Χρυσόγονος: Ομολογία αποτυχίας οι πρόωρες εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία.

xrusogonos-omologia-apotuxias-oi-prowres-ekloges
SHARE THIS
0
SHARES

«Η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας για το τέλμα στην αξιολόγηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία, αλλά και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν περιμέναμε τις γερμανικές εκλογές για ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς το Σεπτέμβριο.

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές».

Ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να υποδειχθεί η λύση που θα βρούμε τα λεφτά ή αν θέλουμε χρεοκοπία» επισήμανε. «Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα τη Λυδία λίθο;» διερωτήθηκε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook