«Σφήνα» Καμίνη στην κούρσα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ

Ο Γ. Καμίνης δηλώνει παρών στην κούρσα για την ηγεσία της Δημ. Συμπαράταξης. Ο Ν. Αλιβιζάτος διαψεύδει με δήλωση στο TOC ότι τον παρακίνησε.

o-nikos-alibizatos-sto-toc-gia-tin-upopsifiotita-kamini
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ενέγραψε το όνομα του στον κατάλογο των υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικώς με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, με τον επικεφαλής των ΜΕΤΑαρρυθμιστών της Αριστεράς και βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Συνεργάτες του κ. Καμίνη επιβεβαίωναν στο TOC πως υπό προϋποθέσεις ο δήμαρχος Αθηναίων θα ενίσχυε την προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να «διευρύνει το ακροατήριο της» με υποψηφιότητά του για την ηγεσία.

«Δεν θα είναι "απέναντι" σε κανέναν. Θέλει να αθροίσει και όχι να χωρίσει» απαντούν οι συνεργάτες του κ. Καμίνη και προσδιορίζουν τις προϋποθέσεις που θέτει: διαφάνεια, ανοιχτές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και όχι ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. 

Οι συνεργάτες του κ.Καμίνη διευκρίνιζαν επίσης ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής του από το Δήμο της Αθήνας.  

 

Πως αντιδρούν στο ΠΑΣΟΚ   

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΟC στην Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενίσχυσης του νέου εγχειρήματος.

Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνιζαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Νίκου Αλιβιζάτου αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θεωρούν ότι η ενδεχόμενη  υποψηφιότητα Καμίνη  «υποκινήθηκε» ή «παρακινήθηκε» από εκείνον.

 

Ο ρόλος Αλιβιζάτου  

Με δήλωσή του στο TOC ο Νίκος Αλιβιζάτος (πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογή του νέου αρχηγού της Δημ.Συμπαράταξης) διαψεύδει κατηγορηματικά  «εμπλοκή» του ως προς την πρόθεση του Δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Ο ρόλος μου είναι να συντονίσω και να περιφρουρήσω την ύψιστη αυτή διαδικασία.Δεν έχω κανενός άλλου είδους εμπλοκή ή επιδίωξη» ξεκαθάρισε ο κ. Αλιβιζάτος απορρίπτοντας τα περί «προτροπής» προς τον κ. Καμίνη να θέσει υποψηφιότητα. Σημείωσε δε με ένταση πως θα ήταν αδιανόητο ως πρόεδρος της επιτροπής που έχει αποστολή να εγγυηθεί τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού  να παροτρύνει ή να υποστηρίζει μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Ερωτηθείς για την απόφαση του κ. Καμίνη να είναι υποψήφιος παρέπεμψε στον ίδιο τον Δήμαρχο της Αθήνας να απαντήσει.  

Γιατί ο Γ.Καμίνης κάνει τώρα ένα βήμα μπροστά    

Ο λόγος και ο χρόνος που ο δήμαρχος Αθηναίων κάνει ένα βήμα μπροστά να εισέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή δηλώνοντας παρών στις διεργασίες για την νέα κεντροαριστερά έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο Γ. Καμίνης διανύει ήδη την δεύτερη θητεία του στον δήμο της Αθήνας.Ουδείς από τους προκατόχους του διεκδίκησε ή κέρδισε μια τρίτη θητεία.

Η φθορά του είναι σημαντική με δεδομένα τα προβλήματα της πόλης που μένουν άλυτα ακόμη και αν δεν είναι αποκλειστικής του ευθύνης (πχ. ασφάλεια)

Και ήδη εκδηλώθηκε και «εμπράκτως» μια ισχυρή υποψηφιότητα από τον κεντροδεξιό χώρο να τον διαδεχθεί: εκείνη του Γ. Πατούλη (προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου).

 

 

                

 

       

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook