Υποψήφια η Φώφη με 1.200 υπογραφές γεννηθέντων μετά το '81

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της κατέθεσης των υποψηφιοτήτων στην επιτροπή Αλιβιζάτου και φαίνεται ότι ο τελικός αριθμός φτάνει τους δέκα.

upopsifia-i-fwfi-me-1200-upografes-gennithentwn-meta-to-81
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με 1.200 υπογραφές νέων που έχουν γεννηθεί μετά το 1981, την χρονιά που έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέατης κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά. 

«Κατέθεσα σήμερα την υποψηφιότητα μου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρα για την ενότητα και την αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά. Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητες μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και Χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μια δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις δυνάμεις της, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος της είπε ότι είναι εντυπωσιακός ο αριθμός τόσων υπογραφών από νέους ανθρώπους και η κ. Γεννηματά του απάντησε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Δέκα οι υποψήφιοι, δύο οι εκπλήξεις

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της κατέθεσης των υποψηφιοτήτων στην επιτροπή Αλιβιζάτου και φαίνεται ότι ο τελικός αριθμός φτάνει τους δέκα: 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.

Η υποψηφιότητα των δύο τελευταίων ήταν μια από τις εκπλήξεις σήμερα το πρωί.

 

Επίσημη ανακοίνωση από Ανδρουλάκη

Την υποψηφιότητά για την διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας» αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο κ. Ανδρουλάκης.

Ραγκούσης: Χτίζουμε νέα παράταξη, όχι πολιτικό "Survivor"

Υπέρ της διεξαγωγής κοινών εκδηλώσεων με όλους τους υποψηφίους αρχηγούς τάσσεται με ανάρτησή του στο facebook, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας: «Αλίμονο αν δεν πραγματοποιηθεί μία επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση με σύντομες ομιλίες όλων των υποψηφίων. Αλίμονο αν δεν διοργανωθούν συζητήσεις και διάλογος μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια».

«Χτίζουμε μια νέα προοδευτική παράταξη, δεν συμμετέχουμε σε "πολιτικό Survivor"» καταλήγει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Θεοδωράκης: Το νέο προοδευτικό Κίνημα δεν θα είναι νέο ΠΑΣΟΚ

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός απολύτως καινούργιου κόμματος. Δε θα είναι ΔΗΣΥ, δε θα είναι Ποτάμι, δε θα είναι νέο ΠΑΣΟΚ. Είναι μια καινούργια προσπάθεια, το νέο προοδευτικό Κίνημα». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Ως προς τα πρόσωπα του νέου φορέα, ο Σταύρος δήλωσε την πίστη του στην ανανέωση. «Θέλουμε την ανανέωση. Υπάρχει καλό δυναμικό σε όλο τον πολιτικό χώρο του κέντρου και αυτό το δυναμικό θα το αξιοποιήσω ως αρχηγός εάν εκλεγώ». Παράλληλα, δήλωσε την εκτίμησή του για πρόσωπα που έχουν αφήσει το θετικό στίγμα τους στη χώρα. «Το παρελθόν έχει και φλόγες, έχει και στάχτες. Και ο Σάκης Πεπονής που έκανε το ΑΣΕΠ, ΠΑΣΟΚ ήταν και προσέφερε υπηρεσία. Αυτή τη φλόγα θέλουμε να τη διατηρήσουμε, αλλά δεν είμαστε με τις στάχτες». 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook