Τσακαλώτος: Περήφανος για τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος

Περήφανος για τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος που προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή.

tsakalwtos-perifanos-gia-tous-aganaktismenous-tou-suntagmatos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Περήφανος για τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος που προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή.

Αφορμή υπήρξε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ενέταξε και τον υπουργό Οικονομικών στους αγανακτισμένους που φώναζαν το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κοινοβουλίου, όπως και ο Αριστείδης Φώκας της Ένωσης Κεντρώων.

«Ο πρώτος διδάξας είναι ο υπουργός Οικονομικών που αν δεν το σιγοτραγουδούσε σίγουρα το έκαναν οι άλλοι γύρω του που ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ» προκάλεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Και με «πάσα» προηγούμενη ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά της ΝΔ που την συνέκρινε με τους γκάνκστερ «Το να μας κατηγορεί η ΝΔ για ενίσχυση της φοροδιαφυγής είναι να σαν μιλά ο Λάκι Λουτσιάνο για εντιμότητα», ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε ότι όταν μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την φοροδιαφυγή είναι σαν να λέει ο Εσκομπάρ να πάνε φυλακή οι έμποροι ναρκωτικών.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως υπερήφανος για τα έργα και τις ημέρες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα και υποστήριξε ότι ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που με σημαίες της Ιρλανδίας της Ισπανίας και άλλων χωρών έκαναν παρέμβαση ώστε να σταματήσουν τα συνθήματα αυτά από τους ακραίους της πάνω πλατείας.

«Θέλαμε να γίνουν αυτές οι διεκδικήσεις από εθνικά αιτήματα, διεθνή» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και επανερχόμενος στο ζήτημα των υβριστικών συνθημάτων, μίλησε για συκοφαντία και επέμεινε ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν φώναζε ποτέ τέτοια συνθήματα. «Ήταν ένα κίνημα κατά των ανισοτήτων» κατέληξε.

Σε ότι αφορά το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την μείωση της ήταν υπεραισιόδοξες.

Είπε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα, αλλά υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι σύνθετο και δεν υπάρχει μόνο μια λύση (πχ η μείωση των φορολογικών συντελεστών).

«Αν υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης αυτής και άλλων κυβερνήσεων στο μέλλον τότε το θέμα θα λυθεί» είπε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook