Follow us

ΠΑΣΟΚ: Βγήκαν μαχαίρια για τις Κάννες

Εκρηκτική αυλαία της προεκλογικής περιόδου στη σκιά των Καννών. Καστανίδης: Ανατροπή Παπανδρέου με κοινοβουλευτική μεθόδευση. Βενιζέλος:« Γνωρίζουμε ποιοι τον πρόδωσαν». Ποιούς κατονομάζει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΣΟΚ: Βγήκαν μαχαίρια για τις Κάννες

Στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου, το θερμόμετρο χτυπά κόκκινο στον απόηχο των δημοσιευμάτων των Financial Times για τη συνάντηση των Καννών και την υπόθεση του δημοψηφίσματος. Το νέο εκρηκτικό επεισόδιο πυροδότησε συνέντευξη του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δείχνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο μιλάει για ανατροπή της κυβέρνηση Παπανδρέου με κοινοβουλευτική μεθόδευση.

Η απάντηση ήταν άμεση όσο και σφοδρή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Alpha μιλάει για υπουργούς που πρόδωσαν τον Παπανδρέου. Για το θέμα των Καννών, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «οφείλει ιστορικά να μιλήσει»

Καστανίδης:Μπαρόζο και Βενιζέλος να δώσουν εξηγήσεις για μια φρικαλέα λεπτομέρεια

Σε συνέντευξη στη Realnews o πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Παπανδρέου, Χάρης Καστανίδης υποστηρίζει ότι «η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε αμέσως όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση». Και καλεί τους «πρωταγωνιστές Μπαρόζο και Βενιζέλος να δώσουν εξηγήσεις για μια φρικαλέα λεπτομέρεια στη συγχρονη ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης»

Καστανίδης: Μικρή ομάδα βουλευτών ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κ.Καστανίδης σημειώνει οτι το λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι άργησε να πάρει την απόφαση για το δημοψήφισμα και όταν την πήρε «υπέκυψε στον εκβιασμό μιας μικρής ομάδας βουλευτών του, που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης»

Οπως λέει ο κ. Καστανίδης, η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν να συνδέσει την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη βουλή. « Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κρίθηκε αναγκαία, καθώς γνωρίζαμε ότι ένας μικρός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε αντιρρήσεις. Ηταν οι ίδιοι βουλευτές που από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2011 υποστήριζαν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ ακόμη και χωρίς τον Παπανδρέου επικεφαλης. Λιγο πριν από την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ορισμένοι βουλευτές δήλωσαν καθαρα ότι δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση δημοψηφίσματος. Αποσαφήνισαν με ωμότητα ότι, για να στηρίξουν την κυβέρνηση, έπρεπε να αποσυρθεί το δημοψήφισμα και να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός. Συνέβησαν και τα δύο».

Βενιζέλος: Κάποιοι «Ηρακλείς του στέμματος», ερήμην του Παπανδρέου διαχειρίζονται υποτίθεται το όνομά του

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σηκώνοντας το γάντι, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Χάρη Καστανίδη, μιλώντας- μεταξύ αλλων – για «Ηρακλείς του στέμματος ερήμην του Γιώργου Παπανδρέου»

Σε συνέντευξή του στο Alpha, που θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου, o Eυάγγελος Βενιζελος τονίζει οτι ξέρουμε πάρα πολύ καλά, «ποιοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που τιμήθηκαν από την παράταξη και τον κ. Παπανδρέου και τελικά τον εγκατέλειψαν. Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι τον πρόδωσαν, γιατί ψήφισαν εναντίον της κυβέρνησής του, ή εναντίον των νομοσχεδίων της κυβέρνησής του και τον ανάγκασαν να τους διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ ή αποχώρησαν πανηγυρικά οι ίδιοι από το ΠΑΣΟΚ και λίγοι είχαν την εντιμότητα, πάρα πολύ λίγοι, ελάχιστοι, να παραιτηθούν και να αφήσουν τις έδρες τους».

'Ηρακλείς του στέμματος,' ερήμην του κ. Παπανδρέου διαχειρίζονται υποτίθεται το όνομά του και βυσσοδομούν κατά του ΠΑΣΟΚ

Ο κ.Βενιζέλος γίνεται συγκεκριμένος κατονομάζοντας υπουργούς και βουλευτές της τότε κυβέρνησης. Λέει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καστανίδης καταψήφισε το δεύτερο πρόγραμμα που τώρα σώζει τη χώρα. Η κυρία Κατσέλη, η υπουργός Ανάπτυξης και Εργασίας καταψήφισε και πηγαίνανε στο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ταλαντευόμενος ο κ. Καστανίδης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Και για θυμηθείτε ποιοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν αυτό το χορό του Ζαλόγγου»; Ο κ. Βουδούρης επιλεγμένος από τον κ. Παπανδρέου; Ο κ. Κουρουμπλής; Η κυρία Σακοράφα; Ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος, προσωπικός του φίλος; Για να φτάσουμε στον κ. Καστανίδη και την κυρία Κατσέλη».

«Ο Παπανδρέου οφείλει να μιλήσει για τις Κάννες»

Ανεβάζοντας τους τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει για το θέμα των Καννών. «Έλεος με αυτά. Τέρμα. Το τι έγινε στις Κάννες το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες. Και ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει. Και θα πούμε όλη την αλήθεια, αλλά δεν θέλω παιδαριώδεις αφέλειες και αθλιότητες του τύπου ο Μπαρόζο, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα, η CIA, οι κακοί Γερμανοί, επέβαλαν την αλλαγή της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος μιλάει για «'Ηρακλείς του στέμματος,' οι οποίοι ερήμην του κ. Παπανδρέου διαχειρίζονται υποτίθεται το όνομά του και βυσσοδομούν κατά του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης, εναντίον μου, επειδή τυχαίνει να είμαι τώρα πρόεδρος της παράταξης, για να οδηγήσουν την παράταξη σε κακά αποτελέσματα, για να χτυπήσουν τη χώρα, την πολιτική εξόδου από την κρίση, να υπηρετήσουν εξ αντικειμένου την άθλια πολιτική της δραχμής»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 08 Μαϊ 2024 | 10:32

Καρφιά Λατινοπούλου σε Βελόπουλο: Εγώ δεν πούλησα ούτε επιστολές του Ιησού, ούτε κηραλοιφές για τη φαλάκρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική, υπογραμμίζοντας πως "έχουμε γίνει καρπαζοεισπράκτορες της Τουρκίας και της Αλβανίας".

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ… ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ 08 Μαϊ 2024 | 07:28

Ο Μητσοτάκης μεταξύ προκλήσεων Ερντογάν και Ράμα - Τα διπλωματικά αγκάθια πριν τη μάχη των ευρωεκλογών

Την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο Ράμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοεθνών του στην Αθήνα.

ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ VMRO 07 Μαϊ 2024 | 18:17

Βόρεια Μακεδονία: Διπλές εκλογές την Τετάρτη - Όλα δείχνουν μεγάλη νίκη του δεξιού VMRO-DPMNE

Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία - Δύσκολη η αυτοδυναμία για το VMRO- DPMNE - Καταρρέει το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

ΕΥΡΩΠΗ 07 Μαϊ 2024 | 15:48

Φωταγωγούνται μνημεία της ΕΕ για τις ευρωεκλογές με ηχηρό μήνυμα: Η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου ανάμεσά τους

Θα φωτιστούν την "Ημέρα της Ευρώπης", 9 Μαΐου, ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση ένα μήνα από τις ευρωπαϊκές εκλογές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Μαϊ 2024 | 17:40

Αλέξης Πατέλης για τους Financial Times και το ΑΕΠ στην Ελλάδα: Η πραγματικά χαμένη 4ετια ήταν το 2015 - 2019

Ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, απαντά για το αν η Ελλάδα είναι 2η φτωχοτερη χώρα στην ΕΕ και τι συμβαίνει με το ΑΕΠ

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 02 Μαϊ 2024 | 15:44

Ευρωεκλογές: Μαλλιά κουβάρια στην ΕΡΤ Λαζαρίδης - Αντώναρος - "Όποτε κατέβηκα, εκλέχτηκα! Εσείς δεν εκλεγήκατε ποτέ"

Αρπάχτηκαν live Μακάριος Λαζαρίδης και Ευάγγελος Αντώναρος στην αντιπαράθεση για τις ευρωεκλογές.

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚOΥΒΑΡΑ 02 Μαϊ 2024 | 09:21

Βενιζέλος: "Με έχει απασχολήσει πολύ ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους" - Τι είπε για το Μάτι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως κράτος δικαίου, στη δίκη για το Μάτι αλλά και στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ 02 Μαϊ 2024 | 07:15

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κλείσει το ρήγμα με την Εκκλησία - Νέα κοινή εμφάνιση με Ιερώνυμο

Η κοινή παρουσία Ιερώνυμου-Μητσοτάκη σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη στην Μητρόπολη εκτιμάται ότι θα διαμηνύσει ότι φαινόμενα προπηλακισμών σε βάρος πολιτικών προσώπων δεν είναι αποδεκτά από την Εκκλησία.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 29 Απρ 2024 | 07:35

Επιστολική ψήφος: Λήγει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Λήγει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την επιστολική ψήφο.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 29 Απρ 2024 | 07:25

Ευρωεκλογές: Ο Μητσοτάκης θέλει να κόψει τις διαρροές προς τον Βελόπουλο - Ο ρόλος Ιερώνυμου και το μήνυμα στο κέντρο μέσω Σπαρτιατών

Βασικός εκ δεξιών αντίπαλος της ΝΔ αναδεικνύεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ένα ποσοστό γύρω στο 10%.

ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 28 Απρ 2024 | 17:59
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Απρ 2024 | 16:14

Η κόρη της Φώφης Γεννηματά αποκάλυψε ποιος είναι ο "εκλεκτός" της ενόψει Ευρωεκλογών [εικόνες]

Η γνωριμία της Αιμιλίας Ντέκα με τον Γιώργο Τσούμα μετράει αρκετά χρόνια.

ΔΗΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 28 Απρ 2024 | 14:39

"Σόου" Μπάιντεν στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Έχω για αντίπαλο ένα 6χρονο [βίντεο]

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τήρησε την παράδοση των ... αιχμηρών σχολίων.