Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις ευρωεκλογές δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την Public Issue προηγείται της ΝΔ με 2,5%. Η GPO δίνει προβάδισμα 1%.

prwtos-o-suriza-se-duo-nees-dimoskopiseis
SHARE THIS
0
SHARES

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ μια «ανάσα» πριν τις ευρωεκλογές δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, με την Χρυσή Αυγή να παραμένει σταθερά το τρίτο κόμμα.

Σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 30% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 27,5%. Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5% και η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 8%, Την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν ΚΚΕ και Ποτάμι με 6,5%, οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3% και η ΔΗΜΑΡ 2,5%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να αγγίζει το 24%.

Σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 30%

Οσον αφορά τα μικρά κόμματα, συγκεντρώνουν 7,5% και κατανέμονται ως εξής:

  • ΛΑΟΣ: 1,6%
  • ΕΠΑΜ: 1%
  • Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές: 0,9%
  • Γέφυρες: 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,5%
  • Ενωση Κεντρώων: 0,5%
  • Λοιπά κόμματα: 1,4%

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «Κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Δημοσκόπηση GPO: Μια μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 23,2% και η Νέα Δημοκρατία δεύτερη με 22,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,5%, με την Ελιά και το Ποτάμι να βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 7%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,6%, οι ΑΝΕΛ με 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2%, ο ΛΑΟΣ με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3% και οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν το 10,3%.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με πάνω από 2,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook