Φτερουγίσματα από περισσότερα από 70 είδη πουλιών

Η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί απαιτητική ασχολία, που χρειάζεται γνώση και εξειδικευμένο εξοπλισμό

fterougismata-apo-perissotera-apo-70-eidi-pouliwn
SHARE THIS
0
SHARES

Αρπακτικά, μικρά και παρυδάτια πουλιά, θα "φτερουγίσουν" σε έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει περισσότερα από 70 είδη πουλιών.

  Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε ο Πάρης Καμπάκης, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της φωτογραφικής λέσχης "Out of Focus", στον χώρο της οποίας, Μητροπολίτου Γενναδίου και Φιλίππου, διοργανώνεται η έκθεση με τίτλο "Φτερουγίσματα".

 

   "Είναι η τέταρτη έκθεσή μου, από το 2015, με θέμα τα πουλιά και αποτελείται από εικόνες που τράβηξα σε υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καμπάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια φωτογραφίζει συστηματικά πουλιά.

 

   Όπως παραδέχεται, η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί απαιτητική ασχολία, που χρειάζεται γνώση και εξειδικευμένο εξοπλισμό. "Κυρίως χρειάζεται υπομονή και επιμονή, γιατί η φωτογράφιση των πουλιών έχει δυσκολίες αλλά και γοητεία" προσθέτει.

 

   Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά έως και τις 14 Μαρτίου (Δευτέρα-Σάββατο 18:00-19:00 και Κυριακή 11:00-14:00), με διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό και οδηγούς αναγνώρισης πουλιών.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook