Στις αίθουσες προβάλλονται ακόμα οι ταινίες:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
΄Ενα οικογενειακό δράμα, ένα γεμάτο ένταση θρίλερ, δύο ταινίες δράσης ελληνικής παραγωγής και ένα ταξίδι στην Ινδία από σήμερα στα σινεμά. Περιηγηθείτε:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.
Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το TheTOC, φαίνεται η στιγμή που το ΙΧ πέφτει πάνω στην τζαμαρία των ΕΛΤΑ - Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 24χρονος
Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα
Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει οκτώ ξυλοκοπημένους άνδρες, με δεμένα μάτια, να γονατίζουν στο δρόμο προτού εκτελεστούν από οπλισμένους στρατιώτες της Χαμάς.
Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Καθώς ο Τραμπ μπήκε στην αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν όρθιοι με παρατεταμένα χειροκροτήματα
Η Χαμάς παρέδωσε αρχικά 7 ομήρους και σε δεύτερη φάση απελευθέρωσε και τους υπόλοιπους 13.
Αποθέωση για τον Αμερικανό πρόεδρο στην Κνεσέτ - Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο το Air Force One - Ξεκινά η σύνοδος κορυφής για την προώθηση του ειρηνευτικού του σχεδίου
Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Τατόι. Τραυματίες οι δύο πιλότοι.
Αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις το "Οξυγόνο", ένα από τα ελληνικά πλοία που συμμετέχουν στο Global Sumud Flotilla.
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση
Η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε τον Διονύση Σαββόπουλο στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Τρίτης (21/10), λίγο πριν πεθάνει.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με υψωμένο ένα τύμπανο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο έδωσε το σύνθημα για να "αρχίσουν οι χοροί".
"Έπρεπε να πάνε να δούνε τα Γλυπτά, αλλά όχι να φάνε εκεί", είπε η Βικτόρια Χίσλοπ και τόνισε πως και η ίδια είχε πρόσκληση αλλά δεν πήγε.
Σαν χθες, τη μέρα που ο Νιόνιος έφυγε για τη γειτονιά των Αθανάτων, το 1969, παρουσιάστηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής: "Το Περιβόλι του Τρελού".
Ο Σαββόπουλος είχε συχνά εκφράσει τον βαθύ του θαυμασμό για την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του Καζαντζίδη.
Συγκίνηση σκόρπισε στο πανελλήνιο ο χαμός του μεγάλου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου.
Η αναγγελία του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου λειτούργησε σαν σιωπηλό κλείσιμο μιας μεγάλης συναυλίας, όταν τα φώτα σβήνουν και μένει μόνο η αντήχηση.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδοποιών, που χάραξε νέους δρόμους στην ελληνική μουσική και τέχνη, πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών.
Ο αγαπημένος "Νιόνιος" της Ελλάδας, "έφυγε" σε ηλικία 81 ετών - Υπήρξε ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και καλλιτεχνικής ταυτότητας.
Το δικό της "αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο είπε με μια συγκινητική ανάρτηση η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Με λίγα λόγια και με συγκίνηση, αποχαιρέτησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο.
Ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού, μέσα από το πνεύμα και την ιδιαίτερη ματιά του Διονύση Σαββόπουλου.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα.
Ο αγαπημένος "Νιόνιος" είχε συνεργαστεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που σφράγισε εποχές και ενέπνευσε γενιές.
Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπητός Νιόνιος, ο μουσικός μύθος της Ελλάδας
"Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους που προάγουν το μίσος και σκέφτομαι πως δεν τους αγάπησε κανείς πραγματικά"
Αναβίωση της εποχής του Μότσαρτ με όργανα εποχής - Kυριακή 2 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει
Η νεαρή ερμηνεύτρια Βασιλική Μιχαλοπούλου μιλάει για το πώς βιώνει την εμπειρία μίας live εμφάνισης
Πέντε ήρωες -από μνημειώδη θεατρικά έργα που έγραψαν ιστορία- μάς αφηγούνται τι απέγιναν αμέσως μετά το τέλος του έργου!
Η νέα αυτή ανάγνωση αξιοποιεί τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην εφιαλτική κωμωδία και το υπαρξιακό δράμα.
Το βιβλίο "Μπλε Υγρό" της Βίβιαν Στεργίου ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία και δραματοποίηση του Κώστα Κουτρούλη.
Μια σωματική και ψυχική κατάβαση, εμπνευσμένη από το έργο ΛΗΘΗ του Δημήτρη Δημητριάδη, που μεταμορφώνεται σε μια χοροθεατρική εμπειρία.
Το Netflix σε συνεργασία με την Chernin Entertainment έδωσε το πράσινο φως για τη νέα, δραματική σειρά με τίτλο "Kennedy", η οποία θα εστιάσει στη ζωή της πιο εμβληματικής οικογένειας των ΗΠΑ
Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ενσαρκώσει εμβληματικούς ρόλους, από την αρχαία τραγωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.
Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, για τρίτη χρονιά, τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.
Φόρος τιμής στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει η Έμα Στόουν στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου από τον κινηματογράφο στο ΛΑ
Το συγκρότημα ανακοίνωσε την απώλειά του μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρετώντας τον με συγκινητικά λόγια
Μια μοναδική εμπειρία υψηλού κύρους που θα ενώσει το Θέατρο, τη Μόδα, τη Μουσική και την Τεχνολογία με 3D Mapping
Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις στο Ηρώδειο για τη φετινή σεζόν αλλά και για τα επόμενα περίπου τρία χρόνια.
Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες. Ολες οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας.
Ο φιλόλογος Αντώνιος Ρεγκάκος εξελέγη γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών
Ο Διονύσης Σαββόπουλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε
Οι Συλλογές Τατοΐου εκτείνονται από την αρχαιότητα έως τα καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του ’60.
Η ηθοποιός ευχαρίστησε το προσωπικό και τη χειρουργική ομάδα του ιδιωτικού Νοσοκομείου Σεν Ζαν της Τουλόν
Kαλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη είναι έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους στη διεθνή σκηνή, παρουσιάζοντας φρέσκους ήχους και τολμηρή δημιουργικότητα.
Η Έλενα Πέγκα στους "Ερωτευμένους" συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων
Η Υρώ Μανέ ενσαρκώνει την ηρωίδα Ραραού, μια από τις πιο σπαρακτικές και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυναμικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.
Η συνταρακτική παράσταση που καθήλωσε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.
Στην εποχή του Μεσοπολέμου μας μεταφέρει η διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας, μέσα από την νέα της συναυλιακή πρόταση, που μοιάζει με ένα ταξίδι εξπρές στον χρόνο.
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις 'Εναστρον η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη με τίτλο "Γυάλινη".
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποφάσισαν να ενώσουν τα έγχορδά τους και να δημιουργήσουν τους String Demons, ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.
Ο εμβληματικός μπασίστας Stanley Clarke, κάτοχος πέντε βραβείων Grammy και πρωτοπόρος της fusion σκηνής, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Παλλάς.
Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.
Μια μουσική βραδιά γεμάτα συναίσθημα υπόσχεται να κερδίσει το κοινό
Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Embassy Theater.
To "Being Eddie", το νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό κωμικό και ηθοποιό Έντι Μέρφι, θα αρχίσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.
Ο καλλιτέχνης από τη Βιρτζίνια που πέθανε την Τρίτη 14/10 συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του neo-soul
Υποψήφια η παράσταση για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης ανακοίνωσε τη συμβολική του πράξη αποκαλύπτοντας το έργο το οποίο πλέον θα συντροφεύει τους χιλιάδες φιλότεχνους θεατές κάθε φορά που καταφθάνουν στο θέατρο επί της Ακαδημίας
Νέες παραγωγές έρχονται με φρέσκες ιδέες και σύγχρονη ματιά, ενώ παραστάσεις που ξεχώρισαν επιστρέφουν.
Ένας μήνας αφιερωμένος στη σύγχρονη δραματουργία που βασίζεται και εμπνέεται από τον Τσέχωφ μέσα από τη ματιά νέων δημιουργών, έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.
Η μοναδική Πέννυ Μπαλτατζή, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και εγκαινιάζει τις μουσικές Πέμπτες του Νοεμβρίου στον ανακαινισμένο χώρο Stage 7.
Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς. Έγινε γνωστός από το "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"
Η ζωή και η καριέρα της "αντάρτισσας" Άννας Κυριακού - Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός που έζησε μέσα στο θέατρο και το σινεμά και έγινε ευρέως γνωστή από τον τηλεοπτικό φακό
"Έφυγε" χαρούμενη, όπως ήταν σε όλη της τη ζωή, και ευτυχισμένη, όπως γράφει στον επίλογο του βιβλίου της" είπε ο γιος της Άννας Κυριακού, Χρήστος Αποστολίδης για την απώλεια της μητέρας του
Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης, Μιχάλης Γρηγορίου. Ηταν 78 ετών.
Έφυγε από τη ζωή στα 95 της χρόνια η ηθοποιός Άννα Κυριακού από τις "Τρεις Χάριτες".
Η πρεμιέρα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 12/10, με τα έσοδα της προβολής να διατίθενται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή
Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο
Η απομάκρυνση των μεταλλικών ικριωμάτων στον Παρθενώνα ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας την όψη του μνημείου που είναι ορατή από την πλευρά του Ηρωδείου
Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί τον Γιώργο Καραμίχο να υποδυθεί οκτώ ρόλους
Ο 70χρονος συγγραφέας θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.
Το σύγχρονο έργο "Σε βλέπω" της Αμερικανίδας συγγραφέως Meghan Kennedy, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Έξι χρόνια μετά, οι Χαμπέοι και οι Τριαντάφυλλοι είναι και πάλι εδώ!
Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.
Το πρόγραμμα Λυρική για όλους συνεχίζεται για το 2025/26 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει 6.000 δωρεάν εισιτήρια παραστάσεων.
Η ανέγερση του Κολοσσαίου ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. και το μυστικό πέρασμα θεωρείται προσθήκη στον αρχικό σχεδιασμό.
Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.
Σε νέα παράσταση με τίτλο "Comedy Strikes Back", πρωταγωνιστεί ο Πάρις Ρούπος, ο κωμικός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόλυσή του από την Pizza Fan.
Το "Ozzy: No Escape from Now" εξετάζει τα τελευταία έξι χρόνια του Όσμπορν, από τη μάχη του με τη νόσο του Πάρκινσον
Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 66ης διοργάνωσης (30 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2025).
Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, πρωταγωνιστεί και στη νέα κινηματογραφική δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη
Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο αποκλειστικά για 10 βράδια
Άλλο ένα ρεσιτάλ του Πετρολούκα Χαλκιά με το κλαρίνο του, σε ένα βίντεο κλιπ που αποτελεί μουσική παρακαταθήκη
Με έναν εντυπωσιακό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, λαμπερές χορογραφίες και ταλαντούχα παιδιά επί σκηνής, η παράσταση υπόσχεται να γεμίσει το Παλλάς με χαρά, συγκίνηση και τα διαχρονικά τραγούδια
Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.
Αν και η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby's ανέρχεται σε 5-7 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι το τελικό τίμημα θα είναι σημαντικά υψηλότερο.
Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.
"Οι κοινωνίες μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν υποστεί σαρωτικά χτυπήματα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά, σε μία οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου", λέει.
Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".
"Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε 7 επαναπατρισμούς αρχαίων αντικειμένων αξίας άνω των 45 εκατ. δολ.", δήλωσε ο Αντιεισαγγελέας Ν. Υόρκης
Οι αρχαιότητες που επαναπατρίζονται καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Τελική Νεολιθική έως την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο
Ο "Μίλτος" της σηκώνει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου από το ΚουκλοΘέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, με το τραγούδι της παράστασης να υπογράφεται από την Ηρώ!