Τι συζήτησαν Θεοδωράκης - Θεοχαρόπουλος για την εκλογή αρχηγού

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε αποφασισμένος να εμείνει στην πρόταση του ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος παρέπεμψε στην επιτροπή Αλιβιζάτου.

ti-suzitisan-theodwrakis---theoxarakis-gia-tin-eklogi-arxigou
SHARE THIS
0
SHARES

Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος υπέβαλλε δημόσια στους συνυποψηφίους του πλήρη πρόταση για την  εξ' αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε αποφασισμένος να εμείνει στην πρόταση του ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις ενώ για την εξ΄αποστάσεως παρέπεμψε στην επιτροπή Αλιβιζάτου.    

«Με τη Δημοκρατική Αριστερά είμαστε μαζί στην προσπάθεια για ένα νέο μεγάλο προοδευτικό Κίνημα, που μέσα θα συνυπάρχουν κεντροαριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι - όλοι αυτοί που έχουν μια σύγχρονη ανάγνωση των προβλημάτων της χώρας» τόνισε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Μιλώντας για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι η ΔΗΜΑΡ τόλμησε από την πρώτη στιγμή και τάχθηκε και υπέρ της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την έγκριση βέβαια των τεχνικών, ώστε να μη γίνει κανένα λάθος και να διασφαλιστεί η αδιάβλητη ψήφος».

Όπως είπε: «εμείς θα προσπαθήσουμε και θα επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια. Έτσι και αλλιώς, όμως, η μεγάλη απόφαση όλων μας είναι να χτίσουμε ένα ανοιχτό προοδευτικό Κίνημα. Και ανοιχτό σημαίνει ανοιχτό στον κόσμο -να προσέλθει ο κόσμος να ψηφίσει-, ανοιχτές διαδικασίες, ανοιχτό αύριο στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στον κοινό στόχο όλων που είναι «να υπάρξει ο νέος προοδευτικός ενιαίος φορέας, ο οποίος θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς μακριά από κομματικές και συλλογικές ανασφάλειες».

Ως προς το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημείωσε ότι η επιτροπή Αλιβιζάτου είναι «υπεύθυνη για όλα τα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί» ενώ τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας «εφόσον διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και δώσουν εγγυήσεις οι τεχνικοί, οι εταιρείες και η ίδια η επιτροπή». 

Τόνισε πάντως πως «οι ημερομηνίες έχουν καθοριστεί, δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Πρέπει τα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν και αυτό γιατί ο κόσμος απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και εμείς δεν μπορούμε επί μακρόν να συζητούμε για την ανασυγκρότηση». Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου, καθώς και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Π² - Πρόοδος στην Πράξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook