Τι πραγματικά σχεδιάζουν οι Τούρκοι απέναντι από τα Ίμια

Πλήθος δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο αναφέρονται στους σχεδιασμούς της της τουρκικής πλευράς στην περιοχή απέναντι από τα Ίμια.

ti-pragmatika-sxediazoun-oi-tourkoi-apenanti-apo-ta-imia
SHARE THIS
0
SHARES

Πλήθος δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο αναφέρονται στους σχεδιασμούς της της τουρκικής πλευράς στην περιοχή απέναντι από τα Ίμια. Η τουρκική Τζουμχουριέτ δημοσιεύει φωτογραφίες από την παραλία Gumusluk του Bodrum απέναντι από τα Ίμια, όπου πραγματοποιούνται εργασίες.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα κατασκευαστεί στρατιωτική εγκατάσταση στο νησάκι Cavus το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα Ίμια και στις τουρκικές ακτές.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία», επισημαίνει η Cumhuriyet ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, η τουρκική Μιλίετ κάνει λόγο για κατασκευή μιας αποβάθρας και ενός παρατηρητηρίου-φυλακίου από τη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας στην νησίδα Τσαβούς. Πρόκειται για μια νησίδα που βρίσκεται πολύ κοντά στα Ίμια, ακριβώς απέναντι από την παραλία Γκιουουσλούκ. Το οχυρό ωστόσο βρίσκεται από την πλευρά που δεν βλέπει τα Ίμια. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook