Ο Πολ Όστερ ανάμεσα στους φιναλίστ της βραχείας λίστας Man Booker

Είναι η τέταρτη χρονιά που το βραβείο αυτό, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 στερλινών, είναι ανοικτό σε συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας

o-pol-oster-anamesa-stous-finalist-tis-braxeias-listas-man-booker
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δύο πρωτοεμφανιζόμενες γυναίκες συγγραφείς περιλαμβάνονται στους έξι φιναλίστ για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο Man Booker Prize. Οι φιναλίστ είναι τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες, στους οποίους περιλαμβάνεται ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ.

Τα θέματα των βιβλίων που είναι υποψήφια για το φετινό βραβείο κυμαίνονται από τον αγώνα μιας οικογένειας, που προσπαθεί να διατηρήσει την αυτάρκειά της στην αγροτική Αγγλία, μέχρι μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο πρόσφυγες που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Είναι η τέταρτη χρονιά που το βραβείο αυτό, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 στερλινών, είναι ανοικτό σε συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας, καθώς ο κατάλογος των φιναλίστ αποτελείται από δύο βρετανούς, έναν βρετανοπακιστανό και τρεις αμερικανούς συγγραφείς.

Το «4321» του Αμερικανού Πολ Όστερ προσφέρει τέσσερις εκδοχές της ζωής ενός νεαρού άνδρα ενώ το πρώτο μυθιστόρημα της επίσης αμερικανίδας συγγραφέα Έμιλι Φρίντλουντ, με τίτλο «History of Wolves» (Ιστορία λύκων), είναι η αφήγηση της ενηλικίωσης μιας έφηβης που αναζητεί ένα μέρος για να ανήκει.

Το Man Booker Prize απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο πρωτότυπο μυθιστόρημα, που έχει γραφεί στην αγγλική γλώσσα και εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο νικητής θα ανακοiνωθεί στις 17 Οκτωβρίου στο Guildhall του Λονδίνου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook