Μοναδικό φαινόμενο: Παγόβουνο - μαμούθ «άραξε» έξω από ένα μικρό χωριό

Μια μικρή περιοχή 500 κατοίκων στον Καναδά έχει μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό χάρις σε ένα τεράστιο παγόβουνο που έκανε μια στάση στις ακτές της.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Είναι μια άγνωστη και μικρή πόλη 500 κατοίκων, συνηθισμένη σε ανάλογα μεγαλειώδη θεάματα. Εξω από το Ferryland, που βρίσκεται στη Νέα Γη του Καναδά και φημίζεται ότι έχει την τέλεια θέα στην «κοιλάδα των παγόβουνων», περνούν συχνά τεράστια τεμάχια πάγου που παρασύρονται από την αρκτική κάθε άνοιξη.

Παγόβουνα λευκά, κοφτερά, σαν ογκώδη πολυτελή κρουαζιερόπλοια που διασχίζουν τη θάλασσα διακόπτοντας τη μονοτονία της παγωμένης ζωής των κατοίκων.

Ενα πανέμορφο θέαμα, το οποίο ταυτόχρονα «χτυπά» καμπανάκι κινδύνου για τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγωμένη Αρκτική, όπου οι πάγοι λιώνουν και αποκολλούνται με τρομακτικούς ρυθμούς.

Reuters
Reuters

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ferryland είδε το πρώτο παγόβουνο της σεζόν να περνά, μετατρέποντας την φιλήσυχη περιοχή σε πολυσύχναστο προορισμό διακοπών.

Και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο παγόβουνο αλλά εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους, το οποίο «εξαφάνισε» τους ανθρώπους, τα σκάφη, ακόμη και τα σπίτια στην ξηρά.

Reuters
Reuters

Το πλωτό παγόβουνο, αφού έκανε ένα μεγάλο ταξίδι, έχει μείνει στάσιμο έξω από το νησί και δεν φαίνεται να μετακινείται σύντομα, αν δεν φυσήξει κάποιος πολύ ισχυρός άνεμος.

Και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να συρρέουν στην περιοχή για να δουν από κοντά το κολοσσιαίο πλωτό κομμάτι πάγου και να ανεβάσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για την πόλη Ferryland, αφού οι κάτοικοί της βλέπουν συχνά παγόβουνα να επιπλέουν΄έξω από το παράθυρό τους, ωστόσο αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχουν δει ποτέ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Adrian Kavanagh στο CTV.

Reuters
Reuters

Οι διαδρομές της βόρειας ατλαντικής ναυτιλίας έχουν ήδη δει ήδη 616 παγόβουνα να πλέουν φέτος. Πέρυσι, 687 παγόβουνα εντοπίστηκαν από την αρχή του έτους μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CTV.

Reuters
Reuters

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στους ασυνήθιστα ισχυρούς αντίθετους ανέμους και ίσως στις δραματικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Reuters
Reuters

 

Reuters
Reuters

 

.

.

.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook