Από την Σχολή Καλών Τεχνών στο ...Υπουργείο Οικονομικών

Έργα 160 σπουδαστών κοσμούν τους ορόφους του Υπουργείου.

apo-tin-sxoli-kalwn-texnwn-sto-upourgeio-oikonomikwn
SHARE THIS
0
SHARES

Μια «γεύση» πολιτισμού παίρνουν από σήμερα όσοι επισκέπτονται το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης 5- 7 στο Σύνταγμα. Οι τρεις εδρεύοντες εκεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι (ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στον 7ο όροφο, ο επί των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον 6ο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στον 5ο) θέλησαν να δώσουν μια άλλη «νότα» μακριά από τους «ψυχρούς» αριθμούς και τα κονδύλια.

   Σε συνεννόηση με τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών, περίπου 160 έργα τους κοσμούν πλέον τους τρεις ορόφους τού υπουργείου. Στον προθάλαμο του 6ου ορόφου φιλοξενείται ένα γλυπτό, ενώ πίνακες ζωγραφικής κοσμούν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου. Ανάλογη είναι η εικόνα και στους άλλους δύο ορόφους.

   Για την ιστορία, τα έργα τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οπότε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που απουσιάζει στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στο Eurogroup που θα ακολουθήσει το υπερατλαντικό ταξίδι, θα τα δει για πρώτη φορά όταν επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις 12 Ιουλίου.

 

Φωτογραφίες του Ομ. Εμμανουηλίδη 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook