Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν, το κυπριακό και οι γραβάτες

Σε καθιερωμένο αστείο τείνει να εξελιχθεί το θέμα της γραβάτας στις συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

o-tsipras-o-erntogan-to-kupriako-kai-oi-grabates
SHARE THIS
0
SHARES

Σε καθιερωμένο αστείο τείνει να εξελιχθεί το θέμα της γραβάτας στις συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Στο ξεκίνημα της συνάντησης την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απευθύνθηκε στον τούρκο Πρόεδρο και του επεσήμανε ότι ο Α. Τσίπρας έχει μια γραβάτα παρόμοια με εκείνη που φορούσε. 

Ιδού ο διάλογος:

«Ν. Κοτζιάς: Έχει και εκείνος (ο πρωθυπουργός) μια κόκκινη γραβάτα

Α. Τσίπρας: Θα πρέπει να περιμένω λίγο καιρό ακόμα (για να τη φορέσω)

Ερντογάν: Είσαι έξυπνος

Τούρκος αξιωματούχος: Είμαι σίγουρος ότι θα τη φορέσετε κάποια μέρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατά καιρούς δηλώσει πως θα φορέσει γραβάτα σε δύο μονάχα περιπτώσεις. Αν λυθεί το θέμα του ελληνικού χρέους ή αν λυθεί το κυπριακό ζήτημα.

Παρά τις δηλώσεις του ιδίου από τις ΗΠΑ στις οποίες καλούσε να ληφθούν από τους δανειστές συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος εντός του 2016 και σε κάθε περίπτωση πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία και Γερμανία το 2017, δεν αναμένεται στο άμεσο μέλλον κάποια άμεση εξέλιξη στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Αντιθέτως, αρκετά πιθανές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Κυπριακού, σύμφωνα τις εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών. Σημειώνεται ότι ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο επικεφαλής των τουρκοκυπρίων Μ. Ακιντζί θα έχουν στις 25 Σεπτεμβρίου κοινή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για το θέμα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook