Κονιόρδου: επιστολή για τα Μάρμαρα με ...άρωμα ανασχηματισμού

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο

koniordou-epistoli-gia-ta-marmara-me-arwma-anasximatismou
SHARE THIS
0
SHARES

Υπενθυμίζοντας ότι η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και λίγο πριν τον φημολογούμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης η Υπουργός Πολιτισμού θέτει εκ νέου το ζήτημα της επανεκκίνησης του διαλόγου με τη Βρετανική κυβέρνηση.

Η Υπουργός απέστειλε επιστολή προς τον Βρετανό ομόλογό της ζητώντας και επίσημα την επανεκκίνηση του διαλόγου για το κρίσιμο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του μνημείου αυτού της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κάτι που συνέβη

σε συνέχεια της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον ομόλογό της  και έθεσε στη βρετανική πλευρά το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.  

Η Υπουργός στην επιστολή της προβάλλει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, με έμφαση στις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του ζητήματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη σύσταση της αρμόδιας για το θέμα Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO (ICPRCP). Περαιτέρω, προσκαλεί τη βρετανική πλευρά σε συνάντηση στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό.

 

ΦΩΤΟ: REUTERS

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook