Θεοδωράκης: Ευθύνη Τσίπρα το ρεζιλίκι της χώρας

Το ότι ο Τσίπρας έκανε στροφή την τελευταία στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες για τα capital controls και το ρεζιλίκι της χώρας", επεσήμανε ο Στ. Θεοδωράκης.

theodwrakis-euthuni-tsipra-to-reziliki-tis-xwras
SHARE THIS
0
SHARES

«Το ότι ο Τσίπρας έκανε στροφή την τελευταία στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες για όσα έκανε επτά μήνες. Για το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls, το ρεζιλίκι στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. 

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, "η χώρα αυτή τη στιγμή έχει δέκα προτεραιότητες. Όποιος κι αν είναι πρώτος, θα του θέσουμε αυτές τις προτεραιότητες και αν αυτός δεσμευτεί ότι θα τις υπηρετήσει τότε θα τον στηρίξουμε”. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε στήριξη από τους ψηφοφόρους των επερχόμενων εκλογών για «Να δυναμώσει το Ποτάμι, ώστε να υπάρξει ένας νέος, καθαρός «παίκτης» στο πολιτικό μας σύστημα», και παράλληλα κάλεσε τον κόσμο «να σκεφτεί σε ποιους από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ή τους παλαιότερους της ΝΔ θα εμπιστεύονταν τη δουλειά του».

 Σημείωσε ακόμη ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις για τη χώρα. Στις 21 του μήνα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε τη χώρα και όχι να την σπρώξουμε στο γκρεμό. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με 152 βουλευτές γιατί οι αλλαγές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουμε είναι τεράστιες. Αν οι μισοί πετροβολούν τους άλλους μισούς, δεν θα κάνουμε τίποτα. Οι αλλαγές που πρέπει να κάνει η ελληνική κοινωνία, στις οποίες έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης, πώς θα υλοποιηθούν; Από έναν υπουργό που θα φοβάται μην πέσει η κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή; Εμείς ζητάμε από τον κόσμο -επειδή τους δύο μεγάλους τους γνωρίσαμε και τους πληρώσαμε ακριβά- να τους ψαλιδίσει λίγο τα φτερά των μεγάλων κομμάτων". 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαι πολύ περήφανος για τον Νικηφόρο Διαμαντούρο. Είναι ένας άνθρωπος με πραγματική γνώση της κατάστασης και αυτός που εγκαινίασε τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook