Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει για μονταζιέρα τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη

Για «εκσεμμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των σημερινών δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη «με πρακτικές που θυμίζουν “μονταζιέρα”» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

o-suriza-kataggellei-gia-montaziera-ti-lae-tou-lafazani
SHARE THIS
0
SHARES

Για «εκσεμμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των σημερινών δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη «με πρακτικές που θυμίζουν “μονταζιέρα” και προέρχονται ακόμη και από προσδιοριζόμενα ως νέα κόμματα» κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης την Παρασκευή σε ραδιοφωνικό σταθμό και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. 'Αρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να "εξευγενίσει" τα Μνημόνια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Γιάννη Δραγασάκη για τις απόψεις που εξέφρασε για τις μετεκλογικές συνεργασίας και τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Αφού υποστήριξε ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία νέες εκλογές, ο αντιπρόεδρος της παραιτηθείσας κυβέρνησης δήλωσε ότι η επόμενη κυβέρνηση «πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία… Αν εμφανιστούν στην Ελλάδα και άλλα κόμματα τα οποία να συμμερίζονται αυτή την κατεύθυνση- δεν μιλάω για ταυτότητα απόψεων- σίγουρα θα έβλεπα κυβερνήσεις συνεργασίας» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Καθιστώντας απολύτως σαφή τη μετάλλαξη του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ σε νεομνημονιακό κόμμα, ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μια εντυπωσιακή «αυτοκριτική», που ασφαλώς θα χαροποιήσει την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλαιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη». Αποκορύφωμα όλων, εξέφρασε την ανησυχία του μην τυχόν και τεθεί υπό αμφισβήτηση το αδίκως "δαιμονοποιημένο" μνημόνιο που συνομολόγησε η παραιτηθείσα κυβέρνηση. «Εκείνο που με ανησυχεί είναι να μην προκύψει μία κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε (με τους «εταίρους») αυτόν τον καιρό».

Είναι πραγματικά θλιβερό ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει σε μια γλώσσα που προσομοιάζει με εκείνη των δανειστών. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δραγασάκης υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Καλούμε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να ενισχύσουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Ενότητα, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές ή αμφιβολίες τους, αν δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η ταπείνωση και να μείνει ορφανή η ελπίδα για ανατροπή των μνημονίων».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook