Η Ελληνίδα που δίδαξε Origami σε γιαπωνέζους

Η Μυρτώ Δημητρίου σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία και έμαθε τόσο καλά την τέχνη του Origami, που κλήθηκε δύο φορές να το διδάξει σε γιαπωνέζους φοιτητές.

Η Ελληνίδα που δίδαξε Origami σε γιαπωνέζους

Τη συναντήσαμε στην Ιαπωνική πρεσβεία, όπου, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιμελήθηκε ένα μέρος της έκθεσης με κατασκευές Origami. Η Μυρτώ Δημητρίου σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία, αλλά μαγεύτηκε από την τέχνη του Origami και αποφάσισε να σχοληθεί σοβαρά με αυτήν.

Σήμερα, είναι μία από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του Origami στον κόσμο και, πρόσφατα, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάζοντας ένα μωσαϊκό με τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια στον κόσμο, με 52.000 χάρτινα νούφαρα, καλύπτοντας μια επιφάνεια 512 τμ, με τη βοήθεια 20 χιλιάδων ανθρώπων. Η Μυρτώ έφτασε σε τέτοιο επίπεδο, που κλήθηκε από τους γιαπωνέζους να διδάξει το Origami σε γιαπωνέζους φοιτητές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης για τα 50 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τους επερχόμενους του 2020 που θα γίνουν και πάλι στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, η Μυρτώ παρουσίασε δικές της κατασκευές με την τέχνη του Origami, μας ξενάγησε στα έργα μιας άλλης σπουδαίας γιαπωνέζας Origami master, Σονόκο Φουτζί, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ελλάδα και μας έφειξε πως να κατασκευάσουμε ένα νούφαρο από χαρτί, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr