Περίεργη «σύνδεση» ελληνικής ταινίας με το φόνο οδηγού ταξί στη Κηφισιά

Θρίλερ με μια περίεργη «σύνδεση» της ταινίας Ετερος Εγώ με το φερόμενο ως δράστη του φόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά αναγκάζει το σκηνπθέτη της να την αποσύρει

periergi-sundesi-ellinikis-tainias-me-to-fono-odigou-taksi-sti-kifisia
SHARE THIS
0
SHARES

   Αποσύρεται η ταινία «Ετερος Εγώ» (αστυνομικό θρίλερ στο ύφος των ευρωπαϊκών ταινιών του είδους με πυκνό μυστήριο κι αινιγματική ατμόσφαιρα) του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια από τους κινηματογράφους μετά από ένα θρίλερ που σχετίζεται με την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

  Σύμφωνα με την μαρτυρία που ακούστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, στις 7 Φεβρουαρίου πριν τις δολοφονικές επιθέσεις, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας δέχτηκε μία ερώτηση από έναν άγνωστο άνδρα. «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;» ήταν η ερώτηση του άνδρα προτού αποχωρήσει από τον κινηματογράφο.

  «Ήταν Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και η προβολή ήταν προγραμματισμένη για τις δέκα το βράδυ. Τελείωσε γύρω στις δώδεκα παρά είκοσι. Παρουσία δική μου, δύο ηθοποιών και του μουσικού της ταινίας, η κουβέντα που ακολούθησε με το κοινό διήρκησε περίπου μέχρι τη μία. Στη διαδικασία αυτή πάντα υπάρχει μια αμηχανία στην αρχή, μέχρι να γίνει η πρώτη ερώτηση και να πυροδοτηθεί η κουβέντα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Έτσι έγινε και εκείνη την νύχτα», ήταν η περιγραφή του σκηνοθέτη (ο οποίος περιέγραψε το συγκεκριμένο άντρα ως «νεαρό, μελαχροινό και ήρεμο») στην Αγγελική Νικολούλη. Και συνέχισε: «Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία...» Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε επίσης ο σκηνοθέτης, η βραδιά δεν βιντεοσκοπήθηκε από την παραγωγή, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφημίσεις που προωθούσαν την ταινία σε ταξί στα πλαίσια της σχετικής καμπάνιας. Όπως είπε, περίπου εκατό ταξί έφεραν τη διαφήμιση της συγκεκριμένης ταινίας, για τριάντα μέρες από την έναρξη προβολής της στις 19 Ιανουαρίου. Στην πλειοψηφία τους κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά και στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων προαστίων. 

 Ας αφήσουμε τον σκηνοθέτη  να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποσύρει την ταινία μέσα από την επιστολή που στέλνει στον Τύπο: 

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά.

Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο Έτερος Εγώ, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας». 

Διαβάστε ακόμη 

Νεκρός ταξιτζής με μια σφαίρα στην Κηφισιά τα ξημερώματα

Νεαρός με σιγαστήρα ο μανιακός που εκτέλεσε τον οδηγό ταξί

Νέα τροπή στην έρευνα για τον δολοφόνο του οδηγού ταξί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook