Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δε θα γίνει δεκανίκι κανενός

Ο Στ. Θεοδωράκης διευκρινίζει ότι θα συζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι "δε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός".

theodwrakis-to-potami-de-tha-ginei-dekaniki-kanenos
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός γιατί η φιλοδοξία μας δεν είναι μια υπουργική καρέκλα, αλλά να αλλάξουμε τη χώρα». Με αυτή τη φράση ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε το στίγμα του κόμματός του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ζητώντας διψήφιο ποσοστό και την τρίτη θέση στη νέα Βουλή.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι εκτός από τον πρώτο, έχει πολύ μεγάλη σημασία και το ποιος θα είναι τρίτος. Αν είμαστε ο μεγάλος τρίτος πόλος θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε το πολιτικό σύστημα προς μια ωφέλιμη κατεύθυνση για τον λαό. Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία και πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι η λύση είναι η σταθερότητα», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής της Σεβαστουπόλεως ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει το Ποτάμι την Κυριακή καθώς «ένα δυνατό Ποτάμι θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά. Θέλουμε ένα 10%. Λέμε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας νέος παίκτης που θα ταράξει την πρωτοκαθεδρία των κομμάτων εξουσίας». 

"Δε θα πω Αλέξη yes σε όλα"

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Συζητάμε και με τον Τσίπρα και με τον Μεϊμαράκη για το σχηματισμό κυβέρνησης. Εγώ δεν θα πω ‘yes Αλέξη’ σε όλα. Οι όροι της συνεργασίας δεν είναι ‘πάρε ένα υπουργείο’. Κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα θα είναι ασταθής, δεν θέλω να είμαι αντιπρόεδρος και δεν θα είμαι, δεν θέλω να είμαι υπουργός, αλλά θα συνεισφέρουμε σε στελέχη» .  

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ακόμη ότι "δε γίνεται να σκίσουμε το μνημόνιο. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο ποιος θα το διαπραγματευτεί στην Ευρώπη; Θα το διαπραγματευτεί ο κ. Τσίπρας;"

"Και τα αδέλφια του Τσίπρα είναι εργολάβοι"

Σχολιάζοντας την υπόθεση Φλαμπουράρη, είπε ότι η δραστηριότητα του τέως υπουργού Επικρατείας, ήταν γνωστή και ότι είχε κυκλοφορήσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Ερωτηθείς να δώσει περισσότερα στοιχεία για καταγγελίες του ότι και άλλα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συγγενείς του Αλ. Τσίπρα παίρνουν δημόσια έργα, περιορίστηκε να πει ότι και τα αδέλφια του τέως πρωθυπουργού ειναι εργαλάβοι. 

 Παράλληλα, επανέλαβε ότι "εμείς δεν κάνουμε διακοπές στα σκάφη και στα κότερα, κάνουμε διακοπές στους φίλους μας. Η υπόθεση Φλαμπουράρη ειπώθηκε από μένα πριν βγει, αλλά δεν θέλαμε να δυναμιτίσουμε το προεκλογικό κλίμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook