Α. Ζούλας: Κραυγαλέες παραλείψεις Προκοπάκη

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μιλά για ενέργειες και παραλείψεις του παυθέντος προέδρου του Δ.Σ., που έθεσαν τη ΝΕΡΙΤ εκτός πλαισίου νόμου.

Α. Ζούλας: Κραυγαλέες παραλείψεις Προκοπάκη

«Μπορεί να οδηγείτε θαυμάσια, αλλά να μην έχετε άδεια, να μην την έχετε ανανεώσει. Πρέπει να ανάβετε κάθε μέρα κερί να μη χτυπήσετε άνθρωπο! Αυτό είναι ένα πολύ χοντρό παράδειγμα για την αναλογία του τι μπορεί να συμβεί στη ΝΕΡΙΤ...»!

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Ανδρέας Ζούλας, απαντά σε όσα κατήγγειλε ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Προκοπάκης στην Ελλη Στάη και στο TheTOC.gr, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην παύση Προκοπάκη και μιλά για το νομικό πλαίσιο... έξω από το οποίο φαίνεται ότι λειτουργεί η σημερινή ΝΕΡΙΤ! Σαν έναν οδηγό, που ξέρει να οδηγεί αλλά κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα...

Ο βασικότερος λόγος που οδήγησε στην καθαίρεση Προκοπάκη, όπως αποκαλύπτει, είναι οι «κραυγαλέες παραλείψεις», αλλά και ενέργειές του, που κατά τα λεγόμενά του καθιστούν τη ΝΕΡΙΤ εκτός πλαισίου νόμου. «Η έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ έχει οργανωθεί με ενέργειες οι οποίες δεν καταλήγουν, δεν ξεκινούν και δεν εδράζονται στον ιδρυτικό νόμο της» υπογραμμίζει. «Αυτό συνιστά τρομακτική ανωμαλία την οποία απορώ γιατί δεν καταλαβαίνει ο κ Προκοπάκης».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Εποπτικού, ο κ. Προκοπάκης είχε βάσει νόμου υποχρέωση να καταρτίσει εισήγηση για το στρατηγικό και το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ. «Δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο...».

Οσο για την περίφημη ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ από πολιτικές πιέσεις -τις οποίες αποκάλυψε ο κ. Προκοπάκης, τουλάχιστον σε επίπεδο πρόθεσης- ο κ. Ζούλας σημειώνει: «Η ανεξαρτησία ενός φορέα δεν εξασφαλίζεται νομοθετικά. Η ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ θα κριθεί σε βάθος χρόνου και θα κριθεί καθημερινά».

Για το θέμα των παραγωγών και των συγγενειών που βρέθηκαν ανάμεσα σε μέλη της ΝΕΡΙΤ και σε πρόσωπα που μετείχαν σε κάποιες από τις υποψηφιότητες, και εδώ οι ευθύνες σύμφωνα με τον κ. Ζούλα, ανήκουν στον παυθέντα πρόεδρο, Γιώργο Προκοπάκη.

«Υπάρχουν πολλές παραλείψεις από τον κ. Προκοπάκη. Διότι μόλις τέθηκε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, έπρεπε είτε σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου είτε σε επίπεδο Επιτροπών να καταρτίσει μια σειρά όρων που πρέπει να τηρηθούν, ένα πλαίσιο ρυθμίσεων. Δεν το έκανε. Γι' αυτά έγιναν όλα όσα έγιναν κι έφτασε το πράγμα εκεί που έφτασε. Για το θέμα των παραγωγών αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο δεδομένου ότι έχουμε ήδη δώσει εντολή στον νέο πρόεδρο να ελέγξει όλες τις παραγωγές και εφόσον αυτή η εξέταση είναι πλέον σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω τίποτα...».