Follow us

Μυρτώ Τάσιου: Η μητέρα μου, η Κατερίνα Γώγου

Η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου και του σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου μιλά στο TheTOC για το ταξίδι της ζωής της από το σκοτάδι στο φως.

Ειρήνη Ορφανίδου
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
Μυρτώ Τάσιου: Η μητέρα μου, η Κατερίνα Γώγου

«…Νίκησα. Τώρα η ψυχή μου ησύχασε. Αυτό το βιβλίο το χαρίζω σε όποιον αγωνίζεται ακόμα, γιατί «la vita è bella».

Έχει είκοσι χρόνια να έρθει στην Ελλάδα. Έφυγε ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας της, της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου και δεν ξαναγύρισε.

Η ζωή της είναι στο Ουτζέντο, μία κωμόπολη, μεταξύ Καλλίπολης και Λέτσε, στην Ιταλία.

Όμως, τον τελευταίο καιρό, από την έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής της και μετά -πέρα από τους σταθερούς φίλους που κρατούν επαφή μαζί της- η Ελλάδα έρχεται όλο και περισσότερο κοντά της.

Οι αναμνήσεις έγιναν πεταλούδες

Η Μυρτώ Τάσιου, η κόρη της αντισυμβατικής -με την πλήρη σημασία της λέξης- Κατερίνας Γώγου, που τερμάτισε τη ζωή της το 1993 και του σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2011, χρειάστηκε σχεδόν δύο δεκαετίες μέχρι να μπορέσει να πει: «Όλες οι αναμνήσεις έγιναν πεταλούδες, πέρασαν…».

Μυρτώ Τάσιου: Η μητέρα μου, η Κατερίνα Γώγου

Παράλληλα με την κλίση της στη ζωγραφική -έκανε σπουδές σε σχολή καλών τεχνών και ειδικεύτηκε στη βυζαντινή τέχνη- η Μυρτώ έγραφε. «Αυτά που έγραφα άρεσαν στην Κατερίνα και τα διόρθωνε» εξομολογείται.

Το βιβλίο της με τίτλο «Η Αλίκη δε μένει πια εδώ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη -τον εκδοτικό οίκο που είχε εμπιστευτεί τα ποιήματα της και η Γώγου- είναι, όπως γράφει η Μυρτώ «… ένα πέρασμα απ’ το παρελθόν στο μέλλον. Μια συνέχεια από το θάνατο στη ζωή, απ’ το ψέμα στην αλήθεια …».

Εγώ κατάφερα να την κοπανήσω

«… Παιδιά ευαίσθητα που δεν άντεξαν ντρόγκα και αλκοόλ. Σίγουρα ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Εγώ κατάφερα να την κοπανήσω. Να με. Η Αλίκη δε μένει πια εδώ…»

Η κουβέντα τα διαπέρασε όλα: Την πολύχρονη περιπέτεια της με τα ναρκωτικά, την επίπονη μάχη για απεξάρτηση, τη μοναξιά, την απόφαση της μητέρας της να τερματίσει τη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών και αλκοόλ, τις ενοχές που ήρθαν μαζί με το βάρος της απώλειας, τη φυγή από την Ελλάδα, αλλά και την καινούργια ζωή, με τον αγαπημένο της σύντροφο, Φραντσέσκο, σε ένα ήσυχο σπίτι «με κηπάκι, μια λεμονιά, μια μανταρινιά, μία πορτοκαλιά και γάτες…».

Πηγαίνοντας τη ροή του χρόνου από το παρόν στο παρελθόν, η Μυρτώ μιλά για την καθημερινότητα της. «Η ζωή μου είναι απλή, είναι η ζωή της εξοχής. Έρχονται οι φίλοι μας, κατεβαίνουμε στα εργαστήρια, κάνουμε παρέα, τους δίνουμε καθώς φεύγουν πορτοκάλια και μανταρίνια, αυτή είναι η ζωή μας…».

Μυρτώ Τάσιου: Η μητέρα μου, η Κατερίνα Γώγου - εικόνα 2

Παρακολουθείς τι γίνεται στην Ελλάδα, βλέπεις κανάλια, χρησιμοποιείς το ίντερνετ; «… Δεν έχουμε υπολογιστή», λέει η Μυρτώ. «Όταν θέλουμε να δούμε τα μέιλ μας πηγαίνουμε σε έναν φίλο».

Μυρτούλα, bella mia

Η Μυρτώ ασχολείται με την αναπαλαίωση, τη συντήρηση έργων τέχνης. Δουλεύουν με τον Φραντσέσκο σε εκκλησίες -η ίδια ζωγραφίζει και εικόνες- κάνουν εκθέσεις.

Η κρίση είναι κι εδώ. «Οι άνθρωποι δυσκολεύονται, κυρίως όσοι δεν έχουν σταθερό μισθό», λέει η Μυρτώ.

Ο πατέρας του Φραντσέσκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι -δούλευαν και οι τρεις μαζί- τους άφησε το σπίτι με τα εργαστήρια.

«Ήταν πολύ γλυκός άνθρωπος, σαν πατέρας μου. Μυρτούλα, bella mia, όμορφη μου, μου έλεγε… Ήταν όπως και ο Φραντσέσκο, καλός και προστατευτικός…».

Να ζήσω ελεύθερη χρωματιστά

«Γεννήθηκα στις 10 Οκτωβρίου 1967. Μητέρα μου είναι η Κατερίνα Γώγου, ηθοποιός και ποιήτρια. Πατέρας μου είναι ο Παύλος Τάσιος, σκηνοθέτης. Και οι δύο πέθαναν νέοι.

Όταν ήμουν μικρή, πήγα στη Σχολή Μοντεσόρι και μετά έβγαλα μια καλών τεχνών, γιατί είχα πάθος για τη ζωγραφική. Μετά ειδικεύτηκα στη βυζαντινή τέχνη. Άρχισα να δουλεύω με τον Μιχάλη Αγγελιδάκη.

Στο μεταξύ έκανε μπαμ η επιτυχία της Κατερίνας. Δυστυχώς έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Άρχισε να πίνει και να αυτοκαταστρέφεται με όλους τους τρόπους. Ένιωθα ενοχές που δεν μπορούσα να τη βοηθήσω και μπλέχτηκα κι εγώ μέσα.

Ο πατέρας μου με παρακολουθούσε διακριτικά. Μου έκανε την πρόταση να πάω στην κοινότητα Saman στο Παλέρμο κι εγώ δέχτηκα.

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Κατερίνας άρχισα να παίρνω τα πάνω μου. Ξανάρχισα να ζωγραφίζω και να γράφω. Έβλεπα το μέλλον μου με διαφορετικό τρόπο. Όλες οι αναμνήσεις έγιναν πεταλούδες, πέρασαν. Είκοσι χρόνια πέταξαν. Το μόνο που ζητάω είναι να ζήσω ελεύθερη χρωματιστά».

«… Αγαπηθήκαμε, ε, Τάσιε;»

Γώγου και Τάσιος γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μίας ταινίας. Η Γώγου είχε γράψει χρόνια μετά για τη σχέση τους «… Αγαπηθήκαμε, ε, Τάσιε;».

«Οι γονείς μου χώρισαν νωρίς, ήμουν δύο χρονών» λέει η Μυρτώ στο TheTOC. «Μεγάλωσα με τη μαμά και τις δύο γιαγιάδες… Πήρα πολύ αγάπη από την Κατερίνα και τις γιαγιάδες, αλλά ο πατέρας μου μού έλειψε. Δούλευε πολύ, ήταν και μία εποχή πολιτικού αναβρασμού. Εννοώ, μου έλειψε όσο ήταν στη ζωή. Θα ήθελα περισσότερο χρόνο μαζί του…»

«Το ‘Τρία κλικ αριστερά’, το πρώτο βιβλίο της Κατερίνας, εκδόθηκε το 1978 και πήγε πολύ καλά, όπως και τα επόμενα… Ένα σωρό λεφτά έβγαλε τότε η Κατερίνα, άλλαξε η ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη. Είχε μεγάλη επιτυχία…».

Μυρτώ Τάσιου: Η μητέρα μου, η Κατερίνα Γώγου - εικόνα 3

«… Η ζωγραφική ήταν μία έκφραση του πώς ζούσα. Όταν ήμουν μικρή δεν είχα αρχίσει να γράφω και το έλεγα με τα χρώματα.

Όταν έβγαλε η μαμά το ‘Τρία κλικ αριστερά’ έγραφα ήδη. Σε ένα ημερολόγιο, αλλά έγραφα. Ποιήματα. Πρώτα όμως, ήταν η ζωγραφική…»

Πήρε καιρό να αποδεχτώ

Η Μυρτώ ήταν 25 χρονών όταν πέθανε η μητέρα της.

«… Δεν ήθελα να ξέρω τίποτα και κανέναν. Ήθελα να φύγω μακριά». Η κοινότητα που πήγα για αποτοξίνωση ήταν πολύ καλή. Όμως, πέρασα πόνο, μοναξιά, ενοχές, που δεν βοήθησα την Κατερίνα να σωθεί… Έριξα μαύρη πέτρα. Μου πήρε καιρό να αποδεχτώ ότι δεν ήταν δική μου ευθύνη το ότι η Κατερίνα διάλεξε να πεθάνει -γιατί το διάλεξε. Δεν ήθελε άλλο…».

Η νίκη

Η αποκατάσταση της σχέσης με τον εαυτό σου για τον χαμό της Κατερίνας ή η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά; Ποια η μεγαλύτερη νίκη;

«Το ότι μπόρεσα να απεξαρτηθώ…», απαντά η Μυρτώ. «Ξαφνικά βρίσκεσαι εσύ με εσένα… Δεν με γνώριζα, δεν με αναγνώριζα, είχα εκμηδενιστεί. Και μετά, σιγά σιγά, άρχισα να μαζεύω τα κομματάκια. Και σιγά σιγά κατάφερα να φτιάξω μια καινούργια ζωή… Να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα. Παρότι μεγάλη πια… Ήμουν πολλά χρόνια στα ναρκωτικά. Έκανα χρήση από τα δεκαοκτώ. Εκτός όλων των άλλων, ο επί ένα χρόνο τότε σύντροφος μου, τον οποίον έπεισα να έρθει κι εκείνος στην κοινότητα, δύο ημέρες μετά, έφυγε, πήγε σε ένα ξενοδοχείο και έπεσε από τον πέμπτο όροφο. Αυτό ήταν το άλλο που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Όμως, κατάφερα να παραμείνω και να ακολουθήσω το πρόγραμμα όπως έπρεπε. Να παλέψω.

Μυρτώ Τάσιου: Η μητέρα μου, η Κατερίνα Γώγου - εικόνα 4

Και ξαφνικά, μετά από κάποια χρόνια, όλα φαίνονταν όμορφα. Έγραφα, η ζωή η ωραία, τώρα δεν πονάω όταν μιλάω για την Κατερίνα. Έκανα ειρήνη με τον εαυτό μου… Είμαι περήφανη που ήταν η μητέρα μου».

Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ…

Θα έρθεις στην Ελλάδα; «Θα έρθω. Για να δω τους φίλους μου, να σας δω όλους…»

Διάλεξε μια φράση από το βιβλίο σου, Μυρτώ.

«Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ…», λέει από την άλλη άκρη της γραμμής και χαμογελάει…

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, βρέθηκε νεκρή, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στην Αθήνα, ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στο Ουτζέντο της Ιταλίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΟΥΡΑΝΟ" 21 Μαρ 2025 | 10:36

Η εικαστικός και συγγραφέας Μαρία Φραγκουδάκη μάς λέει την ομορφότερη ευχή που της έδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος

Με αφορμή της σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η εικαστικός και συγγραφέας Μαρία Φραγκουδάκη μάς μίλησε για την πρώτη της ποιητική συλλογή για τους γονείς και τα παιδιά.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 12 Δεκ 2025 | 16:50

Το πιο φωτεινό και συγκινητικό παιδικό παραμύθι γίνεται μιούζικαλ

Ένα μιούζικαλ με πολύ τραγούδι, γέλιο, συναίσθημα και χριστουγεννιάτικη μαγεία, που μας θυμίζει πως: "Όταν μοιράζεσαι την αγάπη, ο κόσμος γελά ξανά!"

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκ 2025 | 10:50

ΕΡΤ: Σε αίθουσα Γιώργου Παπαστεφάνου μετονομάζεται η ταινιοθήκη της ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο

Έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τίμησε η ΕΡΤ με αφορμή τη δωρεά του συνόλου της δισκογραφικής του συλλογής και βιβλιοθήκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Δεκ 2025 | 17:10

Νατάσσα Μποφίλιου: "Ας αφήσουμε τα τραγούδια και τη μουσική να μιλήσουν γιατί μιλούν καλύτερα" [Βίντεο]

Μετά την παρέμβαση του γιου του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος δεν επέτρεψε τη χρήση του έργου του, η περιοδεία αναμορφώθηκε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 11 Δεκ 2025 | 16:12

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Bleu" στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς, ενώ ο εκδότης Γιώργος Χατζηιακώβου απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό.

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 11 Δεκ 2025 | 15:35

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Υπογράφει τους στίχους του νέου άλμπουμ του Κώστα Μακεδόνα

Ο κορυφαίος στιχουργός του ελληνικού τραγουδιού, o Λευτέρης Παπαδόπουλος, γράφει τους στίχους για τα νέα τραγούδια του Κώστα Μακεδόνα

11 Δεκ 2025 | 07:38

Πρεμιέρες στα σινεμά: Μια διαφορετική ματιά στη μητρότητα, στην οικογένεια, στην αγάπη και στα Χριστούγεννα

Φεστιβαλικές δημιουργίες και δυο ταινίες τρόμου, που αναμένεται να τραβήξουν το δικό τους κοινό, κάνουν πρεμιέρα δυο εβδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10 Δεκ 2025 | 23:42

Αυτό είναι το φαγητό που μπήκε στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO

Χαμηλού κόστους και χορταστικό, καθώς φτιάχνεται με ρύζι, φακές, μακαρόνια, ρεβίθια, κρεμμύδια και πικάντικη σάλτσα, το πιάτο που ξεχώρισε η UNESCO

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ROM-COM 10 Δεκ 2025 | 15:44

Θλίψη για τη Βρετανίδα συγγραφέα Σόφι Κινσέλα: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου

Η οικονομική ρεπόρτερ που στα 24 της έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα και έγινε η βασίλισσα του rom-com με εκατομμύρια πωλήσεις - Πέθανε από καρκίνο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 12:26

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Christmas market, Santa run, συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, που θα απλώνονται στις γωνιές της πόλης, προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 10 Δεκ 2025 | 11:27

Στην UNESCO το σπαθόλαδο Δράμας - Το θαυματουργό λαδάκι για το δέρμα, παλιό γιατροσόφι

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τριών νέων στοιχείων, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

09 Δεκ 2025 | 15:09

Claudio Monteverdi: Vespro della Beata Vergine Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι

Μουσική διεύθυνση: Emiliano Gonzalez Toro - Ο Εσπερινός του Μοντεβέρντι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια μυσταγωγική εμπειρία στο Μέγαρο

09 Δεκ 2025 | 14:48

Μέγαρο Μουσικής: Ουρανία Γκάσιου - Ελένη Κεβεντσίδου - 2 Οργανίστες - 4 Χέρια Στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον

Μια μοναδική σύμπραξη στο εκκλησιαστικό όργανο προς τιμήν του Νίκολας Κύναστον - Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:45

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Το περιοδικό Time τον ανακήρυξε "Καλλιτέχνη της Χρονιάς"

Καλλιτέχνη της Χρονιάς για το 2025 ανακήρυξε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το περιοδικό "Time".

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες: "Φιγουράρει" η Bugonia του Λάνθιμου

Η BUGONIA του Λάνθιμου φαίνεται να αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της χρονιάς - Ποιες υποψηφιότες είναι φαβορί

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 10:58

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ για το "Wisdom of Happiness" και τον Δαλάι Λάμα: Συμπόνια και προσφορά κλειδί για τη "γαλήνη του μυαλού"

Από τότε που συνάντησε τον Δαλάι Λάμα, ο Γκιρ είναι ένθερμος ακτιβιστής για την ανεξαρτησία του Θιβέτ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 07 Δεκ 2025 | 10:46
ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΟΙ 05 Δεκ 2025 | 20:23

Εντυπωσιακή ανακάλυψη έφερε τη λύση ενός αινίγματος: Ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ από αγαλματίδια υπηρετών

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 12:24

Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η παγκόσμια περιοδεία τους, με αλλαγή ονόματος - Η νέα αφίσα και η ανακοίνωση

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης ανακοίνωσαν εκ νέου την παγκόσμια περιοδεία τους, για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση και προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις.

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 10:41

Μαρία Κάλλας: Αναβάλλεται η προβολή της ταινίας παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι, στο Θέατρο Παλλάς

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας, η προβολή της ταινίας "Maria Callas Monica Bellucci: An Encounter / Μαρία Κάλλας - Μόνικα Μπελούτσι: Μια συνάντηση", παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 04 Δεκ 2025 | 15:59

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Μυθική φυσιογνωμία της Stax Records, ο Steve Cropper έφυγε από τη ζωή στα 84 του

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 04 Δεκ 2025 | 14:10

"Ο Μότσαρτ και η μαγεία των Χριστουγέννων" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει διαχρονικά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου με αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Δεκ 2025 | 16:27

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου - Στο πλαίσιο αυτής, θα βραβευθεί για το έργο του το Ίδρυμα Ευγενίδου

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 03 Δεκ 2025 | 11:09

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Δεκ 2025 | 23:47

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στηρίζει τον γιο του Μάνου Χατζιδάκι: Αγνόησαν προκλητικά τη βούλησή του - Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό

"Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να προχωρήσουν διαφορετικά τις συναυλίες τους", έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που ξέσπασε

02 Δεκ 2025 | 17:03

"Μια βραδιά στη Λιλιπούπολη" από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θυμούνται και ξαναζωντανεύουν τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή τού Τρίτου Προγράμματος "Εδώ Λιλιπούπολη".

«ΠΑΙΞΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΛΑ» 02 Δεκ 2025 | 16:43

O Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τον Γιώργο Νταλάρα - To νέο ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τη ζωή του ερμηνευτή

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εμπνέεται από τη ζωή και την πορεία του Γιώργου Νταλάρα και γράφει ένα νέο ζεϊμπέκικο με τίτλο "Παίξε ρε φίλε μπάλα"

ΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 02 Δεκ 2025 | 15:01

Μέγαρο Μουσικής: Les Arts Florissants: Ορατόριο των Χριστουγέννων - Η Θεία γέννηση μέσα από τη μουσική του Μπαχ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ 02 Δεκ 2025 | 14:59

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία Μποφίλου - Χαρούλη - Το "μπλόκο" από τον γιο του Χατζιδάκι

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη Τύπου για το συναυλιακό project - Θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ.

02 Δεκ 2025 | 10:15

Οι 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Sir Rod Stewart είναι ένας ζωντανός θρύλος

Καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και ο μοναδικός Sir Rod Stewart ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μπαίνουμε στο κλίμα με μερικά από τα πιο απίθανα facts

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΗΣΕ 01 Δεκ 2025 | 17:09

"Σπασμένη Φλέβα": Εσπασε τα κοντέρ η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Πόσα εισιτήρια πούλησε μέσα σε τέσσερις ημέρες

Οι αίθουσες γέμισαν από κόσμο που έσπευσε να δει τη νέα, πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

TΟΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠ 01 Δεκ 2025 | 16:51

"MIRACULOUS": Η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή

Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ 7-4 01 Δεκ 2025 | 16:30

Ο Κάλουμ Τέρνερ το φαβορί των στοιχηματικών εταιρειών για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ παραιτήθηκε από τον ρόλο πριν από τέσσερα χρόνια και όπως αναφέρθηκε οι παραγωγοί αναζητούν "έναν άγνωστο" ηλικίας 20-30 ετών.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟΠ 01 Δεκ 2025 | 10:04

Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες - Η καθημερινότητα, η κοινωνική θέση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Το επάγγελμα της μοδίστρας μέσα από προφορικές μαρτυρίες"

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 88 ΕΤΩΝ 29 Νοε 2025 | 20:25

Πέθανε ο Τομ Στόπαρντ, σεναριογράφος των ταινιών "Μπραζίλ" και "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

Κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για το σενάριο της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 29 Νοε 2025 | 09:55

Εκεί όπου η παράδοση λάμπει: Ανακαλύπτοντας την αργυροτεχνία των Ιωαννίνων σε ένα μουσείο κόσμημα [εικόνες]

Στεγασμένο στο Ιτς Καλέ, το εσωτερικό φρούριο του Κάστρου των Ιωαννίνων, το μουσείο εντάσσεται αρμονικά στο ιστορικό τοπίο, συνδυάζοντας τη μνήμη του τόπου με τη σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Νοε 2025 | 09:28

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό του και φέτος σε ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, γεμάτο τέχνη, συγκίνηση και μαγεία, από τις 16 Δεκεμβρίου 2025.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 28 Νοε 2025 | 20:02

"Ο Έρωτας γράφεται": Μία ελληνική ρομαντική κομεντί έρχεται στους κινηματογράφους

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεμάτο παρεμβατικούς φίλους, οικογενειακές ανατροπές και πολύ χιούμορ.

28 Νοε 2025 | 14:55

Μια έκθεση γεμάτη ιστορίες

Από την έκδοση Ελληνικαί Εθνικαί Ενδυμασίαι, στις πολλαπλές αφηγήσεις για την κοινωνία του Μεσοπολέμου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 28 Νοε 2025 | 12:01

Ο Θέμης Καραμουρατίδης στηρίζει Μποφίλιου - Χαρούλη: "Η μουσική του Χατζιδάκι δεν μας ανήκει, είναι πάνω από όλους"

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με τη διαχείριση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, πήρε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΙΒΗΡΕΣ 27 Νοε 2025 | 23:03

Eurovision 2026: Απέσυρε τη συμμετοχή της και η Ισπανία λόγω Ισραήλ - Ακολουθεί τα βήματα της Σλοβενίας

"Η Eurovision είναι διαγωνισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι", τονίζει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ισπανίας

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 16:50
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 27 Νοε 2025 | 11:36

Παγκόσμια ονόματα της λογοτεχνίας έρχονται στην Αθήνα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Η Τεχνόπολη γίνεται σημείο συνάντησης για συγγραφείς, δημοσιογράφους και ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παρακολουθούν στενά τη λογοτεχνία, την τέχνη, την ιστορία, τις κοινωνικές αλλαγές και τις καινούργιες ιδέες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 09:52

Η Ρεμπούτσικα στηρίζει τον γιο Χατζιδάκι απέναντι σε Μποφίλιου - Χαρούλη: "Δεν υπάρχει σεβασμός, μόνο συμφέρον"

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, αναφέροντας πως η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι "απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται".

26 Νοε 2025 | 17:30

Έκθεση ΑΦΗγήματα: Η ΑΦΗ collective στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός μάθησης, δημιουργικότητας και διαπολιτισμικού διαλόγου—ένας χώρος όπου η ιστορία εμπνέει το παρόν και το μέλλον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Νοε 2025 | 15:53

Μπογιόπουλος για Γιώργο Χατζιδάκι: "Οι διαφημίσεις με τραγούδια του Μάνου ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του;"

Το "μπλόκο" στην παγκόσμια περιοδεία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

ΣΤΙΣ 19:00 26 Νοε 2025 | 12:29

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει το Σάββατο σε μια λαμπερή γιορτή με ελεύθερη είσοδο

Η λαμπερή γιορτή, με οικοδέσποινα την Ευγενία Σαμαρά σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και όλες.

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ 26 Νοε 2025 | 11:21

Από την Αυστρία σε έναν νέο κόσμο: Ένα μουσικό ταξίδι με φλάουτο και έγχορδα

Το φιλόξενο Μουσείο Μπενάκη ανοίγει και πάλι της πόρτες του για τους "Μουσικούς Περιπάτους" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ 26 Νοε 2025 | 10:56

"Λόλα": Η ταινία-σταθμός του ελληνικού σινεμά, για μία μοναδική προβολή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Λόλα σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και φωτογραφία Νίκου Καβουκίδη - που φλερτάρει εδώ με τον εξπρεσιονισμό, υπογραμμίζοντας φωτιστικά τις αντιθέσεις του ασπρόμαυρου - την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη.

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 25 Νοε 2025 | 16:55

Η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει τον Δεκέμβριο στην Αθήνα ως Μαρία Κάλλας

Η ταινία θα προβληθεί στην Αθήνα για πρώτη φορά, με αφορμή τα γενέθλια της Μαρίας Κάλλας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς, παρουσία της Ιταλίδας σταρ.

WISE GREECE 25 Νοε 2025 | 14:50

Ένα mural αφιερωμένο στη "Συνεργασία για τους Στόχους" των Ηνωμένων Εθνών

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ οργανισμών, δημιουργών και υποστηρικτών, με στόχο να αναδείξει μέσα από την τέχνη τη βαθιά αξία της ενότητας, της συνέργειας και της συλλογικής δράσης.

25 Νοε 2025 | 14:22

"Ιn Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε'" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Εθνική Γλυπτοθήκη, η in situ παιδική παράσταση In Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε, επιστρέφει σε νέα εκδοχή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

25 Νοε 2025 | 14:20

"Ο Αρχαίος Πειραιάς": Μια εντυπωσιακή διαδραστική τριήμερη θεματική περιήγηση

Στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου και με ελεύθερη είσοδο, οι μοναδικές αυτές δράσεις αναδεικνύουν τρία εμβληματικά σημεία της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 24 Νοε 2025 | 23:44

Eurovision 2026: Η Σλοβενία αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω Ισραήλ

Η Σλοβενία δεν προγραμματίζει να συμμετάσχει στη Eurovision 2026, λόγω του ότι το Ισραήλ θα εκπροσωπηθεί κανονικά στον διαγωνισμό

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2025 | 19:04

Ο θετός γιος του Μάνου Χατζιδάκι μπλοκάρει την περιοδεία Μποφίλιου - Χαρούλη: "Εκτός Χατζιδακικού ήθους"

"Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε ρητά διότι δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Μάνου Χατζιδάκι" αναφέρει ο Γιώργος Χατζηδάκις

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2025 | 16:31

Άλκηστης Κυριαζοπούλου: Μία εικαστική έκθεση για τη χαμένη αθωότητα

Η ταλαντούχα ζωγράφος στη δεύτερη ατομική της έκθεση βλέπει με νέα ματιά τους αγαπημένους της ήρωες κινουμένων σχεδίων, τους οποίους μεταφέρει στη σύγχρονη πραγματικότητα

ΣΤΙΣ 15 & 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 24 Νοε 2025 | 14:21

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον Δεκέμβριο στο Παλλάς

Στη σκηνή του Παλλάς θα βρεθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες και φίλοι του τραγουδοποιού

ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΟΥΤΗ 24 Νοε 2025 | 10:47

Θεσσαλονίκη: Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση μέσα από την ιστορία, τη διπλωματία και την πολιτική

Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση παραμένει μία από τις πιο σύνθετες και πολυεπίπεδες αντιπαραθέσεις του σύγχρονου διεθνούς συστήματος.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ 23 Νοε 2025 | 13:27

Η κόντρα Νικολόπουλου με τον Καζαντζίδη για 35 τραγούδια: Μυθοπλασία το ''Υπάρχω'', δύσκολος και καχύποπτος

Ο Χρήστος Νικολόπουλος , αναφέρθηκε ανοιχτά στη διαμάχη τους αλλά και στην προσωπικότητα του Καζαντζίδη

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ 23 Νοε 2025 | 11:05

"Jean Paul Gaultier Catwalk": Οι εντυπωσιακές γυναικείες κολεξιόν του από το 1976 μέχρι το 2020 σε έναν τόμο

Ένας από τους κύριους πυλώνες της δουλειάς του είναι να βρίσκει την ομορφιά εκεί που οι άλλοι δεν την έβρισκαν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Νοε 2025 | 08:30

O Νίκος Φλώρος στο TheTOC: "Για εμένα ο αγώνας είναι η επιτυχία" - Οι διάσημοι που θαυμάζουν τα έργα του

Ο Έλληνας γλύπτης και εικαστικός δεν στέκεται στη διεθνή αναγνώριση ούτε στις τιμητικές διακρίσεις - Συνεχίζει να δημιουργεί

ΣΤΑ 91 ΤΗΣ 22 Νοε 2025 | 10:12

Ιταλία: Πέθανε η Ορνέλα Βανόνι - Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ 21 Νοε 2025 | 12:07

O Γιάννης Νταλιάνης σκηνοθετεί την "Ήμερη" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΘΛΙΨΗ 20 Νοε 2025 | 22:28

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μπασίστας των Stone Roses, Gary "Mani" Mounfield στα 63 του χρόνια

Ο Mani υπήρξε ο καθοριστικός, εμβληματικός μπασίστας των Stone Roses και στη συνέχεια επί χρόνια μέλος των Primal Scream

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 20 Νοε 2025 | 20:32

Πέθανε ο σπουδαίος χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ

Οι συνεργάτες του Δημήτρη Ιβάνωφ τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που σεβόταν την εποχή, αγαπούσε βαθιά τους καλλιτέχνες και τίμησε τη γενιά του

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ 20 Νοε 2025 | 16:10

Το "Κέικ": Μια γλυκόπικρη κωμωδία στο θέατρο "Εμπορικόν"

Ένα θεατρικό σύμπαν ξεδιπλώνεται επί σκηνής, γεμάτο αλήθειες, παρεξηγήσεις, λεπτό χιούμορ και απρόσμενες στιγμές τρυφερότητας.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 20 Νοε 2025 | 15:47

"Ο Ταρτούφος" με τον Γιάννη Τσορτέκη ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς

Το αριστούργημα του Μολιέρου παρουσιάζεται υπό τη σκηνοθετική ματιά της Έλενας Μαυρίδου.

"ΟΒΟΛΟΣ" 20 Νοε 2025 | 12:43

Αυτή είναι η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο - Η υπόθεση, το καστ, πρώτες φωτό από τα γυρίσματα

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας με τον Πάνο Βλάχο ξεκίνησαν ήδη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ακόμη φιλόδοξου εγχειρήματος με εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

20 Νοε 2025 | 11:42

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ι: Ομαδική έκθεση στο KYPSÈLIS

Εγκαίνια: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025, στις 19:00, στο KYPSÈLIS³ (Κυψέλης 3, Αθήνα) - Διάρκεια έκθεσης: 22.11 - 28.11.2025, 18:00 - 22:00

COSMOTE TV 20 Νοε 2025 | 08:23

"ΡΙΦΙΦΙ": Στις 15 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Το "ΡΙΦΙΦΙ" είναι νέα σειρά 6 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ 19 Νοε 2025 | 20:40

Γιάννης Σμαραγδής: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια της συζύγου του - "Επεσα στα πατώματα, 6 μήνες κοίταζα το ταβάνι"

Μαζί με την σύζυγό του, Ελένη Σμαραγδή έζησαν 54 χρόνια. Η απώλειά της, όπως θα πει, τον διέλυσε.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 18 Νοε 2025 | 22:57

Οι Deep Purple ξανά στην Ελλάδα για συναυλία - Τον Οκτώβριο του 2026 στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Οι θρύλοι της rock έρχονται ξανά για live στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επερχόμενης περιοδείας τους

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 18 Νοε 2025 | 16:34

Αφοπλιστική η Γλυκερία: "Έχω αποφασίσει να είμαι καλά με τον εαυτό μου - Έχω συγχωρήσει τους πάντες"

"Ο καθένας έχει την άποψή του, εκφράζεται όπως επιθυμεί, άλλος για τα likes ή από κακία γιατί δεν έχουν καθαρίσει το μέσα τους"

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 18 Νοε 2025 | 11:35

"Μνήμη | Λήθη": Μια παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση "Μνήμη | Λήθη" σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη, διερευνά τη σχέση του Ανθρώπου με τον Χρόνο και τα όρια της ύπαρξής του.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 18 Νοε 2025 | 11:21

Μητσιάς, Κότσιρας, Μπάσης & Νέγκα τραγουδούν τα λαϊκά του Θάνου Μικρούτσικου, στο Θέατρο Παλλάς

Στις 7 Ιανουαρίου 2026 τα τραγούδια του Θάνου, με έντονο λαϊκό αίσθημα, τραγούδια απρόβλεπτα αλλά και αναμενόμενα, θα μας ταξιδέψουν για άλλη μια φορά.