Follow us

Τα "ζόμπι" του Καραμανλισμού και ο "βαρήκοος" Κυριάκος

Στην περίπτωση των "αμετανόητων" του Καραμανλή, υπάρχουν ένα-δύο προβληματάκια.

Τα "ζόμπι" του Καραμανλισμού και ο "βαρήκοος" Κυριάκος

Πριν από λίγο καιρό,πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου, στο οποίο οι συγγραφείς αποδίδουν την έκρηξη του δημοσίου χρέους στη διακυβέρνηση Σημίτη, επιχειρώντας την πλήρη "αθώωση" της διακυβέρνησης Καραμανλή. Παρουσία του Κώστα Καραμανλή.

Πριν από λίγες μέρες, σε μια παρόμοια εκδήλωση οι συγγραφείς ενός άλλου βιβλίου, "αθωώνουν" τη διακυβέρνηση Καραμανλή από τις φωτιές που έκαψαν τη μισή Ελλάδα και άφησαν πίσω πάνω από 100 νεκρούς το 2007.Ποιοι έφταιγαν; O "στρατηγός άνεμος", η ...CIA, oι Αμερικανοί και όποιος άλλος. Παρουσία Καραμανλή και αυτή.

Θα μπορούσε όλη αυτή η κινητικότητα να μοιάζει με σειρά μνημοσύνων, όπου κάθε είδους γραφικοί, απόμαχοι και βετεράνοι του δημοσίου βίου, πνίγουν τον καημό τους. Στα ...βιβλία. Τα οποία ως γνωστόν, κάνουν μικρότερη ζημιά από το αλκοόλ.

Θα μπορούσε να αποτελούν ένα είδος "re-union". Για να θυμηθούν κάποιοι τα χρόνια τα παλιά. Και να "δοξάσουν" τον "μεγάλο τιμονιέρη". Εδώ ο Σώρρας κάνει εκδηλώσεις στον Ιερό Βράχο. Οι συνάξεις των "παλαιών πολεμιστών" του Καραμανλισμού μας πειράζουν;

Δυστυχώς όμως στην περίπτωση των "αμετανόητων" του Καραμανλή, υπάρχουν ένα-δύο προβληματάκια. Πρώτον, η αναβίωση του "πολιτικού κιτς". Με εικόνες και πρόσωπα από ένα πολιτικό παρελθόν, που θυμίζει σκηνές από τις "νύχτες των βρικολάκων", από την "επιστροφή των ζόμπι" και από πολλά παρεμφερή "καλτ" θρίλερ του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Δεύτερον, και διόλου "αισθητικό", αναδεικνύεται ένα πρόβλημα μείζον, πολιτικό. Όλοι αυτοί συνεχίζουν να αποτελούν τη "σπονδυλική στήλη" της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, του κόμματος που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και είναι πολύ πιθανό άμεσα να κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα. Ολοι αυτοί είναι επίδοξοι κυβερνήτες. Συνεχίζουν να αποτελούν προβεβλημένα στελέχη της παράταξης και αύριο μπορεί να τους "απολαύσουμε" σε υπουργικούς θώκους.

Κι εδώ το θρίλερ φεύγει από τις κινηματογραφικές οθόνες και με όλη την τραγικότητά του, προσγειώνεται στην πολιτική και κοινωνική καθημερινότητά μας. Προκαλώντας τουλάχιστον (εκτός από ρίγη) και ένα ερώτημα: Kυριάκο,με αυτούς θα κυβερνήσεις;

Για να το θέσουμε διαφορετικά: Κυριάκο, με εκείνη την (ξεχασμένη) υπόθεση της ανανέωσης, τι γίνεται;

Και λίγο πιο "κινηματογραφικά": Κυριάκο, για σένα μιλάει ο "μύθος", για σένα "χτυπάει η καμπάνα". Mε μάτια και αυτιά, ερμητικά κλειστά, κανένας δεν είδε το μέλλον. Και πολύ περισσότερο, δεν το "δημιούργησε".



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ 15 Μαϊ 2024 | 07:32

Πατριδέμποροι και γιουσουφάκια

Πάγια στάση των συμμάχων και εταίρων σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, είναι η τύπου Πόντιου Πιλάτου σύσταση: "Βρείτε τα".

13 Μαϊ 2024 | 07:27

Τα προεκλογικά μηνύματα της Eurovision

Οι υψηλές θέσεις του Ισραήλ και της Ουκρανίας στο κοινό μάλλον αποτυπώνουν τις γεωπολιτικές ευαισθησίες καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται στη δίνη στρατιωτικών αναμετρήσεων.

13 Μαϊ 2024 | 07:27

Είμαι ηλίθιος

Ποιος στον κόσμο μας παραδέχεται, επικαλείται ευθέως τη βλακεία του;

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Μαϊ 2024 | 06:22

Τι θα ψηφίσει ο Χριστός;

Δεν μπορείς να εκμεταλλεύεσαι a la carte τον Χριστό· καλύτερα να τον αφήσεις στην ησυχία του.

11 Μαϊ 2024 | 16:41

Οι υπουργοί σκοτώνουν και ο Στέφανος ξεσκίζει

Και αν σας φαίνεται λίγο αιμοβόρος ξαφνικά ο πρόεδρος υπάρχει εξήγηση.

08 Μαϊ 2024 | 06:45

Ένας (ακόμα) καραμανλικός στον ΣΥΡΙΖΑ

Η προσχώρηση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο τη φιλολογία για την καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

08 Μαϊ 2024 | 06:40

Ο πόλεμος φέρνει επενδύσεις

Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις δημιουργούν ευκαιρίες για την Ελλάδα…

07 Μαϊ 2024 | 10:13

Νέα Υόρκη

Πιθανόν στη Νέα Υόρκη να δυστυχήσεις. Αποκλείεται να πλήξεις.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 06 Μαϊ 2024 | 08:03

Η εθνική μας ομφαλοσκόπηση

Υποφέρουν άραγε όλες οι χώρες από αντίστοιχο παλιμπαιδισμό;

02 Μαϊ 2024 | 07:23

Ούτε μια ημέρα φυλακή

Ο τίτλος που αποδίδει σωστά την απόφαση του δικαστηρίου, την απόφαση που μας σόκαρε όλους, είναι το "Ούτε μια ημέρα φυλακή για το Μάτι", που ήταν ο τίτλος μιας καθημερινής εφημερίδας την επομένη.

02 Μαϊ 2024 | 07:20

Πώς χάσαμε τη χώρα μας

Ποιος φταίει λοιπόν που είμαστε οι φτωχότεροι της Ευρώπης; Το ρίξιμο της ευθύνης μόνο στους πολιτικούς είναι υπεκφυγή και εξαπάτηση.

29 Απρ 2024 | 07:46

Τα παιδιά είναι εντάξει

Τα παιδιά στο Columbia, στο Brown και όπου αλλού είναι εντάξει. Μακάρι και οι μεγάλοι να αναλάμβαναν κάποτε την ευθύνη της ηλικίας τους.

29 Απρ 2024 | 07:43

Η τουρκο-γιαπωνέζικη παγίδα

Την εβδομάδα που πέρασε προέκυψαν τρεις σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ.