Follow us

Σε ελληνική μετάφραση η πρόταση της Αθήνας

Ολόκληρο το κείμενο που απέστειλε η Αθήνα στο Eurogroup.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε ελληνική μετάφραση η πρόταση της Αθήνας

Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup

Στο Eurogroup της 20 Φεβρουαρίου 2015, η Ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να παρουσιάσει στους θεσμούς, έως τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, μια πρώτη εκτενή λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που οραματίζεται, για να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω και να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος Απριλίου 2015.
Εκτός από το να κωδικοποιήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελληνική κυβέρνηση επίσης δεσμεύτηκε να δουλέψει σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς εταίρους και θεσμούς, καθώς και με τον ΔΝΤ, και να αναλάβει δράσεις που να ενδυναμώνουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, να εγγυώνται την οικονομική σταθερότητα και να προωθούν την οικονομική ανάκαμψη.
Η πρώτη εκτενής λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ελληνικής κυβέρνησης. Αποτελεί πρόθεσή μας να τα εφαρμόσουμε ενώ θα αντλούμε τη διαθέσιμη τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.
Ειλικρινώς
Γιάνης Βαρουφάκης
Υπουργός Οικονομικών
Ελληνική Δημοκρατία


Δημοσιονομικές διαρθρωτικές πολιτικές

Φορολογικές πολιτικές

Ελλάδα δεσμεύεται σε:

Μεταρρύθμιση της πολιτικής του ΦΠΑ, της διοίκησης και την εκτέλεσης. Στιβαρές προσπάθειες θα καταβληθούν για τη βελτίωση της συλλογής φόρων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κάνοντας πλήρη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και άλλων τεχνολογικων καινοτομιών. Η Πολιτική για τον ΦΠΑ θα πρέπει να εξορθολογιστεί σε ποσοστά που θα πρέπει να συμβαδίζουν με τον τρόπο που μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική δικαιοσύνη, και με σκοπό τον περιορισμό των απαλλαγών, αλλά και την εξάλειψη παράλογων εκπτώσεων.
Τροποποίηση της φορολογίας των συλλογικών επενδύσεων και των δαπανών του φόρου εισοδήματος, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος.
Διεύρυνση του ορισμού της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, με κατάργηση της φορολογικής ασυλίας.
Εκσυγχρονισμός του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, εξάλειψη των απαλλαγών από τον φορολογικό κώδικα και αντικατάστασή τους, όταν είναι απαραίτητο, με μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αποφασιστική επιβολή και βελτίωση της νομοθεσίας για τις τιμές μεταβίβασης.(transfer pricing)
• Εργασία προς τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας φορολογικής συμμόρφωσης για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα της κοινωνίας, και ειδικά τα πλουσιότερα να συμβάλουν δίκαια στη χρηματοδότηση των δημόσιων πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, καθορισμός, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών και των διεθνών εταίρων, μιας βάσης δεδομένων πλούτου, που βοηθά τις φορολογικές αρχές, για να εκτιμήσουμε την ακρίβεια των προηγούμενων φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος.
Διαχείριση των δημόσιων οικονομικών - η Ελλάδα θα εφαρμόσει:
Υιοθέτηση τροποποιήσεων στον οργανικό δημοσιονομικό νόμο και λήψη μέτρων για τη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα βελτιωθεί και θα διευκρινιστεί, όπως και ο έλεγχος και οι ευθύνες αναφοράς. Οι διαδικασίες πληρωμής θα εκσυγχρονιστούν και επιταχυνθούν, ενώ θα παρέχεται υψηλότερος βαθμός οικονομικής και δημοσιονομικής ευελιξίας και λογοδοσίας για ανεξάρτητους ή / και ρυθμιστικούς φορείς.
Δημιουργία κι εφαρμογή μια στρατηγικής σχετικά με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των επιστροφών φόρων και των συνταξιοδοτικών αξιώσεων.
Μετατροπή (του μέχρι σήμερα αδρανούς) Δημοσιονομικού Συμβουλίου σε μια πλήρως λειτουργική οντότητα.
Διαχείριση των εσόδων - Η Ελλάδα θα εκσυγχρονίσει τις φορολογικές και τελωνειακές διοικήσεις επωφελούμενη από τις διαθέσιμη τεχνική βοήθεια. Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα δεσμεύεται στην:
Ενίσχυση της δημοσιότητας, διαφάνειας και διεθνούς εμβέλειας της διαδικασίας με την οποία θα διορίζεται, θα παρακολουθείται από πλευράς επιδόσεων και θα αντικαθίσταται ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,
• Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (GSPR), εάν είναι απαραίτητο, μέσω νέας νομοθεσίας, από όλα τα είδη των παρεμβολών (πολιτικά ή άλλα), και εγγύηση της πλήρους λογοδοσίας και της διαφάνειας των δραστηριοτήτων της. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση και η GSPR θα κάνουν πλήρη χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.
• Επαρκή στελέχωση, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, της GSPR και ιδίως τις μονάδες εσόδων υψηλού πλούτου και μεγάλων οφειλετών και διασφάλιση ότι διαθέτει ισχυρές αρμοδιότητες ερευνών / διώξεων, και τους πόρους με βάση τις ικανότητες του ΣΔΟΕ, ώστε να στοχεύσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και φορολογικές οφειλές από υψηλού εισοδήματος κοινωνικές ομάδες. Εξέταση των πλεονεκτημάτων της ενσωμάτωσης του ΣΔΟΕ στη Γραμματεία.
• Αύξηση των επιθεωρήσεων, των ελέγχων βάσει ρίσκου και της ικανοτήτων συλλογής, με παράλληλη επιδίωξη της ενσωμάτωσης των λειτουργιών των εσόδων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης σε ολόκληρη την γενική κυβέρνηση.
Δημόσιες Δαπάνες - Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην:
• Επανεξέταση και έλεγχος δαπανών σε κάθε τομέα κρατικών δαπανών (π.χ. εκπαίδευση, άμυνα, μεταφορές, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικές παροχές)
• Εργασία προς τη δραματική βελτίωση της απόδοσης των τμημάτων και των μονάδων της κεντρικής και τοπικής κυβέρνησης με στόχευση των δημοσιονομικών διαδικασιών, της αναδιάρθρωσης της διαχείρισης, και τηςανακατανομής πόρων που έχουν αναπτυχθεί λάθος.
• Προσδιορισμός των μέτρων για την εξοικονόμηση κόστους μέσω της εκ βάθρων αναθεώρησης δαπανών του κάθε υπουργείου και του εξορθολογισμού των μη μισθολογικών και μη συνταξιοδοτικών δαπανών, οι οποίες, προς το παρόν, αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικό 56% της συνολικής δημόσιας δαπάνης.
• Εφαρμογή της νομοθεσίας (σήμερα υπό μορφή σχεδίου στο Γραφείο Γενικό Λογιστήριο - GAO), για επανεξέταση των δαπανών μη μισθολογικών επιδομάτων σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
• Επικύρωση των ε[ιδομάτων μέσω διασταυρωτικών ελέγχων στο πλαίσιο των σχετικών αρχών και μητρώων (π.χ. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, Μητρώο ΑΜΚΑ), που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ακατάλληλων δικαιούχων.
• Έλεγχος των δαπανών για την υγεία και βελτίωση της παροχής και της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών, με χορήγηση καθολικής πρόσβασης. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ.

Μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι αρχές θα:

• εξακολουθήσουν να εργάζονται επί διοικητικών μέτρων για την ενοποίηση και τον εξορθολογισμό των συνταξιοδοτικών πολιτικών και την εξάλειψη των κενών και των κινήτρων που οδηγούν σε υπερβολικό ποσοστό πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ολόκληρη την οικονομία και, πιο συγκεκριμένα, στον τραπεζικό και στον δημόσιο τομέα.
• ενοποιήσουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία για την επίτευξη εξοικονόμησης.
• καταργήσουν σταδιακά τα τέλη για λογαριασμό «τρίτων» (nuisance charges)κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.
• καθιερώσουν στενότερη σύνδεση μεταξύ των συνταξιοδοτικών εισφορών και των εσόδων, τον εξορθολογισμό των παροχών, την ενίσχυση των κινήτρων για δήλωση της αμειβόμενης εργασίας, και την παροχή στοχευμένης βοήθεια στους εργαζόμενους μεταξύ 50 και 65 ετών, καθώς και μέσω ενός συστήματος εγγυημένου βασικού εισοδήματος, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η κοινωνική και πολιτική πίεση για πρόωρης συνταξιοδότησης που πάνω-επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Δημόσια Διοίκηση & Διαφθορά

Η Ελλάδα θέλει μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Η κυβέρνηση θα:

Μετατρέψει τη μάχη κατά της διαφθοράς σε εθνική προτεραιότητα και θα μετατρέψει σε πλήρη σχέδιο δράσης το Εθνικό Σχέδιο Κατά της Διαφθοράς
Στοχοποιήσει το λαθρεμπόριο σε καπνικά και πετρελαϊκά προϊόντα, θα παρακολουθήσει τιμές εισαγόμενων προϊόντων (θα αποτρέψει την απώλεια εσόδων κατά τη διαδικασία εισαγωγής) και θα αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος. Η Κυβέρνηση σκοπεύει άμεσα να θέσει φιλόδοξους στόχους εσόδων από αυτούς τους τομείς υπό τον συντονισμό της νεοσύστατης θέσης του Υπουργού Επικρατείας.
Μειώσει α) τον αριθμό των υπουργείων (από 16 σε 10), β) τον αριθμό 'ειδικών συμβούλων' στην γενική κυβέρνηση, και γ) τον αριθμό τωνπαράπλευρων παροχών των υπουργών, βουλευτών και άλλων αξιωματούχων (π.χ. αυτοκίνητα, αποζημιώσεις από ταξίδια κτλ).
Ενισχύσει τη νομοθεσία σχετικά με την χρηματοδότηση κομμάτων και θα εισάγει ανώτερο όριο δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα.
Ενεργοποιήσει άμεσα την υπάρχουσα (αλλά μη εφαρμοσμένη) νομοθεσία η οποία αφορά τα έσοδα των ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) εξασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλων σχεδιαζόμενωνδημοπρατήσεων) ότι πληρώνουν στο κράτος τιμές τις αγοράς για την χρήση συχνοτήτων και θα απαγορεύει τη συνεχή λειτουργία των μονίμων ελλειμματικών μέσων (οι οποίες δεν έχουν διαφανείςμηχανισμούς ανακεφαλαιοποίησης)
Δημιουργήσει ένα διαφανές ηλεκτρονικό 'real time' θεσμικό καθεστώς για προμήθειες / κρατικές συμβάσεις – αποκαθιστώντας το DIAVGEIA(ένα περιθωριοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημά παρακολούθησης των δράσεων σχετικά με τις κρατικές προμήθειες)
Μεταρρυθμίσει τις κλίμακες των δημόσιων μισθών με σκοπό την αποσυμπίεση της διανομής μισθών μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και κατάλληλων πολιτικών στελέχωσης, χωρίς να μειώνονται οι σημερινοί κατώτατοι μισθοί αλλά εξασφαλίζοντας ότι το συνολικό μισθολογικό κόστος στον δημόσιο τομέα δεν θα αυξηθεί.
Εκλογικεύσει μη-μισθολογικές παροχές ώστε να μειώσει το συνολικό κόστος, χωρίς να κινδυνέψει η σωστή λειτουργία του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις καλές πρακτικές της ΕΕ.
Προωθήσει μέτρα για: τη βελτίωση των μηχανισμών πρόσληψης, την ενθάρρυνση αξιοκρατικών προσλήψεων σε επίπεδό διοίκησης, την αξιολόγηση των υπαλλήλων βάσει πραγματικών κριτηρίων, και την θέσπιση δίκαιων διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων στον δημόσιο τομέα.


ΙΙ. Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

Σύστημα Δόσεων

- Η Ελλάδα δεσμεύεται να:

Βελτιώσει γρήγορα, σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα, τη νομοθεσία για την αποπληρωμή των φόρων και των ληξιπρόθεσμων εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
Ρυθμίσει τα συστήματα δόσεων με τρόπο ώστε να γίνεται αποτελεσματικά ο διαχωρισμός μεταξύ α) στρατηγικής χρεοκοπίας / μη πληρωμής και β) πραγματικής αδυναμίας πληρωμής στοχεύοντας την περίπτωση α) άτομα / επιχειρήσεις μέσω των αστικών και ποινικών διαδικασιών (ιδίως μεταξύ των ομάδων υψηλού εισοδήματος), ενώ προσφέροντας στους (β) άτομα / επιχειρήσεις όρους αποπληρωμής οι οποίοι επιτρέπουν ενδεχομένως σε υγιείςεπιχειρήσεις να επιβιώσουν, αποτρέπει τον παρασιτισμό, ακυρώνει τον ηθικό κίνδυνο (moral hazard), και ενισχύει την κοινωνική ευθύνη, καθώς και μια πιο σωστή φορολογική νοοτροπία.
Αποποινικοποιήσει τις μικρο-οφειλές.
Εντατικοποιήσει τις μεθόδους και διαδικασίες επιβολής του νόμου συμπεριλαμβανομένου και το νομικού καθεστώτος για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων φόρων και να εφαρμόσει αποτελεσματικά μηχανισμούς είσπραξης φόρων.


Τραπεζικό σύστημα και κόκκινα δάνεια

Η Ελλάδα δεσμεύεται ότι:

Οι τράπεζες θα λειτουργούν με βάση σωστές εμπορικές/τραπεζικές αρχές.
Θα χρησιμοποιήσει πλήρως το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ότι, σε συνεργασία με το SSM, ΕΚΤ, και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εξασφαλίσει ότι παίζει καλά το ρόλο του να εξασφαλίζει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και του δανεισμού του σε εμπορική βάση, καθώς συμμορφώνεται με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.
Θα αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια με τρόπο ο οποίος θα λαμβάνει πλήρη υπόψη: την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών (λαμβάνοντας υπόψη τον υιοθετημένο Κώδικα Δεοντολογίας για τις Τράπεζες), τη λειτουργία του συστήματος Δικαιοσύνης, την κατάσταση της αγοράς ακινήτων, θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στη δημοσιονομική κατάσταση της κυβέρνησης.
Θα συνεργαστεί με τη διαχείριση των τραπεζών και των θεσμικών οργάνων για την αποφυγή, στο επόμενο διάστημα, των πλειστηριασμών των κυρίων κατοικιών κάτω από ένα ορισμένο όριο εισοδήματός καθώς και θα τιμωρεί τους στρατηγικούς παραβάτες με σκοπό: (α) τη διατήρηση της στήριξης της κοινωνίας για το ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, β) την αποτροπή της περαιτέρω πτώσης των τιμών των ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων (που θα έχει αρνητική επίπτωση στο χαρτοφυλάκιο των ίδιων των τραπεζών), την ελαχιστοποίηση της δημοσιονομικής επίπτωσης της αύξησης του αριθμού των άστεγων και δ) την προώθηση μιας ισχυρής κουλτούρας πληρωμής.
Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
Θα ευθυγραμμίσει την νομοθεσία που αφορά την εκτός δικαστηρίου διαιτησία με τα συστήματα δόσεων, μετά την τροποποίησή τους, για τον περιορισμό των κινδύνων για τη δημόσια οικονομικά και την κουλτούρα πληρωμών καθώς θα διευκολύνει την ιδιωτική αναδιάρθρωση του χρέους.
Θα εκσυγχρονίσει τον πτωχευτικό νόμο και θα αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες εκκρεμείς υποθέσεις.


ΙΙΙ Αναπτυξιακές Πολιτικές


Ιδιωτικοποίηση και διαχείριση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων – Η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς- κλειδιά και η εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους αποτελεσματικά, οι ελληνικές αρχές θα:

Δεσμευτούν να μην αναστρέψουν ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Εκεί όπου η διαγωνιστική διαδικασία έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία,
σύμφωνα με το νόμο.
Εξασφαλίσουν την παροχή βασικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών από ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις / βιομηχανίες σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους και με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Αναθεωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, με σκοπό την
βελτίωση των όρων έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την πολιτεία, να δημιουργηθούν έσοδα, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός σε τοπικές οικονομίες, να προωθηθεί η εθνική οικονομική ανάκαμψη και να τονωθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.
Υιοθετήσει πλέον, μια προσέγγιση σύμφωνα με την οποία θα εξεταστεί κάθε νέα περίπτωση χωριστά και επί της ουσίας, με έμφαση στις μακροχρόνιες χρηματοδοτικές μισθώσεις, κοινοπραξίες...


...Και συμβόλαια που μεγιστοποιούν όχι μόνο τα έσοδα της κυβέρνησης αλλά και τα μελλοντικά επίπεδα της ιδιωτικής επένδυσης.
Ενοποίηση (HRDAF) με διάφορους φορείς διαχείρισης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων (διασκορπισμένα στο δημόσιο τομέα) με στόχο την ανάπτυξη των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την ενίσχυση της αξίας τους μέσα από μικροοικονομικές μεταρρυθμίσεις και διακαιώματα ιδιοκτησίας.
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας- Η Ελλάδα δεσμεύεται:
Να πετύχει τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ σε όλο το φάσμα της νομοθεσίας για την αγορά εργασίας μέσα από μια διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ επωφελείται από την τεχνογνωσία και την συνεισφορά του ΔΟΕ, του ΟΟΣΑ και της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.
Να επεκτείνει και να αναπτύξει το υφιστάμενο καθεστώς που προβλέπει την προσωρινή απασχόληση ανέργων, σε συμφωνία με τους εταίρους και όταν το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος και να βελτιώσει τα προγράμματα για τηνενεργή αγορά εργασίας, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μακροχρόνια ανέργων.
Σταδιακή εισαγωγή μιας νέας «έξυπνης» προσέγγισης της συλλογικής διαπραγμάτευσης των μισθών που εξισορροπεί τις ανάγκες για ευελιξία με την ίση μεταχείριση. Αυτό περιλαμβάνει τη φιλοδοξία να εξορθολογιστούν και μετην πάροδο του χρόνου να αυξηθούν οι ελάχιστοι μισθοί κατά τρόπο που διαφυλάττει την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές απασχόλησης. Το πεδίο εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών με τον κατώτατο μισθό θα γίνει σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του ΔΟΕ, και θα λαμβάνει πλήρως υπόψη τις συμβουλές από έναν νέο ανεξάρτητο φορέα σχετικά με το εάν οι αλλαγές σε μισθούς είναι σύμφωνες με την παραγωγικότητα και τηνανταγωνιστικότητα.
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον- ως μέρος της νέας συμφωνίας , η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη για:
Την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό με βάση τα στοιχεία από τον ΟΟΣΑ.
Την ενίσχυση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Την εισαγωγή δράσεων για τη μείωση του φόρτου των διοικητικών επιβαρύνσεων της γραφειοκρατίας σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που απαγορεύει στις μονάδες του δημόσιου τομέα να ζητούν (από πολίτες και επιχειρήσεις) έγγραφα που πιστοποιούν πληροφορίες που το κράτος ήδη έχει (στο πλαίσιο της ίδιας ή κάποιας άλλης μονάδας)
Την καλύτερη διαχείριση της χρήσης γης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών που σχετίζονται με τον χωροταξικό σχεδιασμό, τη χρήση της γης καιτην οριστικοποίηση ενός κατάλληλου Κτηματολογίου.
Τη συνέχιση των προσπαθειών για την άρση δυσανάλογων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα ως μέρος της συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κατεστημένωνσυμφερόντων.
Την ευθυγράμμιση των ρυθμίσεων στις αγορές του φυσικού αερίου και τηςηλεκτρικής ενέργειας με τις ορθές πρακτικές της Ε.Ε. και τη νομοθεσία.
Μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος – Η ελληνική κυβέρνηση:
Θα βελτιώσει την οργάνωση των δικαστηρίων μέσα από μεγαλύτερη εξειδίκευση και σε αυτό το πλαίσιο θα εκδώσει νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Θα προωθήσει την ψηφιοποίηση των νομικών κωδικών και του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διακυβέρνησης του δικαστικού συστήματος.
Στατιστικά Στοιχεία- Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της :
Να τιμά πλήρως τη δέσμευση για αξιοπιστία των στατιστικών, και ιδίως για θεσμική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, διασφαλίζοντας ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση των εργασιών της.
Να εγγυηθεί τη διαφάνεια και την ορθότητα της διαδικασίας του διορισμού του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ το Σεπτέμβριο του 2015, σε συνεργασία με την Eurostat

IV.Ανθρωπιστική κρίση

Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιο της:


Να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξησητης απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και της βασικές παροχές ενέργειας) μέσω ιδιαίτερα στοχευμένων και μη χρηματικών μέτρων (π.χ. κουπόνια τροφίμων).
Να συνδράμει την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας / διαφθοράς (π.χ. την έκδοση της Έξυπνης Κάρτας του Πολίτη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ταυτότητα, στο σύστημα υγείας, καθώς και για να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων κ.λ.π.)
Να αξιολογήσει το πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με σκοπό την επέκτασή του σε εθνικό επίπεδο.
Να διαβεβαιώσει ότι ο αγώνας κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει κανένα αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παράδοση, φρεσκάδα και αθηναϊκός ουρανός στο πιάτο: Ένα πανέμορφο εστιατόριο που βλέπει την πόλη από ψηλά

Υπάρχουν γεύματα που τα θυμάσαι για τη γεύση τους, κι άλλα που τα θυμάσαι για τη μαγευτική τους ατμόσφαιρα. Εδώ, υπάρχουν και τα δύο.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 12 Δεκ 2025 | 20:49

Κυριάκος Πιερρακάκης: "Πρωτίστως νίκη της πατρίδας η εκλογή μου στο Eurogroup" - Η πρώτη ομιλία του στη Βουλή

Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης η επιτυχία στο Eurogroup είναι εθνική, είναι μιας Ελλάδας που άντεξε.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΜΕΡΑ25 12 Δεκ 2025 | 13:11

Βαρουφάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: "Οι αυτοκρατορίες δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους"

"Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες: δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους ως υπενθύμιση της ισχύος τους. Ο δικός μας τίτλος τιμής είναι το μίσος τους" σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Δεκ 2025 | 10:56

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: "Η εκδίκηση της Αθήνας"

Τι γράφουν για τον νέο πρόεδρο του Eurogroup τα διεθνή πρακτορεία Reuters, Bloomberg, Le Monde, Les Echos, Associated Press, Financial Times, Euronews και Politico.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 12 Δεκ 2025 | 07:17

Eurogroup 10 χρόνια μετά: Από το ενδεχόμενο Grexit στην ανάληψη της προεδρίας με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Τα οφέλη για τα ελληνικά συμφέροντα και οι προτεραιότητες στην ατζέντα Πιερρακάκη.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ EUROGROUP 11 Δεκ 2025 | 20:27

Κυρ. Πιερρακάκης: Στόχος μια ομάδα ενωμένη - Η Ελλάδα άντεξε, πριν 10 χρόνια συζητούσαμε για Grexit - Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε μήνυμα συνεργασίας και υπογράμμισε ότι "σε αυτό θα επικεντρωθώ"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 18:23

Ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα", λέει ο Μητσοτάκης

Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 16:55

Eurogroup: Αντίστροφη μέτρηση - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα ψηφίσει Πιερρακάκη

Η Γερμανία θα ψηφίσει υπέρ του Έλληνα υποψηφίου για το Eurogroup, Κυριάκου Πιερρακάκη

11 Δεκ 2025 | 13:52

Πώς εκλέγεται ο πρόεδρος του Eurogroup - Η πρωτότυπη διαδικασία και γιατί ο Πιερρακάκης είναι το "φαβορί"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι υποψήφιος με αντίπαλο τον Βέλγο ομόλογό του

ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΜΑΧΗ 11 Δεκ 2025 | 11:53

Κυριάκος Πιερρακάκης στους FT για τη "μάχη" στο Eurogroup: "Eυρωπαϊκό μάθημα η πρόσφατη εμπειρία της Ελλάδας"

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιλέγουν τον νέο επικεφαλής τους - Μάχη μεταξύ του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Βέλγου Βίνσεντ βαν Πέτεγκεμ.

ΑΝΑΛΥΣΗ 11 Δεκ 2025 | 08:04

Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η εκλογή του Πιερρακάκη σε πρόεδρο του Eurogroup - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Την επίσημη επιστροφή της Ελλάδας στην πρώτη "ταχύτητα" της Ευρώπης, θα σηματοδοτήσει η προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη.

EUROGROUP 10 Δεκ 2025 | 11:27

Bloomberg: Ευκαιρία ευρωπαϊκής αποκατάστασης της Ελλάδας μια εκλογή Πιερρακάκη στο τιμόνι του Eurogroup

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης, ο κ. Πιερρακάκης θα αναμετρηθεί με τον Βίνσεντ βαν Πετεχέμ, για το αξίωμα του προέδρου του Eurogroup.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 29 Νοε 2025 | 09:39

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Πιερρακάκη για την προεδρία του Eurogroup

Η Ελλάδα και ο κ. Πιερρακάκης προβάλλουν ως η χώρα και ο άνθρωπος που εφαρμόζουν όλες τις ορθές πρακτικές, οι οποίες για τα περισσότερα κράτη μέλη της Ένωσης βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 28 Νοε 2025 | 21:17

Eurogroup: Στις 11 Δεκεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου - Οσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ο πρόεδρος του Eurogroup είναι εν ενεργεία υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα εθνικά του καθήκοντα.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 28 Νοε 2025 | 18:57

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους δύο υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, Πασκάλ Ντόναχιου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 14:15

Bloomberg: Ο Πιερρακάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Η ανακοίνωση πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) εκπνέει η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Νοε 2025 | 15:25

Πιερρακάκης για τα δημοσιεύματα περί διαδοχής στο Eurogroup: Εξαιρετικά τιμητική, αλλά πρόωρη η συζήτηση

. Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης "οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εξαιρετικά πρόωρη".

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Νοε 2025 | 12:38

Politico για νέο επικεφαλής του Eurogroup: Tο φαβορί από το Βέλγιο και η "πολύ θετική εντύπωση" του Κυριάκου Πιερρακάκη

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας υπουργός που έχει αφήσει πολύ θετική εντύπωση", σημειώνει το Politico.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 19 Νοε 2025 | 16:31

Financial Times: Πιθανόν να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μακής Κεραυνός, αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα προέδρου του Eurogroup έως ότου εκλεγεί ο διάδοχος του Ιρλανδού Πάσκαλ Ντόναχιου

ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 14:18

Η ιστορία του συνθήματος "Γερούν γερά, σπάστου τον τσαμπουκά"- Ποιος το έγραψε , ποιον σχολίαζε

Το σύνθημα χρησιμοποιείται έκτοτε για να κατηγορηθούν ως μειωμένων πατριωτικών αισθημάτων, οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Απρ 2025 | 12:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup: "Η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη"

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 25 Δεκ 2025 | 22:44

Απίστευτη δήλωση από το υπ. Άμυνας της Τουρκίας: Φταίει η... ασυνέπεια της Αθήνας για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

"Το μέρος που κλιμακώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία,αλλά οι αποκλειστικές και μονομερείς ενέργειες", δηλώνει το τουρκικό υπουργείο

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ 25 Δεκ 2025 | 14:18

Souvlaki, Frappe, Ouzaki: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ερώτηση σε χριστουγεννιάτικο κουίζ του Politico

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, όπως φαίνεται και από την επιλογή του Politico

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Δεκ 2025 | 13:50

Η (μεθ)επόμενη μέρα: Αναπτυξιακή βουτιά σε παραγωγικό κενό

Χωρίς επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και αλλαγή πολιτικής, η χώρα θα συνεχίσει να βαδίζει, μένοντας όμως ολοένα και πιο πίσω.

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΘΗΚΑΝ 24 Δεκ 2025 | 20:02

Έλενα Ακρίτα: "Καρφιά" για ΝΔ και τα δεξιά κόμματα που δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τον θάνατο της μητέρας της

"Τα περισσότερα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις για το έργο και την προσφορά της Σύλβας Ακρίτα στον εκσυγχρονισμό της Πρόνοιας", έγραψε η Έλενα Ακρίτα

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 24 Δεκ 2025 | 18:09

Δένδιας: Δημιουργούμε τη δεύτερη μονάδα παραγωγής drones στην Ελλάδα, με δυνατότητα 1.000 ανά μήνα

"Είναι ένα σημαντικό βήμα για να πάμε μπροστά", τόνισε από το 316 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού, στην Ξάνθη, ο Νίκος Δένδιας

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 15:12

Το τρυφερό μήνυμα της συζύγου του Σωκράτη Φάμελλου για την πρώτη επέτειο του γάμου τους

"Έναν χρόνο μετά, νιώθω ευγνωμοσύνη" γράφει η σύζυγος του Σωκράτη Φάμελλου, Τατιάνα Παπαδοπούλου για την πρώτη επέτειο του γάμου τους

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 24 Δεκ 2025 | 14:55

Οι ευχές της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τα Χριστούγεννα: "Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα και τις ΗΠΑ"

"Eγκάρδιες ευχές για χαρούμενες γιορτές" από την Κίμπερλι Γκιλφόιλ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24 Δεκ 2025 | 12:10

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Κωνσταντίνο Τασούλα

Μελωδίες από όλη την Ελλάδα άκουσε ο Κ. Τασούλας

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Δεκ 2025 | 11:21

Συρεγγέλα: Ψευδείς ισχυρισμοί Κωνσταντοπούλου πως η Σεμερτζίδου εργαζόταν στο γραφείο μου – Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες

"Πρόκειται για ψέμα", δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει καν προσωπικά την κ. Σεμερτζίδου.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24 Δεκ 2025 | 10:54

Χριστούγεννα: Τα κάλαντα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ακούει από τις 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Δεκ 2025 | 09:46

Κυρανάκης: 23 νέα τρένα και ανακαίνιση υποδομών μέσα στο 18μηνο – Τι αλλάζει στον σιδηρόδρομο έως το 2027 [βίντεο]

Εντός του 2027, σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί στον προαστιακό, ενώ από τον Μάρτιο του 2026 έρχονται νέοι συρμοί στον ηλεκτρικό.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 23:04

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέεοι γενικοί γραμματείς

Κωνσταντίνα Παπακώστα και Σπυρίδων Σταθούλης ξεκίνησαν δουλειά στις Γενικές Γραμματείες του υπουργείου

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Δεκ 2025 | 18:37

Η Συρεγγέλα προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά της Κωνσταντοπούλου - Για τι την κατηγορεί

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συκοφαντεί και με εξυβρίζει ανερυθρίαστα καθημερινά", αναφέρει η κ. Συρεγγέλα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ 23 Δεκ 2025 | 16:21

Δικηγόρος Καρυστιανού για το "κόμμα": Καμία συνεργασία με πρόσωπο που έχει αναμειχθεί ουσιαστικά με την πολιτική

"Δεν υπάρχουν ταμπέλες οι οποίες να παραπέμπουν σε αριστερά, δεξιά", είπε η Μαρία Γρατσία για το κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΞΙΑΡΧΟ 23 Δεκ 2025 | 12:53

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η viral συνέντευξη στον Ξιαρχό – Οι αποκαλύψεις, ο χορός και η... ημίγυμνη κοπέλα [βίντεο]

Η συνέντευξη δεν έμεινε μόνο στη συζήτηση... Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ρωτήθηκε και αν χορεύει και όταν απάντησε "ναι", ο Τάσος Ξιαρχό την κάλεσε να χορέψει μαζί του.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ 23 Δεκ 2025 | 06:58

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ: Μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής συνεργασίας από την Ιερουσαλήμ

Μητσοτάκης, Νετανιάχου και Χριστοδουλίδης, έδειξαν ότι τρεις χώρες αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 22 Δεκ 2025 | 17:52

Εκλογές 2027: Εξι υποψήφιους ανακοίνωσε η ΝΔ - Οι 4 γενικοί γραμματείς που αντικαταστάθηκαν

Με απόφαση Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027 θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ως υποψήφιοι

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 22 Δεκ 2025 | 16:58

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Κανένας γονιός θύματος δεν τη στηρίζει στη δημιουργία κόμματος"

"Αν αμελεί τα του Συλλόγου των Τεμπών, μπορεί να διοικήσει τη χώρα;" λέει για τη Μαρία Καρυστιανού ο Νίκος Καραχάλιος

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 22 Δεκ 2025 | 16:37

Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σταύρος Παπασταύρου άκουσαν μαζί τα κάλαντα [εικόνες - βίντεο]

Ο Σταύρος Παπασταύρου υποδέχτηκε την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Βραδινή έξοδος στο "Κέντρο Αθηνών" - Διασκέδασε ξανά με Αργυρό [εικόνες]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ επισκέφτηκε ξανά το "Κέντρο Αθηνών" προκειμένου να διασκεδάσει με τις επιτυχίες του Κωνσταντίνου Αργυρού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Δεκ 2025 | 15:37

Ανασχηματισμός Γενικών Γραμματέων σε τρία υπουργεία: Ποιοι έφυγαν και ποιοι ήρθαν

Ποιοι νέοι γενικοί γραμματείς διορίζονται, ποιοι παραιτούνται

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Δεκ 2025 | 15:01

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Στις κινητοποιήσεις παρεισφρέουν και κάποιοι για τους οποίους το πάρτι τελείωσε

"Δεν υπάρχει τίποτα εκδικητικό" στην περίπτωση Ανεστίδη κατά τον Π.Μαρινάκη

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 22 Δεκ 2025 | 13:50

Κόντρα Γεωργιάδη - Δούκα: "Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία" - "Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;"

"Το πάρτι αυτό μπροστά στην εκκλησία το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο rave party μπροστά σε εκκλησία, μην τα ισοπεδώσουμε όλα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Δεκ 2025 | 11:53

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου είναι σε μεγάλη πίεση λόγω Καρυστιανού, γι' αυτό ο τρόπος της είναι χυδαίος [βίντεο]

Σκληρή κριτική άσκησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: "Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλητηριάζει με την τοξικότητά της", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 21 Δεκ 2025 | 23:03

Κασσελάκης για αποχώρηση Κυριακής Μάλαμα: Δεν παραβιάστηκε καμία ιδρυτική μας αρχή - Παλέψαμε για εσωκομματική δημοκρατία

"Ό,τι έχουμε χτίσει μαζί αυτόν τον χρόνο δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε δεδομένο. Και σίγουρα δεν μας το χάρισε κανείς", λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 21 Δεκ 2025 | 20:22

Κυριακή Μάλαμα: Αποχώρησε από το Κίνημα Δημοκρατίας η βουλευτής Χαλκιδικής - Οι αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η Κυριακή Μάλαμα αταγγέλλει ότι "παραβιάζονται οι ιδρυτικές αρχές", και αγνοούνται τα όργανα του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 21 Δεκ 2025 | 17:28

Καρυστιανού για την έφοδο της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο των Τεμπών: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης για την τρομοκράτησή μας

Η Μαρία Καρυστιανού σημειώνει για τον έλεγχο της εφορίας στον σύλλογο ότι "όλα είναι καθαρά και διάφανα" και ότι η προσπάθεια σπίλωσης "θα πέσει πάλι στο κενό".

ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ 21 Δεκ 2025 | 16:49

Ομάδα Αλήθειας: Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000€

Ο Κωνσταντίνος Ανεστίδης φέρεται να έλαβε για 16 αγροτεμάχια, στα οποία εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες στις δηλώσεις του, παράνομη οικονομική ενίσχυση ύψους 122.765,04 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 21 Δεκ 2025 | 15:53

Χρυσοχοΐδης: "Οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις, δεν είναι στα μπλόκα - Παράδειγμα ο αδερφός μου"

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως "οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις δεν είναι στα μπλόκα", δείχνοντας ως παράδειγμα τον αδελφό του που είναι αγρότης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 21 Δεκ 2025 | 15:39

Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;

Από τις 525 συστάσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη σε 23 πεδία δημόσιας πολιτικής, το 48% έχει εφαρμοστεί πλήρως ή μερικώς, ενώ ένα επιπλέον 35% βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Δεκ 2025 | 14:57

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Νετανιάχου και Αμπάς

Στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 21 Δεκ 2025 | 11:11

Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται, δεν έχω σκεφτεί τι μορφή θα έχει - Εργάζεται ήδη η επιτροπή "σοφών"

Αυτή την περίοδο εργάζεται μια επιτροπή "σοφών" -όπως τους χαρακτηρίζει- για τη σωτηρία της χώρας, με εξειδικευμένη ενασχόληση σε κρίσιμους τομείς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:58

Νέος διευθυντής στην "Αυγή" ο δημοσιογράφος Λάμπρος Τσουκνίδας

Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας "Αυγή".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:27

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Μη εποικοδομητική η στάση τους

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης των πολιτών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 20 Δεκ 2025 | 23:58

Άδωνις Γεωργιάδης: Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό - Δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν επειδή δεν έχει χρήματα

"Το κράτος έχει απόλυτη ευθύνη να την παρέχει", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από τις ΗΠΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Δεκ 2025 | 19:31

Μητσοτάκης: Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα – Συμμετοχή στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Δεκ 2025 | 15:28

Μαρινάκης για αγρότες: Εμείς δίνουμε πραγματικά λεφτά που υπάρχουν, οι άλλοι τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν

"Τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, χωρίς να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, τα ικανοποιεί", είπε ο Π. Μαρινάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Δεκ 2025 | 14:02

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, τους θεωρούσε αόρατους.

ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ 20 Δεκ 2025 | 13:40

Τούρκος υπουργός Αμυνας: Δεν είναι απειλή οι συμφωνίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Να μην τρέφουν υπερβολικές ελπίδες

Ο Γκιουλέρ επίσης κατηγόρησε Ελλάδα και Ισραήλ ότι εμποδίζουν την Τουρκία να αποκτήσει τα F35.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 20 Δεκ 2025 | 13:12

Τσιάρας για αγρότες: Το 74% των αιτημάτων έχει ικανοποιηθεί - "Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν"

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στον διάλογο "με ανοιχτά χαρτιά", επισημαίνοντας ότι "τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία".

ΚΟΝΤΡΑ 20 Δεκ 2025 | 12:50

Μυλωνάκης κατά Τζάκρη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να ανασκευάσει το αδιανόητο ψέμα της, ουδεμία σχέση έχω

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ διαψεύδει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι το όνομά του δεν αναφέρεται στους διαλόγους της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Δεκ 2025 | 12:01

Ποιος υπουργός είναι "βλαξ με τεράστια αυτοπεποίθηση"; - Το καρφί εκ των έσω που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση

"Τι συμβαίνει όταν κάποιος κατέχει μια δημόσια θέση, είναι βλάκας και έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση;"

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 20 Δεκ 2025 | 09:01

Ζαχαράκη: Νέες αιτήσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει πλέον ένα "καθοριστικό βήμα προόδου", περνώντας "στο επόμενο, ώριμο στάδιο διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης".

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ 20 Δεκ 2025 | 08:15

Ποιοι φοβούνται τη Μαρία Καρυστιανού - Τι λένε οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Οι πιθανές δεξαμενές ενός κόμματος Καρυστιανού εντοπίζονται σε ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού συστήματος

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 19 Δεκ 2025 | 22:56

Guardian: "Η Γκίλφοϊλ είναι οξυδερκής, αλλά πολύ απότομη και τόσο αντιδιπλωματική όσο ο Τραμπ"

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα εν μέσω μεγάλης λαμπρότητας και διπλωματικής γοητείας τον Νοέμβριο, σχολιάζει ο Guardian

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ MEGA 19 Δεκ 2025 | 22:31

Γιαννόπουλος: Ο Παππάς λέει ψέματα - Και με χτύπησε από πίσω και με γρονθοκόπησε [βίντεο]

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και μήνυση κατά του Νίκου Παππά

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Δεκ 2025 | 20:55

Πλεύρης: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος - Εχουμε πολιτική ευθύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι "έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Δεκ 2025 | 16:42

Άδωνις: Εντελώς πρωτότυπο το βιβλίο μου "Ρώμη" - Οι τοξικοί έσκασαν από τον φθόνο τους για τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία

"Ανόητος χρήστης του διαδικτύου "κατήγγειλε" ότι είχα κλέψει το βιβλίο της εξαιρέτου συγγραφέως Mary Beard" λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ 19 Δεκ 2025 | 16:12

Στο ΟΑΚΑ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Της χάρισαν φανέλα του ΠΑΟ, συναντήθηκε με Δ. Γιαννακοπούλου, Ναν, Αταμάν

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ βρέθηκε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, τον Κέντρικ Ναν και τη Δέσποινα Γιαννακοπούλου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19 Δεκ 2025 | 15:49

Επίθεση Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: Eίναι ό,τι πιο πολιτικά χυδαίο, ανήθικο και αντιαισθητικό

Στη ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ο κ.Φλωρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας