Σαμαράς: «Χέρι- χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή»

Μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει ο Αντώνης Σαμαράς. Καταλογίζει στην Κουμουνδούρου σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Στο ίδιο μήκος και το ΠΑΣΟΚ.

samaras-xeri--xeri-o-suriza-me-ti-xrusi-augi
SHARE THIS
0
SHARES

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το θέμα της ΔΕΗ και την πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου για δημοψήφισμα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σάμαρας από το βήμα του Economist , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο: «Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει… Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες.

Στο ιδιο μήκος και το ΠΑΣΟΚ

Σχεδόν ταυτόχρονα με τον πρωθυπουργό, η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «στρατηγική σύμπλευση» του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

«Μετά τη δήλωση του κ. Κουβέλη, με την οποία αρνείται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ με αυτούς της Χρυσής Αυγής, οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται.

Μένει να δούμε τώρα τι θα πράξουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Η στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ότι η σύμπλευση θα συνεχιστεί με επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των θεσμών της δημοκρατίας». Αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook