Follow us

Reuters: To ελληνικό Twittergate εκθέτει τον Τσίπρα

H υπόθεση Δ. Καμμένου είναι ένας ανεπιθύμητος αντιπερισπασμός για τον Τσίπρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Reuters: To ελληνικό Twittergate εκθέτει τον Τσίπρα

Η παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου λίγες ώρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού άφησε έκθετο τον Τσίπρα σε σκληρή κριτική και υπογράμμισε την πρόκληση που αντιμετωπίζει να κρατήσει ενωμένο τον άτακτο συνασπισμό του, σημειώνει το Reuters αποκαλώντας το ως το ελληνικό σκάνδαλο Twittergate.

Με το μελάνι να μην έχει στεγνώσει ακόμη από τη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο υφυπουργός Υποδομών, Δημήτρης Καμμένος αποπέμφθηκε μετά το σάλο που ξέσπασε από αντισημιτικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις που φέρεται να είχε κάνει στο διαδίκτυο.

H υπόθεση Δ. Καμμένου είναι ένας ανεπιθύμητος αντιπερισπασμός για τον Τσίπρα ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την εφαρμογή των όρων του νέου Μνημονίου και την αντιμετώπιση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές, στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Τσίπρας που προέβη στο διορισμό του Δ. Καμμένου έπειτα από σύσταση του Πάνου Καμμένου, εμφανίστηκε να αγνοεί τη φήμη του υφυπουργού του.

«Αυτό δείχνει έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια, αναισθησία, ειδικά εάν γνώριζαν γι 'αυτό. Και δείχνει ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά το να κάνει κανείς για δεύτερη φορά λάθος είναι ηλίθιο», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Θεόδωρος Κουλουμπής.

Τον Ιούλιο ο Τσίπρας είχε διαχωρίσει τη θέση του από τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον εριστικό ακαδημαϊκό που είχε επανειλημμένως εξοργίσει τους διεθνείς πιστωτές στις συζητήσεις για το ελληνικό φορτίο χρέους, όπως υπενθυμίζει το Reuters.

Η παραίτηση αυτή και η υπογραφή της συμφωνίας δημιούργησε ρωγμές στο ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε διάσπαση του κόμματος και πρόωρες εκλογές.

Πηγή από το ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την υπόθεση Δ. Καμμένου, εξήγησε στο Reuters πως έχει να κάνει με την πολιτική. «Δεν πρόκειται για ζήτημα σωστής κρίσης του Τσίπρα. Εχει να κάνει με τη διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα σε σένα και το συνέταιρό σου στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας είχε ήδη απορρίψει άλλο πρόσωπο από τη λίστα των ΑΝΕΛ».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ" 08 Μαϊ 2024 | 15:57

Απάντηση Ρωμανού στην Κεχαγιά: Προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από τις δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ρωμανός απαντά στη Βούλα Κεχαγιά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα είπε εκείνη για τις δηλώσεις Κασσελάκη και τους "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά".

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ 08 Μαϊ 2024 | 13:56

Η Κεχαγιά προσπαθεί να διορθώσει τη δήλωση Κασσελάκη για "υπουργούς που σκοτώνουν μικρά παιδιά": Εγινε "παρερμηνεία", λέει

"Έγινε παρερμηνεία". Πώς η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "μαζεύει" τη δήλωση Κασσελάκη για δολοφόνους υπουργούς.

ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ - ΞΑΝΘΟ 08 Μαϊ 2024 | 12:28

Ξεσπάθωσε εναντίον όλων ο Πολάκης μετά την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca: "Αλητήριοι, διεφθαρμένοι, άσχετοι και ηλίθιοι"

Με ανάρτησή του με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca, ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται σφοδρά σε Σκέρτσο - Μητσοτάκη και αφήνει αιχμές για τον Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ 08 Μαϊ 2024 | 11:03

Αδειάζουν τον Κασσελάκη Σπίρτζης και Βασιλειάδης μετά τις δηλώσεις για "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά"

Ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για "λαϊκιστικά μοντέλα", σχολιάζοντας την δήλωση Κασσελάκη.

08 Μαϊ 2024 | 06:45

Ένας (ακόμα) καραμανλικός στον ΣΥΡΙΖΑ

Η προσχώρηση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο τη φιλολογία για την καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Μαϊ 2024 | 15:05

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρόκειται να ξεπουλάμε σε ξένους τα λιμάνια μας

Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Μαϊ 2024 | 09:48

Εξομολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη: Έκλαιγα για ώρες όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

"Δεν έχω πρόβλημα να κλαίω, δεν θεωρώ ότι η εικόνα της ανδρείας συνεπάγεται και να μην κλαις, το αντίθετο", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Μαϊ 2024 | 14:40

Στέφανος Κασσελάκης: Στους Παξούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Συμμετείχε στη λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως [βίντεο]

"Είστε η μοναδική ελπίδα μας", είπε κάτοικος του νησιού στον Στέφανο Κασσελάκη που περιοδεύει στους Παξούς

ΣΥΡΙΖΑ 05 Μαϊ 2024 | 12:07

Στον Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας ο Κασσελάκης: Τσούγκρισε κόκκινα αυγά με ναύτες και αξιωματικούς [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε Ανάσταση στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας όπου αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 02 Μαϊ 2024 | 15:44

Ευρωεκλογές: Μαλλιά κουβάρια στην ΕΡΤ Λαζαρίδης - Αντώναρος - "Όποτε κατέβηκα, εκλέχτηκα! Εσείς δεν εκλεγήκατε ποτέ"

Αρπάχτηκαν live Μακάριος Λαζαρίδης και Ευάγγελος Αντώναρος στην αντιπαράθεση για τις ευρωεκλογές.

02 Μαϊ 2024 | 11:45

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Ψεύδεται συνειδητά και κατ' επανάληψη - Να διαβάζει το νομικό τερατούργημα που ψήφισε το κόμμα του

"Ο κ. Κασσελάκης να αρχίσει να διαβάζει κείμενα και διατάξεις, ξεκινώντας από το νομικό τερατούργημα που ψήφισε το κόμμα του το 2019", σημειώνει ο Π. Μαρινάκης.

ΣΥΡΙΖΑ 01 Μαϊ 2024 | 10:26

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και νέα καρφιά Κασσελάκη για Τσίπρα

Πολλή σκόνη "σήκωσε" η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, παρότι ούτε το πρώτο στέλεχος της Κυβέρνησης Καραμανλή που μετατοπίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι, ούτε έπεσε κανείς από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Απρ 2024 | 15:59

Η Έλενα Ακρίτα επιτίθεται στον Βαρτζόπουλο: Να πάρει τις απόψεις του και να τις ρίξει στον Καιάδα του σκοταδισμού

"Να πάρει τις απόψεις του και να τις ρίξει στον Καιάδα του σκοταδισμού" - Έλενα Ακρίτα κατά Δημήτρη Βαρτζόπουλου.