Κονιόρδου: Να λήξει η κατάληψη στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του ΥΠΠΟΑ

Συμπληρώνει ένα μήνα η κατάληψη στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του ΥΠΠΟΑ κι η Λυδία Κονιόρδου κάνει ανακοίνωση με διαβεβαιώσεις.

koniordou-na-liksei-i-katalipsi-sto-tameio-alliloboitheias-tou-uppoa
SHARE THIS
0
SHARES

   Να σταματήσει η κατάληψη με την οποία οι συνδικαλιστές παρεμποδίζουν τον έλεγχο του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας ζητά η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάληψη της Ομοσπονδίας συμπληρώνει ένα μήνα «αγωνιστικών διεκδικήσεων» μέσα στον οποίο έχουν γίνει αλεπάλληλες συναντήσεις των καταληψιών με την υπουργό Πολιτισμού. Σκοπός των καταληψιών η διαμαρτυρία για την «πολιτική δίωξη» και «καρατόμηση» του τέως διευθυντή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, Π. Βλαντή, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τη νέα διοίκηση. Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών καθ' ότι φαίνεται ότι υπάρχει σειρά οικονομικών και διαχειριστικών παραβάσεων για την περίοδο 2005 - 2016. Η αντίδραση αυτή των συνδικαλιστών παραμένει «εντός των τειχών», κι εκείνοι που βλάπτονται περισσότερο είναι όσοι επωφελούνται από τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού του Ταμείου που δεν μπορεί να ανανεώσει τις προμήθειές του ή να πληρώσει τους υπαλλήλους του. 

 Επιπλέον, η υπουργός ως προς το θέμα τόνισε ότι «το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και η διευθύντρια του Ταμείου πρέπει να συνεχίσουν ακώλυτα το έργο τους», ζητώντας «την άμεση λήξη της κατάληψης από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Στο ζήτημα της προκήρυξης των 200 θέσεων μόνιμων αρχαιοφυλάκων καθώς και της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ένταξη στο υπουργείο των εργαζομένων με “ένδικα μέσα” επιβεβαιώθηκε, ότι οι αναγκαίες διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Για το θέμα του σχεδίου Οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, υπήρξε ενημέρωση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, ότι στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου Οργανισμού θα λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι για πιθανές τελικές παρατηρήσεις.

Στο θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, η υπουργός […] έχοντας ήδη απορρίψει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή του προέδρου, μελών του ΔΣ ή της διευθύντριας, ζήτησε την άμεση λήξη της κατάληψης από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φορέα, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος α) να μην καταβληθούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, β) να κινδυνεύσει η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, γ) να μην καταβληθεί το επίδομα κατασκηνώσεων στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ, παρότι το σχετικό κονδύλι έχει εκταμιευτεί, δ) να υπάρξουν προβλήματα στην ολοκλήρωση του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που βρίσκεται στην τελική του φάση.

Τέλος τονίστηκε από την πλευρά της υπουργού, ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος κι ότι η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook