Πυρά για τη νυχτερινή τροπολογία για το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Κατηγόρησαν ευθέως το Μαξίμου ότι βρίσκεται πίσω από την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

pura-gia-ti-nuxterini-tropologia-gia-to-xrono-twn-autodioikitikwn-eklogwn
SHARE THIS
0
SHARES

Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης στο «πίσω- μπροστά» της κυβέρνησης για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κατηγόρησαν ευθέως το Μαξίμου ότι βρίσκεται πίσω από την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την διενέργεια (και) των εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

Προεξόφλησαν πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μεγάλος χαμένος, παρά τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς του.

Μάκης Βορίδης (ΝΔ)

Η συνεδρίαση θα  μπορούσε να έχει τίτλο "το  ταραγμένο μυαλό του πανικόβλητου Αλέξη Τσίπρα". 

Η κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο νόμου στο οποίο οι αυτοδιοικητικές εκλογές ορίστηκαν τον Οκτώβριο του 2019.. Αυτά έως χθες. Διότι χθες το βράδυ στις 9.30 μμ 16 καλοί συνάδελφοι ενεπνεύστηκαν και κατέθεσαν τροπολογία που έλεγε ότι μόνο για τις επόμενες εκλογές θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς για εκλογές τον Μαίο και σήμερα κατέθεσαν και άλλη τροπολογία που η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συμπέσει με την διενέργεια των ευρωεκλογών.  Όλως τυχαίως η τροπολογία έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Για γέλια και για κλάματα κυρίες και κύριοι. Είστε σε κατάρρευση είστε σε αποδρομή. Εργαλειοποιείτε την αυτοδιοίκηση προκειμένου να ικανοποιήσετε τους θλιβερούς μικροκομματικούς σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Ομολογείτε την ήττα σας έτσι όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ)

Ξυφουλκούσατε υπέρ της αποσύνδεσης των ευρωεκλογών με των αυτοδιοικητικών εκλογών για να μην δημιουργείται σύγχιση. 

Τι μεσολάβησε; Ο Τσίπρας κατάλαβε ότι πια δεν τον πιστεύει ο λαός όπως έγινε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τότε που έταζε καθρεφτάκια, έσκιζε μνημόνια, έδινε συντάξεις. Άρα τι σας απομένει πια. Να παίξετε με τους θεσμούς. Είστε μηχανορράφοι και ανίκανοι σκευωροί,  αλλά το "μαύρο" στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν θα είναι τόσο μεγάλο που θα κάνετε καιρό να το καταπιείτε. 

Μανώλης Συντυχάκης (ΚΚΕ):  Είμαστε και κατά του προηγούμενου «Καποδίστρια» και κατά του νέου «Κλεισθένη».

Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι): Δεν καταλαβαίνω γιατί η τροπολογία ήρθε ως βουλευτική και δεν την κατέθεσε  ο υπουργός Εσωτερικών. Μην μου πείτε ότι την ώρα που οι βουλευτές έβλεπαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλία – Βέλγιο τους ήρθε η έμπνευση και την κατέθεσαν. Το Ποτάμι είναι υπέρ να διεξάγονται από κοινού αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές ώστε να ενισχύονται οι δεύτερες όχι όμως για να εξυπηρετούνται κυβερνητικές επιλογές.

Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) : Κριτική εφ όλης της ύλης από την οικονομία έως και το Σκοπιανό!

Νωρίτερα, ο Πάνος Σκουρλέτης, σαν έτοιμος από καιρό, έκανε αποδεκτή την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την μια πλευρά εξέφρασε  την πάγια θέση του σύμφωνα με την οποία η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει να διαχωριστεί από τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και από την άλλη είπε ότι αποδέχεται  την τροπολογία που ορίζει την διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών την ίδια Κυριακή!

Θέλοντας δε να αντικρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε  ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει εθνικές εκλογές τον Μάιο, αλλά τον Οκτώβριο του 2019.

«Χθες κατά το πέρας της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής κατατέθηκε μια τροπολογία από 16 βουλευτές για ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα που έχουμε συζητήσει. Θα έπρεπε να προηγηθώ για να διευκολύνω την συζήτηση. Βασική λογική του «ΚλεισθένηΙ» - μεταξύ άλλων – είναι ο διαχωρισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις εθνικές ή ευρωεκλογές. Αυτή είναι η λογική που  μας οδήγησε στην διάταξη ότι οι εκλογές παγίως πρέπει να διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή Οκτωβρίου. Ήταν αίτημα αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Αυτή η διάταξη παραμένει ως έχει. Υπάρχει ένα θέμα πως θα μεταβούμε στο νέο καθεστώς. Το ερώτημα που έμπαινε είναι πώς θα κάναμε εφαρμογή αυτής της διάταξης ενόψει του δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των δημάρχων και τον Μάιο λήγει η θητεία τους. Πάνω σε αυτό το θέμα έγινε συζήτηση με τον κ. Βορίδη να λέει ότι από την μια θέλουμε αποσύνδεση αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών και από την άλλη την πάμε τον Οκτώβριο που συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές» συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε «Η δέσμευση και ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της θητείας της με αποτέλεσμα να είναι πιθανό εως βέβαιο να έχουμε διπλές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019».

«Η μετάβαση πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο. Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει αποδεκτή η τροπολογία. Βλέπετε ότι είμαστε ανοικτοί στις δημιουργικές προτάσεις. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο αλλά έγινε πράξη» τόνισε.

«Κατανοώ πως η ΝΔ είχε ένα αφήγημα. Από την μια μας κατηγορούσατε για την μετάθεση εκλογών των Οκτώβριο 2019 και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν εφαρμοστεί ο νόμος των αυτοδιοικητικών εκλογών γιατί θα έχει έρθει στην κυβέρνηση. Όμως σας λέμε ότι και αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και εθνικές τον Οκτώβριο του 2019» κατέληξε

φωτό Eurokinissi 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook