Follow us

Το παρασκήνιο και η συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τα ΑΕΙ

Το παρασκήνιο της χθεσινής συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου που οδήγησε σε συμβιβαστική λύση για τα ΑΕΙ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζουν ικανοποίηση για την απόφαση;

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Το παρασκήνιο και η συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τα ΑΕΙ

Η χθεσινή συμβιβαστική απόφαση των πολιτικών αρχηγών για την επαναπρόσληψη 600 διοικητικών υπαλλήλων από τα ΑΕΙ στο σύνολο των 1.040 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα προκάλεσε ικανοποίηση κατ' αρχήν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού αποτελούσε πρότασή του. Παράλληλα όμως η δυνατότητα επαναξιολόγησης του προσωπικού και των οργανογραμμάτων από το υπουργείο Παιδείας και η δυνατότητα να προκηρυχτούν και νέες θέσεις εάν κριθεί αναγκαίο, αποτέλεσε δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και τον νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Χαριλάου Τρικούπη: Εγινε το πρώτο βήμα

Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε στα σημεία τον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι με αυτήν την απόφαση γίνεται το πρώτο βήμα επαναξιολόγησης της διαθεσιμότητας και πως θα συμπληρωθεί στην τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή ότι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα δεν θα απολύονται κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των δομών, ακόμα και εάν έχουν ξεπεράσει το μέγιστο όριο του 8μηνου παραμένοντας σε διαθεσιμότητα.

Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε στα σημεία τον Ανδρέα Λοβέρδο. Πριν πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των δύο πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και είχε τονίσει ότι προτίθεται να ανακοινώσει μονομερώς την επαναπρόσληψη μόνο 600 υπαλλήλων και όχι 883 που ζητούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται να είπε στον Πρωθυπουργό ότι οι 15.000 απολύσεις αποτελούν μνημονιακή δέσμευση και πως εάν υποχωρήσει η κυβέρνηση στα αιτήματα ενός υπουργού θα ακολουθήσουν και άλλες αντιδράσεις στο άμεσο μέλλον, οπότε θα γίνουν 6.500 απολύσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 μέχρι τα τέλη του έτους. Aφησε να εννοηθεί δε ότι εάν η κυβέρνηση δεν κάνει αποδεκτό το αίτημά του, τότε θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του εξήγησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την κατάσταση και συμφώνησαν ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας η απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Προκειμένου να μη δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την επανατοποθέτηση 600 υπαλλήλων αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο στα άμεσο μέλλον να προστεθούν και άλλοι υπάλληλοι εάν κριθεί αναγκαίο από τον υπουργό Παιδείας που θα αξιολογήσει τις δομές στα ΑΕΙ. Εξάλλου και ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει τουλάχιστον δίμηνη παράταση για να ενημερωθεί.

Ικανοποιημένο και το ...ΠΑΣΟΚ

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας πρέπει να εφαρμοστούν, διαφορετικά η οικονομία θα μπει σε νέες περιπέτειες. Oμως στο ΠΑΣΟΚ φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την Tρόικα στην επαναδιαπραγμάτευση των διαθεσιμοτήτων και τη μείωση των απολύσεων. Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι μετά τις ευρωεκλογές δεν μπορεί να συνεχιστεί η αντιπαράθεση για τον αριθμό των απολύσεων καθώς προκαλούν έντονο κοινωνικό πρόβλημα.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι μετά τις ευρωεκλογές δεν μπορεί να συνεχιστεί η αντιπαράθεση για τον αριθμό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζελος, στη σημερινή του ομιλία προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της ΕΛΙΑΣ αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη στροφής της πολιτικής της κυβέρνησης στην κοινωνία και στη διεκδίκηση από την Τρόικα της μείωσης των απολύσεων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον βάρη στην άσκηση πολιτικής με άλλες απολύσεις.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες ευρωεκλογές, με την αύξηση των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη αλλά και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας θα μπορέσουν να αποτελέσουν το υπόβαθρο για μία νέα πολιτική διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τη μείωση των απολύσεων. Οπως ανάφερε και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα για αποφασισμένες πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, το 25ευρω στα νοσοκομεία κ.ά.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των απολύσεων, ενώ ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματος να συμμετέχουν στην τάχιστη αξιολόγηση του προγράμματος της διαθεσιμότητας προκειμένου να συμφωνηθεί με τη Ν.Δ. κοινή γραμμή έναντι των δανειστών.

Η Προκήρυξη

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για την επανατοποθέτηση 601 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από το σύνολο των 1.040 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά και τη σχετική απόφαση που έλαβαν χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επανατοποθέτηση των 601 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που ήταν η αρχική πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σε κενές θέσεις 15 Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας (ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά την επικράτεια. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και οι 1.040 «διαθέσιμοι» διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ από τους οποίους θα επιλεγούν με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ οι 601 με τα περισσότερα μόρια που θα επαναπροσληφθούν.

Από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν τεθεί σταδιακά σε 8μηνη διαθεσιμότητα 1.040 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν τεθεί σταδιακά 1.040 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ σε 8μηνη διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των θέσεων τους. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την επαναπρόσληψη 500 υπαλλήλων και απόλυση 540 υπαλλήλων οι οποίοι θα προσμετρούνταν στον συνολικό αριθμό των 15.000 απολύσεων από το Δημόσιο τη διετία 2013-2014.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του πρώην υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, για επαναπρόσληψη 883 υπαλλήλων την οποία υιοθέτησε και ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δημιουργούσε την ανάγκη να αναζητηθούν 340 απολύσεις από άλλη δεξαμενή διαθέσιμων υπαλλήλων από άλλα υπουργεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγάλη γιορτή σταρ μπαρ της Αθήνας: Όλα όσα δε χάνονται αυτή την εβδομάδα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού.

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 12:33

Τσουκαλάς: Οι δηλώσεις Σαλάτα καταδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο Μυλωνάκη στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ

"Πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει καθυστερήσεις" ανέφερε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΟ" ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ 03 Νοε 2025 | 17:46

"Ξαναχτύπησε" η Βάσια Αναστασίου του ΠΑΣΟΚ: "Έχουμε στελεχάρες και προγραμματάρα" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η κ. Αναστασίου κάλεσε τους συναδέλφους της στο ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν τη γκρίνια, σχολιάζοντας τα περί "κολλημένης βελόνας"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 03 Νοε 2025 | 17:00

Καρφιά Ανδρουλάκη για πολυφωνία από κορυφαία στελέχη: Δεν αξίζει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να γίνονται λάθος δηλώσεις

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναγνώρισε πως το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Νοε 2025 | 12:52

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των πληγέντων και να εξασφαλίσει την ίση αντιμετώπιση όλων των θυμάτων εθνικών τραγωδιών.

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 01 Νοε 2025 | 23:59

Ανδρουλάκης από Λάρισα: Η κυβέρνηση οδηγεί τους αγρότες σε μνημόνια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι χειρίζεται τα κοινωνικά προβλήματα με διχασμό και πελατειακές λογικές

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 01 Νοε 2025 | 12:43

Παρέμβαση Σαμαρά για τα ΕΛΤΑ: Να επανεξεταστεί η απόφαση - Η κυβέρνηση αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους

Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να επανεξεταστεί η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

ΜΠΡΡΡΡ 31 Οκτ 2025 | 15:12

Βάσια Αναστασίου: Η επιλαχούσα βουλευτής που είπε ότι είναι "ένα θάνατο" πριν να καταλάβει την έδρα…

Αρνητικά σχόλια για την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 31 Οκτ 2025 | 13:20

Δούκας: Eμπιστεύομαι τον Ανδρουλάκη αλλά να είναι καθαρό, μέσω συνεδρίου, ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ

Ο Χάρης Δούκας είπε ότι εμπιστεύεται τον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε όμως παράλληλα ότι λείπει ένα μεγάλο, ανοιχτό συνέδριο.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 31 Οκτ 2025 | 11:56

Διαγραφή Βούλτεψη ζητά το ΠΑΣΟΚ - Είπε "να πάει πίσω στη χώρα της η Ευρωπαία Εισαγγελέας"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στη Σοφία Βούλτεψη για δηλώσεις της για την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 11:29

ΠΑΣΟΚ σε γραμμή... Ντόρας για την απομάκρυνση του Λιμενάρχη Χανίων: Αλαζονεία και αυταρχισμός Κικίλια

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Βασίλη Κικίλια να ενημερώσει τη Βουλή αν η απόφασή του να απομακρύνει τον Λιμενάρχη Χανίων ελήφθη σύμφωνα με τις αρμόζουσες διατάξεις.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 09:12

Θεατρική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Η παράσταση που παρακολούθησε [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από την παράσταση στο instagram

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΠΗΓΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική: Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ-Cognitera-Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι "από την κατάθεση προκύπτει ότι οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ - Cognitera - Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

''ΤΡΙΓΜΟΙ'' 30 Οκτ 2025 | 17:13

Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος "σφάζουν με το γάντι" τον Ανδρουλάκη: "Υπάρχουν ζητήματα", "γίνονται και λάθη"

Ουδείς είναι τέλειος, τα προβλήματα να τα διορθώνουμε", είπε η Άννα Διαμαντοπούλου - "Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 30 Οκτ 2025 | 14:06

"Καρφιά" Διαμαντοπούλου για Ανδρουλάκη: Είναι ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα με την εικόνα του [βίντεο]

"Υπάρχει εκλεγμένος αρχηγός, με αυτόν πρέπει να πάμε στις εκλογές. Ουδείς είναι τέλειος, τα προβλήματα να τα διορθώνουμε", είπε η Άννα Διαμαντοπούλου

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 08:37

Γερουλάνος: Λάθος η άδεια καρέκλα στην κηδεία Σαββόπουλου, το ΠΑΣΟΚ όμως ήταν εκεί

"Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Οκτ 2025 | 20:17

Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ: Στις 3 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ θα παρίσταται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 29 Οκτ 2025 | 14:32

Συνεχίζεται η κόντρα για Άγνωστο Στρατιώτη: "Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση" - "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα"

Δεν σταματά η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

29 Οκτ 2025 | 11:02

ΠΑΣΟΚ: Είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι "το να είσαι αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας";

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση για τις αναρτήσεις της "Ομάδας Αλήθειας".

ΠΑΣΟΚ 29 Οκτ 2025 | 10:46

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται ανερυθρίαστα σε απευθείας μετάδοση

"Ως δικηγόρος αγνοεί ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 191Α προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον ρυπαίνει, φθείρει ή προσβάλλει τόπους ιδιαίτερης εθνικής σημασίας", αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 16:23

Ανδρουλάκης: Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες

"Να πούμε ένα μεγάλο "Όχι" στη διαφθορά, την αδικία, την ατιμωρησία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 28 Οκτ 2025 | 10:20

Σαμαράς για 28η Οκτωβρίου: Πριν 85 χρόνια ο λαός είπε ΟΧΙ στην υποταγή

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ότι ο λαός "δεν υπολόγισε "διεθνείς συσχετισμούς" κι ας ήταν όλα εναντίον του".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 13:51

Νάντια Γιαννακοπούλου για παραίτηση Παπαβασιλείου: Καλό είναι να μην βάζουμε τέτοιου είδους αυτογκόλ

"Καλό είναι να μην γίνονται τέτοιου είδους λάθη. Καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί", τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 12:59

Τσουκαλάς για απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου: "Eίχε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό"

Ο Κώστας Τσουκαλάς έκανε λόγο για μία "εικόνα σκηνοθετημένη ώστε να εγείρει συζητήσεις".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 27 Οκτ 2025 | 12:38

Χάρης Δούκας: "Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σφιχταγκαλιάζονται με τη ΝΔ - Να μιλήσουμε ακόμα και με τον Τσίπρα"

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώσει δυνάμεις στην κοινωνία και αφού το ίδιο έχει καθαρή θέση, δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι ανοικτό στον διάλογο" είπε ο κ. Δούκας.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 27 Οκτ 2025 | 10:10

Γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ: Η απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου και το αυτογκόλ με τον "φιλομητσοτακικό" διευθυντή

Η μουρμούρα πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από τα αυτογκόλ είναι και εύλογη και αναμενόμενη.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 25 Οκτ 2025 | 19:45

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τα σχόλια θαυμασμού στην κυβέρνηση

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις χθες.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Οκτ 2025 | 13:04
ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 16:20

Κατάθεση Ανδρουλάκη για Predator: "Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους - Να πληρώσουν όσοι έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:31

Σαμαράς για Σαββόπουλο: Άφησε μια παρακαταθήκη ρυθμού, στίχου, μελωδίας και διαρκούς συνειδησιακής αναζήτησης

"Τολμηρός στη δημιουργία και εκφραστικά ασυμβίβαστος, αποτύπωσε για δεκαετίες τις αγωνίες και τα όνειρα ιδίως των νέων ανθρώπων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 22 Οκτ 2025 | 14:33

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρωτοφανές το αίτημα της ΝΔ ο ελεγχόμενος να γίνει ελεγκτής

"Δεν είναι δυνατόν η ίδια υπηρεσία που έχει αναλάβει την εκτέλεση των διαδικασιών να κληθεί να ελέγξει τον εαυτό της" σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 14:23

Νίκος Ανδρουλάκης στη δίκη για τις υποκλοπές: "Οι κατηγορούμενοι πουλούσαν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 12:07

Ανδρέας Λοβέρδος για ΠΑΣΟΚ: Αυτό με τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν καταπίνεται με τίποτα

"Εγώ δεν έχω αλλάξει. Ό, τι πίστευα πιστεύω και ό,τι έλεγα λέω. Εκείνοι από τους οποίους έφυγα, άλλαξαν", ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 21 Οκτ 2025 | 22:31

Ανδρουλάκης για Σαββόπουλο: "Μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας"

Ο "Νιόνιος" δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων"

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος