Συνωστισμός για να δουν το πορτραίτο της Μισέλ Ομπάμα

Μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα, ρεκόρ επισκεπτών στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον

sunwstismos-gia-na-doun-to-portraito-tis-misel-ompama
SHARE THIS
0
SHARES

Το επίσημο πορτρέτο της πρώην πρώτης κυρίας Michelle Obama από την εικαστικό Amy Sherald δημιούργησε τόσο συνωστισμό στην Εθνική Πινακοθήκη του Smithsonian στην Ουάσινγκτον, ώστε οι ιθύνοντες του μουσείου αποφάσισαν να το μετακινήσουν σε ένα πιο ευρύχωρο δωμάτιο.

Ο εντυπωσιακός πίνακας εκτίθεται σήμερα στο τρίτο επίπεδο του μουσείου. "Σχεδιάσαμε πάντα να έχουμε το πορτρέτο σε κοινή θέα μακροπρόθεσμα  και μετεγκαταστάσαμε το έργο στον τρίτο όροφο νωρίτερα απ 'ό, τι αναμενόταν λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.

 

Το έργο της  Sherald, με τη χρήση των γκρίζων τόνων στο δέρμα της πρώτης κυρίας, παρουσιάστηκε παράλληλα με το ασυνήθιστα πολύχρωμο πορτρέτο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έργο του Kehinde Wiley. Οι κριτικοί και οι σχολιαστές των κοινωνικών μέσων έδειξαν δυσπιστία στα έργα, αλλά η ανταπόκριση των επισκεπτών του μουσείου ήταν συντριπτική.

Παρόλο που τα πορτραίτα εμφανίστηκαν από τις 12 Φεβρουαρίου, κατά μέσο όρο μέσα σε ένα μήνα, η  NPG είδε να τριπλασιάζονται οι επισκέπτες της. Σημειώθηκε αύξηση κατά 300% και πέρασαν την πόρτα της 176.700επισκέπτες, 50.024 μόνο για ένα σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook