Τι απαντά η Κ.Κούνεβα για τις καταθέσεις στο πόθεν έσχες της

Με αιχμές κατά των ΜΜΕ η νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα απαντά στα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Εσχες της.

ti-apanta-i-kkouneba-gia-tis-katatheseis-twn-359-xil-eurw
SHARE THIS
0
SHARES

Με αιχμές κατά των ΜΜΕ η νυν ευρωβουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Εσχες της και ειδικότερα για τις καταθέσεις της σε τράπεζα του Βελγίου αλλά της Βουλγαρίας που φτάνουν τα 359.000 ευρώ. Και όπως κατέγραψε στην δήλωση Πόθεν Εσχες τα περισσότερα προέρχονται από δωρεές.

«Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο» σημειώνει στην απάντησή της και κατηγορεί κάποια ΜΜΕ ότι επιχειρούν να πείσουν ότι είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.      

 Ολόκληρη η δήλωση απάντηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

«Κάποια ΜΜΕ προσποιούνται ότι αγνοούν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης για να κρατηθώ στη ζωή»

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου,  τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού. 

είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου

 

 

Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο.  Χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού. 

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook