Με αφορμή τη φρενίτιδα του #tenyearschallenge που βασιλεύει στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες, επιλέγουμε τις πιο διάσημες ιστοσελίδες για δούμε τη δική τους μεταμόρφωση τα τελευταία 10 χρόνια.
Google:
Μία επανασχεδίαση του logo και στροφή προς μία πιο μινιμαλιστική διάθεση είναι οι μόνες αλλαγές που παρατηρούνται στην ιστοσελίδα της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.


Youtube:
Με μόλις δύο χρόνια λειτουργίας το 2009 , το Youtube εξελίχθηκε και διαμορφώθηκε μέσα από τις ραγδαίες αλλαγές που συνέβησαν και στο υπόλοιπο διαδίκτυο, αποκτώντας παράλληλα ένα πιο απλό μενού.


Amazon:
Η τεράστια αγορά του ιστότοπου έχει απλοποιηθεί σχεδιαστικά τα τελευταία χρόνια, “κρύβει” όμως πολλά προϊόντα πίσω από τα μενού.


Facebook:
Σχεδόν καμία αλλαγή δεν έχει προκύψει στην διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία παραμένει απαράλλαχτη παρά τα 10 χρόνια που έχουν περάσει. Μόνο το λογότυπό της έχει επανασχεδιαστεί από το 2015.


Reddit:
Άλλη μια ιστοσελίδα που επιβίωσε με μικρές αλλαγές μέσα σε μια δεκαετία. Λίγες οπτικές αλλαγές και μία νέα σχεδίαση ήρθαν μόλις πέρσι να προσθέσουν κάτι καινούριο.


Wikipedia:
Αγέρωχη στα χρόνια και η ιστοσελίδα της Wkipedia, με τη μόνη αλλαγή να αποτελεί η λίστα με τις γλώσσες που εκπροσωπούνται, η οποία όλο και μεγαλώνει με τα χρόνια.


Yahoo:
Ένα layout που δεν εγκαταλείφθηκε όλα αυτά τα χρόνια από την εταιρεία. Μία νέα απόχρωση του μωβ κι ένα νέο logo είναι οι μοναδικές αλλαγές.


Twitter:
Ανταγωνιζόταν το Facebook και το Myspace, όμως το κείμενο που εξηγούσε ποιος ήταν ο σκοπός του παραήταν μεγάλο. Πλέον, έχει απλοποιηθεί και όλα περιλαμβάνονται στη φράση του: “Δες τι γίνεται στον κόσμο αυτή τη στιγμή”


Εbay:
Μαζί με τα πολλά χρώματα που άλλαζε κατά καιρούς στο layout του, το Ebay μέσα σε μια δεκαετία προσπάθησε να εδραιωθεί τόσο ως e-shop όσο και ως μία ιστοσελίδα για να βγάλεις χρήματα.


Imgur:
Πριν από 10 χρόνια δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα host για τους Redditors. Πλεόν ανήκει στα τοπ 20 σάιτ με την υψηλότερη επισκεψιμότητα στην Αμερική.


New York Times:
Παραδόξως, το ενημερωτικό σάιτ όσο πέρναγαν τα χρόνια επέλεξε να υιοθετήσει το layout μιας εφημερίδας.


IMDB:
Η ιστοσελίδα τα τελευταία χρόνια έχει απογυμνωθεί από πολλές κατηγορίες για να αφοσιωθεί σε video content, βραβεία και πρεμιέρες.


CNN:
Πλέον το layout του CNN έχει απλοποιηθεί με ευδιάκριτη ιεραρχία θεμάτων και μεγαλύτερα κείμενα.


Microsoft:
Η Microsoft του 2009 ήταν μια εντελώς διαφορετική εταιρεία. Το μαρτυρούν οι ετικέτες στη γραμμή πλοήγησης το 2009 και το 2019. Αποδεικνύουν πως η εταιρεία έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της από το τεχνικό λογισμικό σε εργαλεία για τον τρόπο ζωής των καταναλωτών.


Apple:
Πριν 10 χρόνια το το iPhone App Store γιόρταζε τις 500 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών μέσα σε 6 μήνες. Πλέον, το κατάστημα έχει πουλήσει 130 δισ. εφαρμογές. Στις αλλαγές προσθέτουμε τον νέο κωδικό σχεδίασης με μεγαλύτερες εικόνες.


Πηγή-Φωτογραφίες: www.thesmilinghippo.com