Πρώτη επίσκεψη Κ. Κοσκινά στο νέο κτίριο του ΕΜΣΤ

«Περίμενα ότι ο χώρος θα είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά με κατάπληξη διαπιστώνω ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί», είπε η νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κ. Κοσκινά.

prwti-episkepsi-k-koskina-sto-neo-ktirio-tou-emst
SHARE THIS
0
SHARES

Η νέα διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά, επισκέφθηκε το νέο κτίριο του ΕΜΣΤ στου Φιξ, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ.

«Περίμενα ότι ο χώρος θα είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά με κατάπληξη διαπιστώνω ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί» είπε και συμπλήρωσε:« Είναι μεγάλη τύχη που μπαίνουμε εδώ και μεγάλη πρόκληση να πετύχουμε ό,τι δεν έχει συντελεσθεί ως τώρα, με πολύ σεβασμό στην εργασία που έχουν κάνει όλοι, και κυρίως η κυρία Καφέτση».

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ στο νέο κτίριο του ΕΜΣΤ στου Φιξ, πραγματοποιήθηκε παρουσία της Κατερίνας Κοσκινά, αλλά και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα

«Το κτίριο αυτό είναι το ίδιο έργο τέχνης», είπε ο Κώστας Τασούλας, διαπιστώνοντας χθες, ότι οι εγκαταστάσεις τού Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι εντελώς έτοιμες να δεχθούν τη συλλογή των έργων του και να υποδεχθούν το κοινό. Και πληροφορούμενος ότι αυτό ισχύει εδώ και πολλούς μήνες.

Οι τρεις -Κατερίνα Κοσκινά Γιώργος Παπαναστασίου (ο πρόεδρος του νέου ΔΣ)  και Κώστας Τασούλας- περιηγήθηκαν στους χώρους του ΕΜΣΤ. 

Ο Γ. Παπαναστασίου και τα άλλα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν για τις ελάχιστες τεχνικές εκκρεμότητες, καθώς και για την ολοκλήρωση της μουσειολογικής και τής μουσειογραφικής μελέτης.

Ο υπουργός ζήτησε να επισπευσθεί επίσης η διαδικασία που θα επιτρέψει την αξιοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook