Κόλαφος οι επιμελητές: Οι πολιτικοί είναι πίσω από τη «χρεοκοπία» της docum

Δεκαεννέα curators της documenta 14 κι ο καλλιτεχνικός της διευθυντής δίνουν αιχμηρή στα δημοσιεύματα περί «χρεοκοπίας» της κορυφαίας διοργάνωσης

kolafos-oi-epimelites-oi-politikoi-einai-pisw-apo-ti-xreokopia-tis-docum
SHARE THIS
0
SHARES

  Με τις υπογραφές του καλλιτεχνικού διευθυντή της documenta 14, Ανταμ Σίμτσικ, και 19 επιμελητών οι συντελεστές της διεθνούς διοργάνωσης απαντούν στα δημοσιεύματα περί «χρεοκοπίας» της documenta κατηγορώντας την τοπική αυτοδιοίκηση ότι παρουσίασε τη διοργάνωση να βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας «για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες». Οι κατηγορίες είναι ιδιαίτερα «βαριές» αν αναλογιστεί κανείς ότι η πόλη του Κάσελ και το κρατίδιο της ΄Εσσης ελέγχουν τη διοργάνωση.

«Δυστυχώς, οι πολιτικοί ενθάρρυναν την αναστάτωση που προήλθε από τα media, προωθώντας μια εικόνα επικείμενης χρεοκοπίας της documenta  14 την ώρα που την ίδια στιγμή παρουσίαζαν τιους εαυτούς τους ως σωτήρες μιας κρίσης που οι ίδιοι επέτρεψαν να αναπτυχθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

 Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα HNA που έβγαλε στη δημοσιότητα το θέμα, το έλλειμμα της documenta 14 φτάνει περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ   (8,3 εκατομμύρια δολάρια).

  Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως σπαταλήθηκε το μυθώδες ποσό των 37 εκατομμυρίων ευρώ που προορίστηκε για την documenta 14. Παρ' όλα αυτά, πολλές πηγές αναφέρουν ότι η ρίζα του προβλήματος ήταν η Αθήνα με το ελληνικό σκέλος της documenta 14 να κοστίζει περισσότερο απ' ότι αναμενόταν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook