
Η εκδήλωση είχε τον τίτλο “Αθήνα, Μητρόπολη των Γεύσεων” και έγινε με αφορμή τη διακήρυξη της Διεθνούς Ημέρας Αγορών. Αυτή την ημέρα, σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, συναντήθηκαν διαφορετικοί πολιτισμοί και ετοίμασαν για τους περαστικούς σπεσιαλιτέ από τις τοπικές τους κουζίνες, χρησιμοποιώντας υλικά αγορασμένα από τη Βαρβάκειο Αγορά.
Αντίστοιχα, συμμετείχαν η Βαρκελώνη με την περίφημη Boqueria, η Φλωρεντία με τη δική της αγορά και πολλές άλλες πόλεις με τις ιστορικές τους αγορές.
Στόχος αυτής της γιορτής ήταν η γνωριμία των πολιτισμών αλλά και των ανθρώπων μεταξύ τους, Ελλήνων και μεταναστών, κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας, με σκποπό να γίνουμε κοινότητα βιώσιμη, γαστρονομικώς.
Την ευθύνη για τα μαγειρέματα είχαν οι σεφ Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, ο Κλεομένης Ζουρνατζής, ο Νίκος Καραθάνος, ο Περικλής Κοσκινάς. Μαζί τους και η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας και ο Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών της χώρας.
Η εκδήλωση, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ήταν μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Κορυδαλλού, με αφορμή την Διακήρυξη για τη Διεθνή Ημέρα των Αγορών που έχει συνυπογράψει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής, στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων URBACT ΙΙ «Markets», URBACT ΙΙ «Sustainable Food in Urban Communities» και URBACT II «Gastronomic Cities» σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού που υλοποιούν τα παραπάνω έργα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr