Μια υπέροχη ξενάγηση στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού [βίντεο]

Οδοιπορικό του TOC στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού και την έκθεση Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου που σήμερα ολοκληρώνεται και παίρνει το δρόμο για άλλα μουσεία της χώρας

|
SHARE THIS
0
SHARES

    Σήμερα, Κυριακή, ολοκληρώνεται στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που από το Σάββατο 17 Φεβαρουαρίου ξεδίπλωσε τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου στο πέρασμα των αιώνων να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του μέσα από 40 αριστουργήματα. 

  Η περιοδεύουσα έκθεση - η οποία ακολουθεί το σκεπτικό της ομότιτλης μεγάλης περιοδικής έκθεσης που θα εγκαινιαστεί τον Μάιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - συνεχίζει το ταξίδι της. Επόμενος μεγάλος σταθμός της το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ στο Κάστρο των Ιωαννίνων, εκεί όπου θα παραμείνει από τις 26 Απριλίου ως τις 17 Ιουνίου - μετα εγκαίνιά της να γίνονται στις 25 Απριλίου.  

   Με την ευκαιρία, το TheTOC οδοιπόρησε στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη Μπαγιώκου, τοπικού διαχειριστή του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού αλλά και στην έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στα 15 χρόνια λειτουργείας του Μουσείου το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παίρνοντας, μεταξύ άλλων, πληροφόρηση για την παρουσία του ελληνικού λαδιού στην ιστορία του πολιτισμού αλλά και τη μεγάλη σημασία του.

   Ο περίπτατος στο Μουσείο αυτό που έχει ιδιαίτερα βιωματικές διαστάσεις και περιλαμβάνει στάση σ' ένα ιδιαίτερα ενημερωμένο πωλητήριο, καταλήγει στην ειδική αίθουσα του Μουσείου όπου φωτισμένη ατμοσφαιρικά μαγεύει η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» προτού πάρει το δρόμο της για τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Μοντάζ: Βαγγέλης Παπουτσής

 

  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook