Τριάντα ιστορίες για το φόβο: 29η ιστορία - Μωχάμεντ

Ο Μωχάμεντ γεννήθηκε στη Γάζα. Από την πρώτη στιγμή της ζωής του βίωσε το φόβο της βίας της ισραηλινής κατοχής. Στα 16 του, οι γονείς του τον έστειλαν στην Ελλάδα.

SHARE THIS

Η σημερινή Ιστορία είναι αφιερωμένη στη Γάζα και στο φόβο που νιώθουν οι Παλαιστίνιοι στο κάθε τους βήμα. Κάποιες φορές ο φόβος γίνεται οργή κι απόγνωση, όμως, όπως μας λέει ο Μωχάμεντ, το αίσθημα της επιβίωσης για τους περισσότερους Παλαιστίνιους κάνει την ελπίδα να νικάει το φόβο κι έτσι προχωρούν ...
Η μητέρα του Μωχάμεντ σκοτώθηκε στην πρώτη Ιντιφάντα το 90,  όταν το σχολείο που ήταν δασκάλα βομβαρδίστηκε.
Πριν λίγες μέρες βομβαρδίστηκε το σπίτι του πατέρα του. Ο Μωχάμεντ νιώθει τυχερός που δεν σκοτώθηκε κανείς. Αυτή τη στιγμή το μόνο που θα ήθελε είναι να ήταν μαζί με την οικογένειά του. 
Ο Μωχάμεντ σπουδάζει Ιατρική και έχει έντονη πολιτική  δράση. Εχει υπάρξει πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ελλάδας, φοιτητικών οργανώσεων αλλά και ευρωπαϊκών και διεθνών φόρουμ νεολαίας κι ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους οικολόγους πράσινους. Είναι επίσης δεινός σκιέρ με πολλά μετάλλια. Στην Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρές ρατσιστικές επιθέσεις, ίσα-ίσα νιώθει ότι έχει προνομιακή αντιμετώπιση καθώς θεωρεί ότι οι Έλληνες συμπαραστέκονται όσο λίγοι στους Παλαιστίνιους.

Info: Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας
Η μη κυβερνητική οργάνωση «Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας» ιδρύθηκε το 1994 στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας μεταξύ των μελών της και στη διάδοση του πολιτισμού της Παλαιστίνης και της αραβικής γλώσσας. Επίσης, προωθεί συστηματικά τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και του ελληνικού λαού.
Στοιχεία επικοινωνίας: 
Τηλ.: 2106511468, email: INFO@PALESTINE-GREECE.COM.GR

Ελληνικές Οργανώσεις  που στηρίζουν τον αγώνα των Παλαιστινίων
1. Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» - μέλος του διεθνούς Freedom Flotilla ΙΙ Coalition - δημιουργήθηκε το 2009 και αγωνίζεται για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας στη Μεσόγειο http://www.shiptogaza.gr/.
Με αυτή τη συμβολική όσο και πρακτική  ενέργεια τα μέλη της Πρωτοβουλίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης υποστηρίζοντας το δικαίωμα του να ζήσει λεύτερος στην ιστορική του πατρίδα καθώς και το δικαίωμα του να αντισταθεί  για να το πετύχει.
Διαβάστε την ομιλία της  Άντζελας Ιωαννίδου –μέλους της Πρωτοβουλίας- στην εκδήλωση με θέμα: Ας μιλήσουμε... για τη Γάζα

https://omniatv.com/blog/4604-%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1

2. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ» δημιουργήθηκε το 2005 μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής διαφόρων οργανώσεων και φορέων στις παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές. 
Κυριότερες δραστηριότητές του είναι: «Αντιπληροφόρηση» απέναντι στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη στον ιστότοπο http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=Greek, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις,  αποστολές και προγράμματα έμπρακτης αλληλεγγύης. Ο Σύλλογος Ιντιφάντα έχει στηρίξει και συμμετάσχει με μέλη του στις  διεθνείς αποστολές για το σπάσιμο του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. 

3. Η Συμμαχία  «Σταματήστε τον Πόλεμο»  είναι μια αντιπολεμική κίνηση που ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2002 παραμονή της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ. Από τότε μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει με την δράση της να υπάρξει ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα που βγήκε στους δρόμους ξανά και ξανά κινητοποιώντας δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές. Όχι μόνο για το Ιράκ, αλλά και ενάντια στις επεμβάσεις και τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν, το Λίβανο το 2006, το Ιράν και τη Συρία, τη Λιβύη, στο πλευρό των εξεγερμένων στην Αίγυπτο και βέβαια στην Παλαιστίνη. Η Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο» έχει μια πλούσια δραστηριότητα και σε διεθνές επίπεδο με αντιπολεμικές συνδιασκέψεις και κινητοποιήσεις  τα τελευταία 10 χρόνια, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Λίβανο, το Κάιρο, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης του Ισραήλ το χειμώνα 2008-2009 στη Λωρίδα της Γάζας, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας μπήκε στην αποκλεισμένη Γάζα, μεταφέροντας οικονομική βοήθεια προς το λαό και τους μαχητές της Αντίστασης. Τέλος, η Συμμαχία συμμετείχε και εξακολουθεί να στηρίζει τις αποστολές της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα». 

TOC Studio

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook