Θέμα εξόδου από το ΝΑΤΟ, βάζει ο Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτημα εξόδου από το ΝΑΤΟ έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. Εντονη αντίδραση από την κυβέρνηση.

thema-eksodou-apo-to-nato-bazei-o-dritsas-tou-suriza
|
SHARE THIS
0
SHARES

Θέμα εξόδου της χώρας από την Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας στο κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η πρόταση του προκάλεσε αίσθηση, ωστόσο επέμεινε στη θέση του όταν προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, αλλά και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ανήκουμε στη Δύση και στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Δρίτσας επικαλέστηκε, προς ενίσχυση της θέσης του, ότι παρόμοια ήταν και τα συμπεράσματα  του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ στρατιωτική και πολεμική μηχανή και αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στην Ουαλία, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της θα έχουν ως συνέπεια να εμπλακεί η χώρα μας σε επικίνδυνες, για τη ίδια, δεσμεύσεις.

«Εμείς θέλουμε να ανήκουμε στη Δύση. Πιστεύετε ότι  ειδικά τώρα η Ελλάδα πρέπει να έχει μικρή παρουσία στο ΝΑΤΟ; Δεν βλέπετε την αστάθεια γύρω μας;» ρώτησε εκ νέου τον κ. Δρίτσα, ο Άδωνις Γεωργίαδης, ενώ και ο λ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα να αποχωρούσαμε σε μια ταραγμένη όπως αυτή περίοδο.

«Η Ελλάδα δεν επωφελείται από τη συμμετοχή της» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η Συμμαχία λειτουργεί μόνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των λοιπών ισχυρών δυνάμεων. «Πρέπει να διαλυθεί. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να βάλει σε εφαρμογή μια διαδικασία απεμπλοκής από τη σχέση αυτή» κατέληξε.

Aντίδραση της κυβέρνησης

Την ενόχληση της κυβερνητικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στο Νιούπορτ της Ουαλίας συμμετέχοντας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προκάλεσαν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Συμμαχίας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι "την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας ο κ. Τσίπρας ανοίγει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, θέση που επιμελώς αποκρύπτει στις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις διεθνείς επαφές του". Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι "ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει την χώρα στον τρίτο κόσμο την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ επιδιώκουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ".

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook