Β. Αναστασοπούλου: Συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γλυπτικής με πηλό

Τα αποτελέσματα των πειραματισμών και των αναζητήσεών της καλλιτέχνιδας παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Χαρτογραφώντας σε πηλό» στο παλαιοπωλείο Μαρτίνος.

b-anastasopoulou-sunarpastiko-taksidi-ston-kosmo-tis-gluptikis-me-pilo
SHARE THIS
0
SHARES

΄Ενα διαφορετικό μέσο ζωγραφικής αναζητούσε η εικαστικός Βανέσσα Αναστασοπούλου και δεν άργησε να στρέψει το βλέμμα της στην κεραμική τέχνη. Ξεκίνησε με απεικονίσεις σε καλούπια του εμπορίου και σύντομα παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής. Με τη διαίσθηση ενός ζωγράφου, εξερεύνησε τα καινούργια υλικά και ανακάλυψε έναν κόσμο με πολλές εφαρμογές και δυνατότητες.

 Και είναι τα αποτελέσματα των πειραματισμών και των αναζητήσεών της που παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Χαρτογραφώντας σε πηλό» η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Εκεί η καλλιτέχνης παρουσιάζει τέσσερις ενότητες. Η «χαρτογράφηση» δεν αφορά μόνο στο νέο της ταξίδι στον κόσμο της γλυπτικής με πηλό, αλλά αποτελεί και ένα εργαλείο πλοήγησης του επισκέπτη σε φανταστικά τοπία κοραλλιογενών συμπλεγμάτων και τροπικών δασών.

 

«Highlanders»
«Highlanders»

Τα μακρόστενα βάζα «Highlanders» κρύβουν συμβολικές ιστορίες. Το μέγεθος και η κατασκευή τους παραπέμπουν σε τοτέμ, ενώ οι διπλοί πάτοι και οι εσοχές τους μπορούν να διακοσμηθούν με χειροποίητα ένθετα μικρογλυπτά και να συνδυαστούν με στοιχεία από τον φυσικό κόσμο. Οι μεγάλες στρογγυλές φόρμες θυμίζουν τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα του Σαιντ-Εξυπερύ, έτοιμες κι αυτές να δεχτούν κλαδιά, λουλούδια και φύλλα και να μεταμορφώσουν τον μικρόκοσμό τους. «The Heroes», μια πλειάδα μυθολογικών μορφών, ζωγραφισμένων σε μικρές χειροποίητες κούπες, θα παρελάσει στο ισόγειο του παλαιοπωλείου. Τέλος, ένα ολοκληρωμένο σερβίτσιο πιάτων θα μας φέρει πίσω στην καθημερινότητα, φέροντας πλέον την έμπνευση και την ομορφιά ενός ζωγραφικού έργου.

Λίγα λόγια για τη Βανέσσα Αναστασοπούλου

Η Βανέσσα Αναστασοπούλου σπούδασε στο Wimbledon School of Art και στο Royal College of Art. Έχει εκθέσει το εικαστικό της έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Gallery 7, Ζουμπουλάκη) και στο εξωτερικό (Ιαπωνία, Αγγλία). Τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβε μέρος στο φημισμένο European ceramic context 2018, στο Bornholm της Δανίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info:

Από 15/11 ως 8/12

Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι

www.martinosart.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook