώστας Δήμτσας και Πρωτοσύγγελος Αρχιεπισκοπής Συμεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία δύο πρόσωπα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συμφωνία, καθώς συμμετείχαν την προηγούμενη περίοδο σε όλες τις μυστικές συναντήσεις που έλαβαν χώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σημειώνεται ότι ο κ. Δήμτσας διορίστηκε πρόσφατα διοικητής του Αγίου Όρους και έχει καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Πρωτοσύγγελος Αρχιεπισκοπής Συμεών διατηρεί φιλικές σχέσεις με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Νοτοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “Εθνος”, στις 3 Οκτωβρίου είχε πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκείνη τη συνάντηση συμμετείχε και ο Δ. Τζανακόπουλος από μέρους της κυβέρνησης αλλά και οι κ. Δήμτσας και Συμεών.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook