Περιοδεία Γιούνκερ, Μογκερίνι, Χαν στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο Γιούνκερ θα αρχίσει την περιοδεία του από την πΓΔΜ, προτού μεταβεί στην Αλβανία

periodeia-giounker-mogkerini-xan-sta-dutika-balkania
SHARE THIS
0
SHARES

Περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 1 Μαρτίου. Ο κ. Γιούνκερ θα συνοδεύεται από την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι και από τον επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα αρχίσει την περιοδεία του από την πΓΔΜ, προτού μεταβεί στην Αλβανία το ίδιο βράδυ. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα ταξιδέψει στη Σερβία και ακολούθως στο Μαυροβούνιο την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Τέλος, θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία την 1η Μαρτίου, όπου θα παραστεί σε επίσημο γεύμα, το οποίο θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Μπορίσοφ μαζί με τους έξι συνομιλητές των Δυτικών Βαλκανίων.

Η περιοδεία του Προέδρου Γιούνκερ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, πραγματοποιείται σε συνέχεια της αναγγελίας στις 6 Φεβρουαρίου, της στρατηγικής για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία περιλαμβάνει «νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες» και μέτρα στήριξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook