Θύελλα στη Βουλή για την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια

Όλοι κατά του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα με την οποία ζητεί τις προτάσεις τους για την ονομασία των Σκοπίων.

thuella-sti-bouli-gia-tin-epistoli-kotzia-gia-ta-skopia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Όλοι κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την οποία ζητεί τις προτάσεις τους σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Πρώτος αναφορά στο ζήτημα έκανε προκαλώντας αίσθηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τη σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αφού ταύτισε τον υπουργό Εξωτερικών με πρωτοετή φοιτητή στην συνέχεια χαρακτήρισε την αποστολή επιστολών «γεγονός παράδοξο και άκρως επικίνδυνο».

Ο Νίκος Κοτζιάς σήκωσε το γάντι. Ανάφερε ότι η επιστολή ήταν συνέχεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που έγινε το καλοκαίρι και κατηγόρησε τα κόμματα για ανευθυνότητα καταλογίζοντας τους ότι έβγαλαν επί της ουσίας στη φόρα ένα απόρρητο έγγραφο.

«Σκεφτείτε το θέμα το άνοιξε η Χρυσή Αυγή και εσείς το συνεχίζετε» δήλωσε απευθυνόμενος στις πτέρυγες της αντιπολίτευσης.

Το λόγο ζήτησε και πήρε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μειμαράκης κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι ήταν αυτός ήταν ο υπεύθυνος της διαρροής. «Εσείς αποστείλατε την επιστολή. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» είπε και επέκρινε τον υπουργό ότι πετά το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης στα κόμματα.

Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε ότι το έγγραφο είναι πλήρως αδιαβάθμητο ενώ ο κ. Κοτζιάς αντέτεινε ότι δεν ισχύει αυτό καθώς η αλληλογραφία εντάσσεται στις απαγορεύσεις του νόμου για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

«Σοβαρότητα» ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του δεν μετέχει στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης υπενθύμισε στον υπουργό ότι το κόμμα του είχε εκφράσει εξαρχης τις αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών.

«Δεν θα ξανακαλέσω ποτέ τη Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις» γνωστοποίησε ο κ. Κοτζιάς ο οποίος είχε ακόμα μια παρτίδα στην κόντρα με την κυρία Μπακογιάννη η οποία του καταλόγισε ανεύθυνη στάση.

Με την παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη «δεν μπορείτε να μας αποκλείσετε από τις συνεδριάσεις» το θέμα έκλεισε εκεί.

 

Δείτε την επιστολή 

 

To πλήρες κείμενο της επιστολής: 

«Αξιότιμε κύριες Πρόεδρε,

Κατά τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) της 22ας Ιουλίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις χώρες της βαλκανικής με αφορμή συναντήσεις που είχα με αξιωματούχους των χωρών αυτών στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην περιοχή.

Ως προς το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ανέφερε και κατά τη συνάντηση του ΕΣΕΠ, η ελληνική πλευρά εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε με εκπροσώπους των κομμάτων στην τελευταία συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας επί συγκεκριμένων ονομάτων τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποδεκτά, καθώς και επί λοιπών ζητημάτων τα οποία κρίνονται, από πλευράς σας, σημαντικά.

Με τιμή,

Νίκος Κοτζιάς»

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook