Θεοδωράκης στο Reuters: Να συνεργαστούμε για μια ισχυρή κυβέρνηση

"Η επόμενη βουλή να δώσει βιώσιμη και ισχυρή κυβέρνηση", επεσήμανε ο Στ. Θεοδωράκης στο Reuters, δηλώνοντας έτοιμος να συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ.

theodwrakis-sto-reuters-na-sunergastoume-gia-mia-isxuri-kubernisi
SHARE THIS
0
SHARES

Ψήφο στο Ποτάμι, γιατί «με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατή συμμαχία πρέπει η επόμενη βουλή να δώσει βιώσιμη και ισχυρή κυβέρνηση», ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος "να συμμαχήσει με αριστερούς, με συντηρητικούς αλλά ακόμα και με το διάολο αν χρειαστεί για να σώσει τη χώρα και να μην συρθει σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση μετά τις εκλογές αργότερα αυτό τον μήνα".

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι ειναι έτοιμος να συνεργαστεί είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ γιατί η Ελλάδα, που έχει βυθιστεί στην κρίση τα τελευταία 7 χρόνια, δεν αντέχει να κάνει εκλογές και να πειραματίζεται μέχρι να πάρει κάποιος την αυτοδυναμία. 

«Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όρια του, η οικονομία έχει βαλτώσει. Δεν μπορούμε πλέον να πειραματιζόμαστε και να περιμένουμε πότε θα πάρει ο καθένας από εμάς την αυτοδυναμία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να είμαστε αποτελεσματικοί, να δώσουμε μια δυνατή κυβέρνηση στον ελληνικό λαό», είπε ο 52χρονος πρώην δημοσιογράφος.

Ο κ. Θεοδωράκης προειδοποίησε πως η συμμετοχή του στην κυβέρνηση δεν θα γίνει χωρίς όρους. «Εμείς δεν θα προσέλθουμε στις συζητήσεις με λευκές κόλλες. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες», είπε. «Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία έχει φτάσει στο 25% και η μεταρρύθμιση της παιδείας είναι μέσα στις προτεραιότητες του Ποταμιού», είπε.

Παράλληλα ζήτησε τη σύγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης. «Η Ευρώπη αλλάζει» λέει ο Θεοδωράκης. «Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τους Ευρωπαίους πρέπει να τηρηθεί αλλά πρέπει όμως να γίνουν κάποιες αλλαγές που θα είναι υπέρ των Ελλήνων».

Σημείωσε ακόμη ότι "η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βιαστικά, χωρίς σχέδιο και έκανε πολλά λάθη. Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για την ελληνική κοινωνία,για την οικονομία και για την ανάπτυξη. Υπάρχουν τρόποι για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις που θα διορθώσουν κάποιες αδικίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook