«1.000 λέξεις». Ο φωτορεπόρτερ Ν.Καραγιάννης ανοίγει τα αρχεία του

Μια έκθεση με εικόνες δρόμου μιας ολόκληρης φωτογραφικής και δημοσιογραφικής καριέρας στον Πολυχώρο «Δέντρο».

1000-lekseis-o-fwtoreporter-nkaragiannis-anoigei-ta-arxeia-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Γεννιούνται ξαφνικά από το πουθενά και διαρκούν λίγες στιγμές. Είναι αυτές που πρέπει να αιχμαλωτίσεις».

 

Κάπως έτσι ο Νικήτας Καραγιάννης, δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ και εικαστικός περιγράφει τις εικόνες στο δρόμο που πρέπει να τις «πιάσεις» εκείνες τις ελάχιστες στιγμές που διαρκούν. Τις εικόνες τόσων χρόνων ρεπορτάζ που συνέλεξε και παρουσιάζει στην έκθεση φωτογραφίας που την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται στον Πολυχώρο «Δέντρο» (πλατεία Αββησυνίας 10 / Αγ. Φιλίππου 7 Μοναστηράκι). 

Με τίτλο «1000 ΛΕΞΕΙΣ», η έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το αρχείο του Νικήτα Καραγιάννη ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία από πολύ νεαρή ηλικία ως αυτοδίδακτος. 

 

Ενα μικρό βιογραφικό

Έχει εργαστεί στο ρεπορτάζ περιοδικών και άλλων εκδόσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ιταλία) ενώ για πολλά χρόνια απασχολήθηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ καλύπτοντας θέματα σε Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Τουρκία κ.α. Στα ρεπορτάζ κάλυπτε πάντα ο ίδιος φωτογραφικά τα θέματά του.

 

Η φωτογραφία δρόμου είναι μια πολύ μεγάλη του αγάπη και τα τελευταία δέκα χρόνια απαθανατίζει την καθημερινότητα στους δρόμους της Αθήνας. «Στη φωτογραφία δρόμου» μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συγκυρίες, να βρεθείς, δηλαδή, στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή» λέει ο ίδιος. «Οι εικόνες στο δρόμο γεννιούνται ξαφνικά από το πουθενά και διαρκούν για λίγες στιγμές. Είναι συναρπαστικό!».

Το Video Art που προβάλεται είναι του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Σούλη ενώ την επιμέλεια έκανε η Black Block Productions.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα

Info

«100 λέξειες»

19 Δεκεμβρίου 2017 - 19 Ιανουαρίου 2018

Πολυχώρος Δέντρο  (πλατεία Αββησυνίας 10 / Αγ. Φιλίππου 7 Μοναστηράκι). 

 


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook