Follow us

ΣΥΡΙΖΑ: «Το "Ποτάμι" θα ξεφουσκώσει»

Τους κλέβει πόντους στις δημοσκοπήσεις ο Θεοδωράκης, αλλά οι Συριζαίοι διαμηνύουν ότι θα «ξεφουσκώσει» - Επιχείρηση αποδόμησης -Τι του καταλογίζουν -Τι λένε Τσίπρας, Παπαδημούλης, Σκουρλέτης

ΣΥΡΙΖΑ: «Το "Ποτάμι" θα ξεφουσκώσει»

Στην Κουμουνδούρου δεν δείχνουν να ανησυχούν από τις πρώτες δημοσκοπικές επιδόσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, αντιθέτως πιστεύουν ότι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν προοπτικά εξαιτίας του πρόβλημα, ίσως και πολιτικής επιβίωσης, θα είναι το ΠΑΣΟΚ/ «Ελιά» και η ΔΗΜΑΡ.

Επί του παρόντος πάντως, καταγράφουν την υπερ-προβολή του νέου σχήματος από τα μέσα ενημέρωσης (για «χοντρό “πουσάρισμα”» έκανε χαρακτηριστικά λόγο σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαδημούλης).

Πως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Δηλωτική της προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απάντηση που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη RealNews: «Για την ώρα δεν βλέπω Ποτάμι. Βλέπω ένα ποτάμι προπαγάνδας για το Ποτάμι. Όταν το νέο κόμμα μπει στην κοίτη του, θα δούμε όλοι ποιους θα δροσίσει και ποιους θα θέλει να πνίξει».

Ασάφεια, αντιφατικότητα και ... κλειστά χαρτιά προσάπτει στο «Ποτάμι» και ο Πάνος Σκουρλέτης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, καταθέτοντας τη φήμη, που -όπως είπε- θέλει το «Ποτάμι» να «είχε σχεδιαστεί από διάφορους κύκλους, με μια λογική να θολώσουμε τα νερά…». (Απόσπασμα από συνέντευξή του στον Real FM, την περασμένη Παρασκευή).

Τι προτείνει;

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πάντως λογικό, σε μια εποχή κρίσης της πολιτικής, ένας άνθρωπος της τηλεόρασης να κάνει θεαματική είσοδο στο πολιτικό σκηνικό. Από εκεί και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα: όταν, με άλλα λόγια, θα πρέπει να προτείνει λύσεις απευθυνόμενος στους πολίτες, που, ιδίως σήμερα, αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Δεν πέρασε απαρατήρητη, έτσι, από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η φραστική διαμαρτυρία που δέχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από συντοπίτη του Χανιώτη, για την απουσία του από το δημόσιο διάλογο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε θέματα όπως η ανεργία ή η οικονομική κρίση.

Όσο περνά ο καιρός, υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το «Ποτάμι» θα αποκαλύπτεται περισσότερο και θα φανερώνει τους συμμάχους του: μόνο τυχαίο δεν ήταν, συνεπώς, το retweet του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη από το theTOC.gr για τη θετική, πρώτη αντίδραση του Στέφανου Μάνου υπέρ του νέου φορέα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Μάνος υπέρ Θεοδωράκη: Λέμε τα ίδια πράγματα».

Ενώ με καχυποψία υποδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ την αποκάλυψη (;) του Νίκου Δήμου -στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ότι το «Ποτάμι» έχει τη στήριξη «ξένων παραγόντων» σε πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης που θα βρει εργασία σε 100.000 νέους. «Αυτός είναι ο ρόλος ενός πολιτικού κόμματος;», αναρωτιόνταν.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζουν, τέλος, ότι οι ψηφοφόροι που είναι στην κοίτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ...καλοβλέπουν και το «Ποτάμι», όταν βρεθούν στο παραβάν, στις σημερινές -τουλάχιστον- συνθήκες πόλωσης, δεν θα έχουν στην πραγματικότητα άλλη επιλογή, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ 08 Μαϊ 2024 | 13:56

Η Κεχαγιά προσπαθεί να διορθώσει τη δήλωση Κασσελάκη για "υπουργούς που σκοτώνουν μικρά παιδιά": Εγινε "παρερμηνεία", λέει

"Έγινε παρερμηνεία". Πώς η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "μαζεύει" τη δήλωση Κασσελάκη για δολοφόνους υπουργούς.

ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ - ΞΑΝΘΟ 08 Μαϊ 2024 | 12:28

Ξεσπάθωσε εναντίον όλων ο Πολάκης μετά την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca: "Αλητήριοι, διεφθαρμένοι, άσχετοι και ηλίθιοι"

Με ανάρτησή του με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca, ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται σφοδρά σε Σκέρτσο - Μητσοτάκη και αφήνει αιχμές για τον Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ 08 Μαϊ 2024 | 11:03

Αδειάζουν τον Κασσελάκη Σπίρτζης και Βασιλειάδης μετά τις δηλώσεις για "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά"

Ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για "λαϊκιστικά μοντέλα", σχολιάζοντας την δήλωση Κασσελάκη.

08 Μαϊ 2024 | 06:45

Ένας (ακόμα) καραμανλικός στον ΣΥΡΙΖΑ

Η προσχώρηση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο τη φιλολογία για την καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Μαϊ 2024 | 15:13

Στη Σέριφο ο Νίκος Ανδρουλάκης: Καρφιά στην κυβέρνηση για την Golden Visa στα μικρά νησιά [εικόνες]

"Για εμάς είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Μαϊ 2024 | 15:05

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρόκειται να ξεπουλάμε σε ξένους τα λιμάνια μας

Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Μαϊ 2024 | 13:49

ΠΑΣΟΚ για μετατροπή Μονής της Χώρς σε τζαμί: Πολύ σοβαρή πρόκληση με υπογραφή Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέρει την υπογραφή του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Μαϊ 2024 | 09:48

Εξομολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη: Έκλαιγα για ώρες όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

"Δεν έχω πρόβλημα να κλαίω, δεν θεωρώ ότι η εικόνα της ανδρείας συνεπάγεται και να μην κλαις, το αντίθετο", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Μαϊ 2024 | 14:40

Στέφανος Κασσελάκης: Στους Παξούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Συμμετείχε στη λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως [βίντεο]

"Είστε η μοναδική ελπίδα μας", είπε κάτοικος του νησιού στον Στέφανο Κασσελάκη που περιοδεύει στους Παξούς

ΣΥΡΙΖΑ 05 Μαϊ 2024 | 12:07

Στον Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας ο Κασσελάκης: Τσούγκρισε κόκκινα αυγά με ναύτες και αξιωματικούς [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε Ανάσταση στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας όπου αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο.

ΣΤΑ 88 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 05 Μαϊ 2024 | 11:33

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε ως βουλευτής Λασιθίου από το 1989 έως το 2004 με το ΠΑΣΟΚ.

ΕΥΧΕΣ 04 Μαϊ 2024 | 16:49
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 02 Μαϊ 2024 | 16:37

Ανδρουλάκης για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Μόνο το ΠΑΣΟΚ στάθηκε σταθερά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα

"Να μην ξεχνούμε αυτοί που υμνούν τον Χίτλερ και τον νεοναζισμό τι υπηρετούν και τι δεινά έφεραν" είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης