Ποιο μέρος αποκαλείται η Σιβηρία της Ελβετίας;

Το μέρος και η ιστορία του τον χειμώνα.

poio-meros-apokaleitai-i-sibiria-tis-elbetias
SHARE THIS
0
SHARES

Το La Chaux-de-Fonds είναι το πιο κρύο μέρος στην Ελβετία. Οι σκληροί χειμώνες σε αυτή την περιοχή που βρίσκεται στα βουνά Jura, το έχουν κάνει κερδίσει ένα ψευδώνυμο: η Σιβηρία της Ελβετίας.

Όταν πέφτει νύχτα το χειμώνα κανένας δε μπορεί να είναι έξω από το απίτι του περισσότερο από 20 λεπτά, αφού οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -42 βαθμούς. Μέσα στη βαθιά σιωπή του χιονιού νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στην έρημο και όχι σε ένα μέρος στο κέντρο της Ευρώπης, αφού δε μπορεί να συναντήσει καμία ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ανήκει στο καντόνι του Neuchâtel, στα βουνά Jura, σε υψόμετρο 1000 μ., λίγα χιλιόμετρα νότια των γαλλικών συνόρων.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1656. Σήμερα βρίσκεται στη λίστα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Είναι το πιο σημαντικό κέντρο της βιομηχανίας ρολογιών στην περιοχή γνωστή ως Watch Valley. Εν μέρει καταστράφηκε από μια πυρκαγιά το 1794, αλλά ανακατασκευάστηκε. Οι δρόμοι στο αρχικό τμήμα είναι πολύ στενοί όπως σε κάθε μεσαιωνική πόλη.

 

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Le Corbusier, ο συγγραφέας Blaise Cendrars και ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Louis Chevrolet γεννήθηκαν εκεί. Το La Chaux-de-Fonds είναι ένα διάσημο κέντρο του Art Nouveau.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook