Η Documenta κάνει ... απόβαση στην Αθήνα από τις 6 Απριλίου

Ο Γιώργος Καμίνης και ο κ. Adam Szymczyk ανακοίνωσαν τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα εκατοντάδες έργα της Documenta

i-documenta-kanei--apobasi-stin-athina-apo-tis-6-apriliou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της documenta 14 κ. Adam Szymczyk, ανακοίνωσαν τους δημόσιους χώρους και τα ιδρύματα τα οποία θα φιλοξενήσουν στους εκθεσιακούς τους χώρους τα εκατοντάδες έργα τέχνης ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην έκθεση.

Από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου 2017, οι Αθηναίοι και χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας προετοιμασίας που κράτησε δυόμιση χρόνια.

 

Οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερους από 6.500 χιλιάδες ξένους δημοσιογράφους και επαγγελματίες που θα φτάσουν τις μέρες των τριήμερων εγκαινίων στην Αθήνα, καθώς και χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην πόλη μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Για την μετατροπή της Αθήνας σε ένα μεγάλο πολιτιστικό εργαστήρι μίλησε ο κ. Καμίνης ενώ ο Άνταμ Σίμτσικ είπε ανάμεσα σε άλλα ότι «Η documenta 14 δεν ήρθε στην Αθήνα για να κατοικήσει κενά κτίρια, αλλά για να συνεργαστεί με ιδρύματα και ανθρώπους. Προκειμένου να αποκτήσει νόημα το περιεχόμενό της άκουσε, συνομίλησε και μπολιάστηκε από τα ιδρύματα και αυτό θα φανεί στην έκθεση».

 

Ο δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει ήδη από τον Ιούλιο του 2016 το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο πάρκο Ελευθερίας, όπου και υλοποιούνται τα Δημόσια Προγράμματα της documenta 14. Από τον Μάρτιο θα εγκατασταθούν έργα και θα παρουσιαστούν δράσεις της έκθεσης στην πλατεία Κοτζιά, στην πλατεία Αυδή, στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Βικτωρίας, στον δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφέρθηκε και στο Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας λέγοντας ότι, «εδώ και λίγους μήνες ο δήμος Αθηναίων, υλοποιεί με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πρόγραμμα Athens Culture Net -Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας, με έμφαση στις συνέργιες, τη δικτύωση, το διάλογο και την πρόσβαση στην πληροφορία.

 

Στην Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων της έκθεσης, όπως η Πωλίνα Κοσμαδάκη και ο Γιώργης Μαγγίνης από το Μουσείο Μπενάκη, ο Νίκος Τσούχλος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου Αθηνών, ο Πάνος Χαραλάμπους, Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η Κατερίνα Κοσκινά, Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), και η Νίκη Γρυπάρη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη.

 

Οι εκθεσιακοί χώροι της documenta 14 στην Αθήνα είναι:

·        Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) – Κτήριο οδού Πειραιώς / Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής»

·        Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου

·        Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

·        Πλατεία Κοτζιά

·        Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα

·        Ωδείο Αθηνών

·        Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας

·        Πλατεία Αυδή

·        Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Κήπος)

·        Ελπίδος 13

·        Ταινιοθήκη της Ελλάδος

·        Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

·        Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Μουσείο Μπενάκη)

·        Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Μουσείο Μπενάκη)

·        Πεδίον του Άρεως

·        Πολυτεχνείο, Συγκρότημα Πατησίων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) & Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), Αίθουσα Πρεβελάκη

·        Πάρκο Ριζάρη

·        Ρομάντσο

·        Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο Οδού Πειραιώς

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook